Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött – közölte a Fidesz vasárnap az MTI-vel.

Fidesz: Gyurcsányék már a magyar emberek életét és egészségét is veszélyeztetik
Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

A nagyobbik kormánypárt közleménye szerint Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a hatalomért "egyre gátlástalanabb szinteket lép".

Azt írták: Gyurcsány pártja áll a Magyar Orvosi Kamara döntése mögött. Miután a dollárbaloldal újra és újra elbukik a választásokon, egyre agresszívabb akciókkal próbálkozik: Brüsszelben a Magyarországnak járó uniós források kifizetését akarják megakadályozni, kihasználják a pedagógusokat, és most már a betegek orvosi ellátását akarják megakadályozni.

Úgy fogalmaztak:

"túlmegy minden határon", hogy Gyurcsány emberei a magyar orvosokat arra próbálják rávenni, ne lássák el a betegeket, és ezzel a magyar emberek egészségét és az életét veszélyeztessék.

A baloldal már a választási kampányban is elárulta, hogy erre készül – tették hozzá. Szó szerint ezt mondták:

"Ha egyszer az összes tanár azt mondaná, hogy sztrájkolunk és nem megyünk be, akkor Orbán Viktort térdre lehetne kényszeríteni, ha az orvosok mondanák ugyanezt, megszűnik az egészségügy"

- áll a közleményben.

A Fidesz szerint Gyurcsányékat csak a hatalom megszerzés érdekli, nem az orvosok és nem a betegek.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a magyar orvosok többszörösét keresik annak, mint Gyurcsányék idején, éppen ezekben a napokban érkezik az emelt bérük, és az orvosi béremelés folytatódik.

Nyomásgyakorlásba kezdett az orvosi kamara

A Magyar Orvosi Kamara azon az állásponton van, hogy a január elsejével életbe lépett egészségügyi törvénycsomag teljesen kiszolgáltatottá teszi a hazai orvostársadalmat – írtuk meg korábban. Az új háziorvosi ügyeleti rendszerben például a háziorvosoknak az Országos Mentőszolgálat felé titoktartási szerződést kell aláírniuk.

A küldöttgyűlésen ezért meg is szavazták, hogy a háziorvosok ne írják alá az új ügyeleti szerződéseket, és helyezzék letétbe a feladatellátási szerződéseik felmondását, a kórházi orvosok pedig tiltakozzanak az önkéntes többletmunkájuk felmondásával. A MOK előzetes felmérése szerint egyébként az orvosok részéről jelentős és egységes hajlandóság van arra, hogy nyomásgyaorló eszközöket is bevessenek: decemberben 4500 orvos jelentette ki, hogy hajlandó letétbe helyezni a felmondását, 6800 orvos pedig az önként vállalt túlmunka--szerződéseit kész felmondani.

Forrás: MTI

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Tényleg túl mennek minden határon orbán nyaloncai a kormány propagandájában.
Ki a miniszterelnök már 13 éve hogy ott rohadna meg ahol van.
Addig hergeltek, hogy Gyurcsányra fogok szavazni zsírdisznók, hátha beledöglötök.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sgl
@kereső: "Nem veszik észre, hogy a fideSS-nek- a finkelsteini dokritán tovább folytató robánhabony kettősnek nem okoz problémát az "összegyurcsányozás"- lásd az orvosi kamarát."

szerinted az ellenzéknek ebbe bele kell törödnie?
Nem kellene erre hatékony riposzttal válaszolni, a szart visszagyűrni???
telegdilaci
@sgl:Csak egyszer vállalnának felelősséget az elhibázott gazdasági politikájukért,nem mindig másokat kellene hibáztatni,felelőssé tenni,egyébként az ellenzéknek az a dolga hogy kritizálja a kormány tevékenységét,ha nem a lakosság érdekét veszi figyelembe,Kakadukám nem az ellenzéket kell kritizálni inkább minden Magyar Állampolgár megelégedésére kellene kormányozni pusztán azért hogy ne egy kissebség megelégedésére,egyébként a Parlamentben lévő pártok csak bio Diszletek a Fidesz bábszínházában,semilyen érdemi munka vagy beleszólásuk nincs beleszólásuk,nemhogy bármit is befolyásolni tudnának,soha még nem tudtatok egyetlen egy számotokra kellemetlen kérdésre nem tudtatok válaszolni csak gyalázkodni lejáratni az ellenfeleiteket! milyen jól értetek mindenhez is te is már vegyipari szakértő is vagy aki eltudja dönteni hogy nincs semilyen káros hatása az újonnan épülő Debreceni akku gyárnak,mivel nem szakértőket kérdeztetek meg arról hogy milyen környezet károsító hatása van az Akkugyárnak kierőszakoltátok mivel ti akarjátok,annyira számítanak az Emberek hogy a megkérdezésük nélkül eldöntöttétek hogy megépítjük és kész!
sgl
@telegdilaci: ennek a lepra tetü ellenzéknek még az sem jut eszébe: megkérdezzék a 135 bátorat - de akár magukat is,- MIRE ESKÜDTEK FEL?
MI VAN BENNE???
kereső
@sgl: De látod- beletörődik. Mert rendeleti kormányzás van- és majd valamikor orbán talán!!! "elviszi a balhét", nekik semmi dolguk az egésszel. Bekkeljük ki- és, hogy ebbe a megosztottságba, abba,hogy a 2010 előtti időszak ugyanaz volt, mint ami most van(és az gyurcsány búne), abba beledöglik az ország- az nem érdekli őket, csak kapirgálhassanak a mguk kis szemétdombján. Meg lehetőleg 2026-ban ismét meg legyen a parlamenti bársony- mert akkor lesz piz, paripa és fegyver.
Qrva rossz véleménnyel vagyok az egész bagázsról- de legalább ne hazudnák magukról, hogy ők "ellenzékiek". Ehhhhhhhhhhhhh
ómió
És, ahol ez "ki is csúcsosodott", az a "demokratikus" szemkilövetés volt!
Mirabilis
@KisTehen: febr 5 17:13 mindig tudtam mennyire hülye vagy, de ez túl megy mindenen. Mert azt sem tudod mi az az árnyékkormány. Hülye fideszes picsa. Ne ilyen aluliskolázott, agyfaszú emberekből áll a fidesz tábora, mint te.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.