Igen rosszul járhatnak azok a nyugdíjasok, akik munkát vállalnak, és közben megbetegszenek.

Rossz hír érkezett azoknak a nyugdíjasoknak, akik munkát vállalnakMTI/Bruzák Noémi

Az atv.hu rámutat: a dolgozó nyugdíjas nem jogosult a táppénzre. Kifejtik, hogy az ellátásra jogosultak körét egy 2020-as törvény sorolja fel, ebből derül ki, hogy a járulékfizetési kötelezettség nem terjed ki a kiegészítő tevékenységet folytató személyekre, azaz a a saját jogú nyugdíjasokra, az özvegyi nyugdíjasokra, valamint azokra, akik a nyugdíjkorhatárt betöltötték és egyéni vagy társas vállalkozónak minősülnek. Ez akkor is így van, ha a saját jogú vagy a hozzátartozói nyugellátás folyósítása szünetel.

Mivel a munkaviszonyban álló nyugdíjas nem biztosított, így nem jogosult a táppénzre

A betegszabadság ugyanakkor megilleti, mivel az nem tb-fizetéshez kötött ellátás. A munka törvénykönyve kimondja, "a munkáltató a munkavállaló számára a betegség miatti keresőképtelenség tartamára naptári évenként tizenöt munkanap betegszabadságot ad ki", mindegy, hogy a munkavállaló nyugdíjas vagy sem.

A betegszabadság idejére márpedig a távolléti díj 70 százaléka jár. Munkáltatója felé azonban orvosi igazolást kell leadnia.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A hétpárti belga kormány elfogadta a nyugdíjreformot, amelynek fontos eleme, hogy a legkisebb nyugdíj 1500 euró (kb. 600 ezer forint) lesz, amelyet további pótlékok egészíthetnek ki. Belgium nagyobb részét kitévő Flandria tartományban a kormány bruttó 2500 euróra kerekíti mindazok jövedelmét, akik ennél kevesebbet keresnek. A belga minimálbér jelenleg 1658 euró, az átlagkereset pedig 3695 euró. Van pofájuk így hanyatlani!
hvg.hu/eurologus/20220719_Netto_1500_eurora_emeltek_a_belga_minimumnyugdijat
Par hetes hir volt pedig: 'Belgiumban már minden hetedik ember étkezést hagy ki, mert nincs pénze’ MTI
Itt az étkezés szó előtt kimaradhatott az, hogy “éttermi”.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
A nyugat már az 50-s évektől hanyatlik, haldoklik, mi nem csak utolérjük, de le is hagyjuk! A nyugat ma is a szakadék szélén áll, mi egy lépéssel már előrébb vagyunk!
ómió
Viszont efftársi nyugdíjlenyulásra se kell számítaniuk!
balos
@szópó-ómió: Finom leszek!!!Hol van a magán nyugdíj számla a 3ezer milliárdról!Miért itt vered a faszod,mikor otthon "éhezik" a mami?
vacsi
Döntsék már el a nyugdíjasok, hogy dolgozni akarnak - fizetésért, vagy otthon pihenni - nyugdíjért! De a kettőt együtt nem engedném!
amortizáltok
@Eladott Ország: Én ezt azért nem venném náluk tragédiának : mert Volt olyan hogy BELGA - Kongó, Volt olyan Délafrika egy seregnyi gyémántbányával 2000 m mélységben 30 --40 fok a föld belsejében vagy tőbb. Amikor függetlenek lettek Átjőttek ám a volt rabszolgáik, hogy mi is Belga állampolgárok vagyunk .A gazdájuk az autó hátuljában szivarozott a sofőrje napszemüvegben, náluk akkor már KÖRFORGALOM volt ott volt szerencsém látni 1998- ban.A pénzváltó mondta kié az autó.Jöttek tömegesen a nyugdijukért . Amugy pedig meg is kapták és az ország nem rokkant bele .
Gyurka80
@jáger laszló: Ezek szerint nyugger vagy?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.