Hadházy Ákos a Facebook oldalán számolt be arról, hogy Dr. Csőgör Péter a bűnt üldözte rendőrnyomozóként, és civilben a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) Ellenőrző Testületének elnökeként is.

Lerántotta a leplet Orbán fogorvosának korrupciógyanús ügyleteiről: 19 pert indítottak ellene
Áder János köztársasági elnök (b) Bátorfi Bélával, az Eger Nagydíj triatlon fesztivál jótékonysági váltóversenyének főszervezőjével (k) beszélget a verseny előtt 2013. május 12-én. MTI Fotó: Komka Péter

A politikus szerint ebben a rendszerben azonban annak esik baja, aki harcolni is mer az igazságért. A bosszú utolérte Csőgör Pétert:

a Triatlon Szövetség akkori vezetése (Orbán fogorvosa és strómanjai), és az általuk tulajdonolt 16 magáncégük megtorló szándékkal összesen 19 pert indított ellene azért, mert e-mailben tájékoztatta az MTSZ tagságát a sok százmilliós korrupciógyanús ügyletekről.

Csőgör nyomozó feljelentést tett a NAV-nál, ami után nem sokkal a rendőrség egy olyan koncepciós eljárássorozatot indított ellene, amelyre talán az 50-es évek óta nem volt példa, és aminek nem is lehetett más célja, mint a testülettől való elbocsátás.

Az ellene megtorló szándékkal indított polgári pereket pedig hiába nyerte meg jogerősen másodfokon, a Kúria végül egy elképesztő eljárásban sokmilliós sérelemdíjat ítélt meg azoknak a cégeknek, amelynek tulajdonosai részt vehettek az általa leleplezett visszaélésekben.

A fényes tekintetű kúriai tanács konkrétan azt írja az ítéletben, hogy egy feljelentés „az ártatlanság vélelme miatt” senki másra nem tartozik, mint a nyomozó hatóságra, azt „törvényi felhatalmazás nélkül a hatóságon kívül más személy nem ismerheti meg”.

Nagyon messzire vezet ez az ítélet. Világosan megüzente ezzel a Kúria, hogy előbbre való a gyanús ügyletekben szereplő cégek jó hírneve, mint a bűnüldözés és a közpénzek védelme.

Csőgör Péternek nincs más választása, vagy elveszíti mindazt, amiért egész életében dolgozott, vagy tovább küzd, és megtámadja a kúriai döntést az Alkotmánybíróságon, ami további többszázezres kiadást jelent a háromgyermekes családapának.

- írta a parlamenti képviselő.

Ehhez ugyan senki sem fűz vérmes reményeket, de mindenképp szükséges ahhoz, hogy utána a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához lehessen fordulni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Alfa
ebben a kurva korrupt kamukeresztény országban..a bűnt a korrupciót védi az ügyészség és a bíróság..
ez a keresztény szabadság értelmezése a korrupt becstelen orbán és a fidesz-ner szekta felfogásában...
csak a hazudozás és a lopás korrupt keresztény módjára rendületlenűl
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@justhpeter: Pedig olyan ájtatós manók nyomják a rizsát,hogy beszarik aki megérti!
ómió
Előbbre való a cégek jó hírneve, mint egy bolsi ráhazudósdi!? Na, ne má'!
Nanya
@ómió: bolsi ám te büdössegű.vákumszivattyús pofájú lapostetves útszéli kurva jó édesanyád ómiónak nevezet baromarcú MSZMP s posztkommunista szőröstalpú,pudvás pofájú,gumósnyelvű,idióta,pszichopata ,tudathasadásos,purdégyártó,erzsébettábor szégyene,elmebeteg ,hülye fia .
Nanya
@Nessy: Nem értek egyet ! A három majom módjára viselkedni,az egyenlő a megalkuvással ! Igazságszerető , igaz magyar ember szemetekkel,aljas hordával nem áll alkuba !
Így én se !
Nessy
@Nanya: Igy sem bűnhődik a bűnös, hanem azt teszik tönkre, aki a disznóságait nyilvánosságra hozza! Ma ez a jogállam, és a független igazságszolgáltatás kis hazánkban! Ennek örül kb. 2 millió ember.
Lepényleső
... akkor talán azoknak volt igazuk akik azt mondották,hogy ez már régen nem Magyar Köztársaság,
hanem az öreg Maf fia által vezetett,és védjegyzett szövetkezeti társulás,- bűn szóval előtte betoldás?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.