Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött – közölte a Fidesz vasárnap az MTI-vel.

Fidesz: Gyurcsányék már a magyar emberek életét és egészségét is veszélyeztetik
Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

A nagyobbik kormánypárt közleménye szerint Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a hatalomért "egyre gátlástalanabb szinteket lép".

Azt írták: Gyurcsány pártja áll a Magyar Orvosi Kamara döntése mögött. Miután a dollárbaloldal újra és újra elbukik a választásokon, egyre agresszívabb akciókkal próbálkozik: Brüsszelben a Magyarországnak járó uniós források kifizetését akarják megakadályozni, kihasználják a pedagógusokat, és most már a betegek orvosi ellátását akarják megakadályozni.

Úgy fogalmaztak:

"túlmegy minden határon", hogy Gyurcsány emberei a magyar orvosokat arra próbálják rávenni, ne lássák el a betegeket, és ezzel a magyar emberek egészségét és az életét veszélyeztessék.

A baloldal már a választási kampányban is elárulta, hogy erre készül – tették hozzá. Szó szerint ezt mondták:

"Ha egyszer az összes tanár azt mondaná, hogy sztrájkolunk és nem megyünk be, akkor Orbán Viktort térdre lehetne kényszeríteni, ha az orvosok mondanák ugyanezt, megszűnik az egészségügy"

- áll a közleményben.

A Fidesz szerint Gyurcsányékat csak a hatalom megszerzés érdekli, nem az orvosok és nem a betegek.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a magyar orvosok többszörösét keresik annak, mint Gyurcsányék idején, éppen ezekben a napokban érkezik az emelt bérük, és az orvosi béremelés folytatódik.

Nyomásgyakorlásba kezdett az orvosi kamara

A Magyar Orvosi Kamara azon az állásponton van, hogy a január elsejével életbe lépett egészségügyi törvénycsomag teljesen kiszolgáltatottá teszi a hazai orvostársadalmat – írtuk meg korábban. Az új háziorvosi ügyeleti rendszerben például a háziorvosoknak az Országos Mentőszolgálat felé titoktartási szerződést kell aláírniuk.

A küldöttgyűlésen ezért meg is szavazták, hogy a háziorvosok ne írják alá az új ügyeleti szerződéseket, és helyezzék letétbe a feladatellátási szerződéseik felmondását, a kórházi orvosok pedig tiltakozzanak az önkéntes többletmunkájuk felmondásával. A MOK előzetes felmérése szerint egyébként az orvosok részéről jelentős és egységes hajlandóság van arra, hogy nyomásgyaorló eszközöket is bevessenek: decemberben 4500 orvos jelentette ki, hogy hajlandó letétbe helyezni a felmondását, 6800 orvos pedig az önként vállalt túlmunka--szerződéseit kész felmondani.

Forrás: MTI

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Csak egy kérdésem van a gyengébbekhez: Ki alkotta meg azt a rendeleti törvény, amely ellen felszólalt, és kritizál az orvosi kamara? Ha Gyurcsány vót, akkor nem szóltam.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Alfa
a korrupt szarházi kamukeresztény orbán és a fidesz-ner szekta egy népírtó bűnöző banda
szaboria1
Ma reggel hangzott el az ATV Start műsorában, hogy hazudik a fidesz, mivel az Orvosi Kamara több száz oldalas javaslatot küldött de semmi nemű vissza jelzést nem kaptak.
kereső
@sgl: Ha, követed- akkor miért irsz ilyeneket? És nem, én nem x@rok egymás öldösésére, mert az semmi mást nem eredményez, mint újabb árkokat a társadalmon belül. Nem elég az amit fideSS csinál 2002 óta- teljesen szétszaggatta a társadalmat-megölve ezzel a szolidaritást- mert ezek után az lett a hallgatólagos "jelszó" ellenzéki oldalon is, - jajj mit szól majd a fideSS, meg "össze ne gyurcsányozzanak". Nem veszik észre, hogy a fideSS-nek- a finkelsteini dokritán tovább folytató robánhabony kettősnek nem okoz problémát az "összegyurcsányozás"- lásd az orvosi kamarát.
Gyurcsány az a fideSS-nek, orbánnak, mint voltak a zsidók hitlernek, és mint mussolininek a szabadkőmúvesek. Történelemi áthallások tényekké változnak.És ebbe beleállnak az "ellenzéki" pártok- orbán foglyaiként.
telegdilaci
@sgl:Csak egyszer vállalnának felelősséget az elhibázott gazdasági politikájukért,nem mindig másokat kellene hibáztatni,felelőssé tenni,egyébként az ellenzéknek az a dolga hogy kritizálja a kormány tevékenységét,ha nem a lakosság érdekét veszi figyelembe,Kakadukám nem az ellenzéket kell kritizálni inkább minden Magyar Állampolgár megelégedésére kellene kormányozni pusztán azért hogy ne egy kissebség megelégedésére,egyébként a Parlamentben lévő pártok csak bio Diszletek a Fidesz bábszínházában,semilyen érdemi munka vagy beleszólásuk nincs beleszólásuk,nemhogy bármit is befolyásolni tudnának,soha még nem tudtatok egyetlen egy számotokra kellemetlen kérdésre nem tudtatok válaszolni csak gyalázkodni lejáratni az ellenfeleiteket! milyen jól értetek mindenhez is te is már vegyipari szakértő is vagy aki eltudja dönteni hogy nincs semilyen káros hatása az újonnan épülő Debreceni akku gyárnak,mivel nem szakértőket kérdeztetek meg arról hogy milyen környezet károsító hatása van az Akkugyárnak kierőszakoltátok mivel ti akarjátok,annyira számítanak az Emberek hogy a megkérdezésük nélkül eldöntöttétek hogy megépítjük és kész!
kereső
@sgl: De látod- beletörődik. Mert rendeleti kormányzás van- és majd valamikor orbán talán!!! "elviszi a balhét", nekik semmi dolguk az egésszel. Bekkeljük ki- és, hogy ebbe a megosztottságba, abba,hogy a 2010 előtti időszak ugyanaz volt, mint ami most van(és az gyurcsány búne), abba beledöglik az ország- az nem érdekli őket, csak kapirgálhassanak a mguk kis szemétdombján. Meg lehetőleg 2026-ban ismét meg legyen a parlamenti bársony- mert akkor lesz piz, paripa és fegyver.
Qrva rossz véleménnyel vagyok az egész bagázsról- de legalább ne hazudnák magukról, hogy ők "ellenzékiek". Ehhhhhhhhhhhhh
ómió
És, ahol ez "ki is csúcsosodott", az a "demokratikus" szemkilövetés volt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.