A Törökországot és Szíriát megrázó földrengés rengeteg halálos áldozatot követelt.

Földrengés Törökországban és Szíriában: már több mint 1500 az áldozatok számaSTR / AFP

Mint ismert, több erős földrengés rázta meg Törökország déli és Szíria északi részét hétfőn hajnalban. A török katasztrófavédelem adatai szerint helyi idő szerint 4 óra 17 perckor a dél-törökországi Kahramanmaras tartomány Pazarcik körzetében 7,4-es erősségű földrengés következett be, amelyet 4 óra 26 perckor a délkelet-törökországi Gaziantep tartomány Nurdagi körzetében egy 6,4-es erősségű, majd 4 óra 36 perckor Gaziantep Islahiye körzetében egy 6,5-ös erősségű rengés követett – írja az MTI.

Fuat Oktay török alelnök hétfőn ankarai sajtótájékoztatóján még csak 284 halottról tett említést, azóta Erdogan elnök már minimum 912 áldozatról számolt be.

Az AP fél nyolckor már több mint 230, majd tíz óra előtt nem sokkal már 568 halálos áldozatról számolt be, a SkyNews pedig negyed 12-kor 1200 halálos áldozatról írt Szíriából és Törökországból összesen.

A CNN egy órával később már 1500 halálos áldozatról számolt be

– sorolja a telex.hu.

A világ vezetői – köztük Putyin és az EU is – részvétét fejezték ki az áldozatok családjainak és felajánlották a segítségüket. Így tett Orbán Viktor miniszterelnök is, az üzenetéről itt írtunk.

Forrás: MTI, telex.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
talán egy figyelmeztetés allahtól ,hogy ne tovább, elég...
Nessy
Őszinte részvét minden hozzátartozóját, és otthonát elvesztő embernek! A természet időnként figyelmezteti az embert, hogy ő az erősebb.
Nessy
@KisTehen: Maga tényleg egy díjnyertes nagy marha!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.