Tisztújító kongresszust tart a Demokratikus Koalíció, ezen beszélt a pártelnök, aki szerint az egész Fidesz-rendszert le kell váltani, mert a kormány nem védi meg az országot és a lakosságot, Oroszországgal pedig nem lehet üzletelni, mert aki ezt megteszi, az nem szuverén Moszkvától.

A hvg.hu cikke szerint két héttel Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő előtt több ellenzéki párt is rendezvényt tart, szombaton az LMP és a Momentum rendezett kongresszust, az utóbbin be is jelentették a szülés miatt a háttérbe húzódott Donáth Anna EP-képviselő, volt pártelnök visszatértét. (Mindkét rendezvényen szóba került a tavaly tavaszi ellenzéki összefogás sikertelensége is.)

Gyurcsány üzent az ellenzéknek: vagy a DK-val vannak, vagy ellenük, nincs harmadik út a Fidesz megdöntésében

Fotó: facebook.com/Demokratikus Koalíció/videórészlet

Vasárnap a Demokratikus Koalíció (DK) tisztújító kongresszust tart, melyen Gyurcsány Ferenc pártelnök is beszédet mondott.

A cikk szerint a rendezvény Molnár Csaba EP-képviselő beszédével kezdődött, aki megemlékezett Kordás Lászlóról, a párt múlt héten elhunyt képviselőjéről.

Gyurcsány Ferenc színpadra lépése előtt az Európai Unió himnusza, Beethoven Örömódája hangzott el, majd egy kis visszaemlékező blokk következett. A lap szerint előkerült itt is az országgyűlési választás ellenzéki összefogásának kudarca, és az is kiderült, hogy kit okolnak ezért a DK-nál: 

"Mi vagyunk az egyetlen párt, akik fel tudtak állni a Márki-Zay Péter okozta történelmi vereségből."

Mint ismert, a DK ősz óta több, előtte más ellenzéki pártba tartozó politikust igazolt le, őket külön is köszöntötték.

Gyurcsány: Orbánnak látnia kell, hogy nem lehet mérlegelni a Putyinnal való együttműködést

Gyurcsány Ferenc a színpadra lépése után a beszéde elején kiemelte, hogy Magyarország helye Európában van, és lehet ugyan "brüsszelezni", de számára Európa nem a városokat vagy a politikát takarja, hanem a kölcsönös tisztelet kultúráját jelenti.

A pártelnök az orosz-ukrán háborút is fölhozta, és mint kijelentette, Bucsa ugyanolyan messze van Kijevtől, mint Érd Budapesttől. Szerinte ezen eset óta Oroszországot egyértelműen háborús bűnösnek kell tekinteni, és nem lehet mérlegelni vélt vagy valós gazdasági, stratégiai és egyéb előnyök miatt a Putyinnal való együttműködést.

Gyurcsány szerint amennyiben Orbán Viktor miniszterelnök ezt nem veszi figyelembe, akkor nem lehet szuverén, ami egyúttal azt is jelenti, hogy Magyarország sem önálló, ami miatt a lakosságnak szembe kell mennie az ország vezetőjével.

Nincs harmadik út a Fidesz legyőzésére

A DK elnöke szerint a kormánynak az országra és az emberekre kellene vigyáznia, ez a két legfontosabb feladata, de a Fidesz-kormány ezt nem teljesíti. Úgy látja, MAgyarország olyan magányos és olyan elszigetelt jelenleg a kormány politikája miatt, amire a rendszerváltás óta nem volt példa. 

Gyurcsány kitért arra is, hogy aki szerint a debreceni akkumulátorgyár, vagy az iskolák és tanárok ügye, vagy a várólisták hossza nem politikai kérdés, és aki nem legyőzni, hanem meggyőzni próbálja a Fideszt, az végső soron pont a hatalmuk megtartásához járul hozzá. 

Ez a rendszer ellopta a hazánkat, így nem egyes elemeit kell cserélni, hanem az egész rendszert leváltani

– mondta el beszédében a korábbi kormányfő, aki szerint nincs harmadik út a Fidesz megdöntésében, valaki vagy velük, a DK-val van, vagy ellenük.

Minden létező törvényes eszközzel a Fidesz ellen

Gyurcsány Ferenc szerint ma Magyarországon legalább kétmillió ember van, akik másmilyen országot akarnak, és számukra csak a teljes szembeállást tartja működő stratégiának, vagyis hogy minden létező törvényes eszözzel gyengíteni kell a kormányt. 

Nem ellenzéke, hanem ellenfele vagyunk a kormánynak

– jelentette ki a cikk szerint a pártelnök és hozzátette, Orbán rendszerét támogatni nemcsak bűn, de szégyen is.

Gyurcsány röviden kitért arra is, hogy az ország egyik legfontosabb ügye az oktatás helyzetének javítása, szerinte a tanárok és diákok követelése ésszerű. Hiányolta a kulturált közbeszédet a cigányság helyzetéről, és azt is elmondta, hogy a gázáráremelkedésből, az inflációból és a bérek elértéktelenedéséből csak ey kiút van, mégpedig felesége, Dobrev Klára és az árnyékkormánya. Őket fel is kérte arra a kongresszus nevében, hogy őszig dolgozzák ki a "holnap Magyarországának programját".

Forrás: hvg.hu

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
@Mirabilis: nana azért nem mindenki vidéki hülye. Vannak sokkal okosabb vidéki öregek nálad. És nem a fideszre szavaztak!! Meg nem a király TV-t nézik. Fidrszes vakhithű hülye meg cirka 1.300.000 van a 8 millióból.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Havanagi
Gyurcsány: Orbán Viktor nem önálló, függ Moszkvától.Függ,vagy lóg.
Gazella
@Mirabilis: nana azért nem mindenki vidéki hülye. Vannak sokkal okosabb vidéki öregek nálad. És nem a fideszre szavaztak!! Meg nem a király TV-t nézik. Fidrszes vakhithű hülye meg cirka 1.300.000 van a 8 millióból.
Csizmás Kond
...ezeknek mindig a más himnuszával ágálnak és még ők mondják hogy nem eladó az ország ???...behódoló. benyaló semmirekellők...
namihami
@Mirabilis: 15.17:. A narancsmagyarnak elég a ""téeszcsé"" vagy a ""komcsi"" és se lát, se hall. A Torgyán ezzel verte szét a magyar mezőgazdagságot és tette a helyi parasztot földönfutóvá a földje és munkája, megélhetése nélkülivé. Jött egy Új Demagóg (a semmiből---Mester utca), aki erre nemcsak ráérzett, de mesterfokúvá tette. Mára ő az Új hatvanpusztai Orbán Viktor, aki több lett, mint a majorság, de egy ország parasztjainak földesura. Mára a félország a tulajdonába került! De csak ""úr"" lett, mentalitása egy parvenű szintjét se éri el.
És ez az ország igazi tragédiája!
neverland
Nem bírom Gyurcsányt. Próbálom, de nem bírom. Egy halk kérdés: Miért nem Dobrev Klára, az árnyékkormány miniszterelnöknője, a leendő kormány miniszterelnöknője tartott évértékelőt?
Ha a csapból is Gyurcsány folyik, akkor mitől lesz hiteles Dobrev Klára?
Dobrev Klára egyszerűen nincs felépítve és nem lesz addig, amíg Dobrev Klára magyar hangja Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsányt össze kéne kötni Orbánnal (a kezüket egymás lábaihoz) és a Dunába dobni!
Béla333
Az hogy vagy a DK vagy a maffia az egy mocskos hazugság!
jáger laszló
A DK szívesen várja a soraiba a fidex szimpatizánsokat,de akár csalódott fidex tagokat is+!!?
No majd +látjuk...
csak ennyi
barátilag
J.L.
neverland
@sgl: Igen, ez durva. Hogy ez neki csak hobbi. Magyarország neki csak hobbi - ez milyen már???!!!
Kőgazdag, úgyhogy, amikor megunja... kiéli a szereplési vágyát szépen visszavonul és sz@rik a mindenre és mindenkire!
Talán a visszavonulása után emlékiratot irat valakivel és azzal a lendülettel hátradől, mint aki jól végezte dolgát.

Ne felejtsük el, hogy Gyurcsány miatt lett meg a Fidesz első kétharmada, amivel a Fidesz átírta a választási törvényt és igen, azóta is Gyurcsány miatt van kétharmada a Fidesznek !!! !!! !!!
koszpeko
@Csizmás Kond: @Philip Marlowe: @durbincs: ''Én nem tudom, hogy mit tegyek,
Ha jönnek majd a döglegyek,
Lehet (hö), hogy egy rovarirtót megveszek (hö)''
(IHM Rum a tejbe}
Kb. mint a döglegyek a szarra úgy jönnek a fityfasz bérencek 1-1 Gy. F. cikkre.
Az nem baj hogy érdemi hsz. 0
Ész érv 0
Értelmes mondat 0
De lényeg, hogy sarazatok.
Még mindig nem látok egy narancshuszártól sem hsz. - t a Shadl cikknél.
Szar szemét mocskos kibaszott szemét bértroll az összes itt kommentelő fityfaszos.
neverland
@Pegero: Tévedsz, nem a hatalomért, hanem a szereplési viszketegségéért nyomul ez a politikai kalandor. Átok !!!

Nem elég nekünk egy átok (Orbán), az ellenzék részéről is átok ül rajtunk!
Te mindenki, is megszenveded ennek a két brigantinak a "játékát"!
neverland
@Philip Marlowe: Én nem neked vagy a hozzád hasonlóknak adtam fel magas labdát, hanem a normális embereknek elgondolkodtatólag - a "mi f@sz folyik ebben az országban" témában.
koszpeko
@neverland: @Béla333: @sgl:
Akár tetszik akár nem az ellenzéki pártok között a legerősebb a D. K.
Így megkerülhetetlen.
Ugyan az a baj veletek mint a kis pártokkal.
Azt hiszítek, hogy Gy. F. nélkül van esélyük.
Súgok a D. K. - nak se lenne semmi esélye ha Gyurcsány visszavonulna teljesen.
Vagy elfogadjátok vagy ágáltok ellene tovább.
namihami
@sgl: 15.54:. Azon azért nem ártana néha elgondolkoznod, hogy a Gyurcsány mégiscsak az ország legerősebb ellenzéki pártját építette fel és vezeti. Tény, hogy (sajnos) túlmozgásos, sokszor előbb beszél--aztán gondolkodik, de tetszik, nem tetszik, mégis a DK vezetője. Az se véletlen, hogy egy Orbán szintű nímand a mai napig képtelen feldolgozni a tőle elszenvedett alázást, menekül előle, mint az ördög a tömjéntől és csak a cselédjeit meri ráengedni! Ahogy az itteni Orbánimádók is őt ekézik leginkább.
Vajon meddig lenne DK, ha éppen az alapítója és vezetője lenne kilőve. Hiszen ez az orbáni aknamunka legfőbb célja. Meddig lenne Fidesz Orbán nélkül!?!?! Mint a kolompos nélküli birkanyáj, úgy széledne szét a fidiótacsürhe nélküle!
Persze, a Klárika jobb lenne, de ő nem a DK, az a Gyurcsány! Nem véletlen az orbáni aknák összes ellenzéki pártba való elhelyezése. Az ilyen Momentumok, LMP-k, stb állandó ""kibeszélése"" is ennek az eredménye. A cél a megosztás és gyakran sikerrel is jár.
rokker33
Akkor most nincs ellenségI összefosás párt ,csak a gyurcsótány párt? Hol van a kampósorrú kurva,miért nem ő pofázik/hazudik?Már mindenki ellensége a csótánynak?? Mocskos akasztanivaló Gyurcsány!Orbán minden 4.évben felmossa veled a padlót, szóval kussolj HAZAÁRULÓ :)
neverland
@koszpeko: Félreértesz.

"Akár tetszik akár nem az ellenzéki pártok között a legerősebb a D. K.
Így megkerülhetetlen.
Ugyan az a baj veletek mint a kis pártokkal." - eddig jó!

"Azt hiszítek, hogy Gy. F. nélkül van esélyük." - na innentől kezdve vannak a bajok!
Mindenki Dobrev Klárára vár, legkésőbb akkortól, amikor Karácsony összefogott inkább egy jobboldalival nímanddal (MZP), csak ne Dobrev Klára győzzön???
Ez milyen már ???!!! Remélem nem esik sértődés köztünk, de ez van.

Dobrev Klára magyarhangja Gyurcsány Ferenc. Dobrev Klárát kéne felépíteni ezerrel, Dobrev Klárának kéne a vízcsapból is folynia - erre van... maradt nekünk egy Gyurcsány, aki nem tud (vagy nem akar) elszámolni 2006-tal sem !!!
Béla333
@koszpeko: 16.27
2018-ban az LMP jobban szerepelt, mint a DK! Akkor az LMP-re való szavazásra buzdítottál?
Ja? Nem? Értem...
Béla333
Ha így kisarkítod Feri, akkor a válaszom: ellened, és a maffia ellen!
neverland
@Maccska: Kibicnek kuss!

Te szektás (nő vagy férfi - ez biztos!), az istenként tisztelt, Magyarországot kicsináló orbánnal foglalkozz!

Tudod mit, leszarom a veszteséget, már akarom látni, ahogy Magyarország lekerül a térképről Európa Észak-Koreájaként szankciókkal sújtva és leprásként kerülve!
Velünk élő történelem, vagy mi a fuck.
namihami
@sgl: 16.47:. Mert a falu ""kívánja"" a fertőzést! Az a szint csak kihalással fog eltűnni. Az a csorda igényli az ostort és ha nem lenne vagy nem kapja meg, akkor keresne magának.
Az észérvek azon a tájon és szinten már nem működnek! Ahhoz már ki kéne emelni a fejüket, de az megerőltető! És vigyáznak a testi épségükre! Amihez a jelenlegi médiumok, fenntartására az oktatás adja a táptalajt!
(az előbb nem figyeltem, de az előző és a mostani kommentjeim @neverland: -nak is szól)
neverland
Katasztrófaturista vagyok a saját hazámban.
Ezt a szégyent !!!
neverland
Nézem ezt a jóléttől kikerekedett vén fasz tipikus politikus arcot és olvasom alatta a szöveget: Elhozzuk a reményt.

Ha te vagy az utolsó remény, akkor igazolod a szabályt: A remény hal meg utoljára - vagyis meghal a remény is, de utoljára
koszpeko
@Béla333: miért szavaztam volna az LMP-re?
Shifferre vagy Ungárra?
Azf várd meg.
Egyébként is ki akart akkor külön indulni?
2014-ben hogy jutott be az LMP a Parlamentbe?
koszpeko
@KisTehen: kicsit még feküdj le kérőzni.
Hátha a fejedben lévő metánból születik értelmes mondat is.
De ez kizárt.
Akkor inkább kussolj hátha feltételeznek rólad némi értelmet.
kereső
Nem kell üzengetni. Mindenkinél magánál az értelem- ti tegyétek a dolgotokat úgy, ahogyan jónak látjátok. És tegye ezt minden magát ellenzéknek mondó párt. És majd mi döntünk. Nem ti - az ellenzéki pártok, és megmondó emberek, ottan a sarokban-mondjátok meg, hogy akkor most ki legyen, és ki ne legyen- hanem majd mi, az ellenzéki szavazók.
neverland
@KisTehen: Mit nem értesz azon, hogy se Orbán, se Gyurcsány - és ezért nem választom a Mi Hazánkat sem?

Eccerű vagy, mint a faék. Én is egyszerű vagyok, de te egyszerűbb vagy... sokkal egyszerűbb!

A mai "egyszerűség" verseny győztese Kistehén. A vándor díjat átveheted általunk kijelölt FOXPOST csomagponton 990 forintért (a fideszes niggerek nem ott vehetik át a csomagjukat, ahol akarják, hanem ahol kijelölik nekik)
polgarb
@KisTehen: Szerintem ez a tehénbőrbe bújt hülye morze távírón kapja az instrukciókat a központból, ami aztán marad belőle azt ide bőgi
Loksmith
Gyurcsány nélkül nincs Orbán. A kettónek egyszerre kellene menni.
Az utolsó 30 évet az ő kakaskodásuk tölti ki.
Terminátor
Teljesen világos, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a MFidesz és a KDNP közös kormányzása valaha is megteszi.
A forint euróhoz viszonyított értéke a felére zuhant, a termelékenység alacsony, az innováció haldoklik, a gazdasági fejlődés megállt, az infláció uniós rekordértéken áll.
Hurrá!
neverland
Én az ellenzékkel vagyok az ország pusztító Orbán ellen.
Sajnos Gyurcsány a saját érdeki miatt, nem úgy tűnik.

Gyurcsány Viktor, ha 2006 eseményeiről halhatnánk tőled pár szót...
Nem?
Kit, mit rejtegetsz?

Gyurcsányt UTÁLOM ellenzékiként - és ennyi!
Nem is Orbánt, hanem Gyurcsányt kell levadászni először!
(néha, amikor be vagyok baszva, szoktam tévedni)
neverland
Ezzel nem loptam bele az ellenzéki szívekbe ma, de vállalom a fellelőséget.
Az ellenzéki oldalon - állítólag - létezik a szókimondás.
Vagy nem lehet szót kimondani?
Kussoljon mindenki a pártérdek miatt?
Hűségesküt és titok tartási esküt kötött veled a faszom!

Van egy jó hírem is, megyek a Mannfred mann konsücertere. valamikor nyáropmn. A faszom sem tiudja meg.jegyezni ezt a sok dátumot.
Aranybulla, tatár járás, Mannfred Mann komncert.
neverland
Igen, már szétestem. De ennek is van jó oldala. Azt még nem tudom, hogy mi, de az biztos!
neverland
Menj a picsába Gyurcsány !!!

Dobrev Klárára vagyunk kíváncsiak!

Dobrev Klára mit üzent, baszd meg magad Gyurcsány!?
Egy kibaszott 3 centis tollkéssel vágom el a torkod, te büdös geci Gyurcsány!

TÜNJ MÁR EL A PICSÁBA, TE GECI GYURCSÁNY !!!

HALLANI SEM AKAROK RÓLAD ELLENZÉKIKÉNT - TE BÜDÖS GECI !!!
neverland
Ez elég erős üzenet volt?
Gyurcsány hallgat rá - hallgat az emberekre?
NEM - KIBASZOTTUL NEM!

Dobrev Klára meg kióussol jó asszomyként, amit a férjura mond úgy lesz.

Tele van a faszom az egész ellenzéki bandával !!!

A politikus Donáth Anna jól él a semmiből !!!
neverland
Itt tartunk, semmihez sem értő emberek politikusnak állnak, mert a politika nagy üzlet - nagyobb, mint a maffia.
rokker33
@Horizont: ma 17:19
De Orbán az a fidesz miniszterelnöke és vezetője! Gyurcsány azt hazudta, hogy a pártja előnyére a háttérben marad! Ehhez képest beszédet mond és Dobrevet nevezte ki a dk vezetőnek.Orbán jól irányítja a fideszt és még mindig az egyik legnépszerűbb politikus!Ha feldobja a talpát, akkor sem fog szétesni a Fidesz!Túl népszerű párt akármennyire nem tetszik a baloldalnak még mindig ők utaznak a süllyedő hajón nem a fidesz és csak Gyurcsány hibája, hogy ez megtörtént, ezért haragszom rá és ezért kívánok neki mielőbbi elpusztulást!
neverland
A válaszom: Nem vagyok a gyurcsány féle akármi shittel!
neverland
Gyurcsány, újra és újra, és újra és újra és újra és újra elbaszod!

Húzz a picsába Gyurcsány !!!
jáger laszló
Kedves volt fidexes szimpatizánsok lépjetek be a DK-ba
Vár benneteket a párt
Sőt a volt fidexes tagokat is!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
FLETÓ
"ELHOZZUK A REMÉNYT!"

Tessék, kérem itt a remény... THE END!
drrotf
Ha volt összefogás akkor az a fogalmazás, hogy Márky Zay Péter okozta vereség nem helyt álló kijelentés, mert akkor a vereséget az összefogás szenvedte el, és ezt be kell ismerni minden ellenzéki párt vezetőjének!Az ilyen megfogalmazások nem erősítik a bizalmat az ellenzék pártjai között, már pedig Gyurcsánynak is látni kellene hogy összefogás nélkül nem lehet sikeresen Orbán Viktort leváltani.Ha ennek az ellenkezőjét gondolja Gyurcsány akkor csak egy álmodozó, álmodozik és nem politizál!Álmodozók nem vezetik ki a magyarokat ebből a katyvaszból!
szép új világ
Gyurcsány nem fogja fel, hogy személyét olyan ellenszenv övezi, ami gátat szab a DK növekedésének.
Nélküle lenne esély az ellenzéki pártok közötti megegyezésre. Mivel egyenként a fidesszel képtelenek szembeszállni, ezért egymással kakaskodnak és egymástól próbálnak szavazókat elcsábítani.
Béla333
Amíg Gyurcsány és pártja létezik, addig marad a maffia is.
Ennyi!
ómió
Az efftársi "nagygömböc" most "falózza" a kicsiket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.