Árpa Attila a drogügyében enyhébb büntetést kapott, mint néhány tettestársa.

Árpa Attilát elítélték a drogügyében, most reagált: „Nem vagyok bűnös”YouTube

Mint ismert, Árpa Attila budapesti otthonát 2019-ben lepték el a rendőrök, miközben a színész és barátai a kertben kártyáztak, ahol drogot is találtak – emlékeztet a blikk.hu.

A lap a vádiratot idézi, amely szerint: „A másodrendű vádlott, Árpa Attila rendszeres kokainvásárló volt 2018-tól. Ismerőseinek is kínálta a kábítószert az otthonában a baráti összejövetelek alatt, hogy a vendégek kívánsága szerint rendelkezésre álljon kokain. Árpa Attila saját és ismerősei részére vásárolt alkalmaként, 0,7-3,5 g közötti mennyiséget, porciónként 20 ezer forintért. Árpa Attila megállapodott az ügy harmadrendű vádlottjával, hogy az a negyedrendűvel beszerzi a kábítószert az elsőrendű vádlottól, majd Árpa kifizeti a vételárat. A nyomozóhatóság 2019 márciusában Árpa otthonában kapta el őket.”

Árpa Attila – aki másodrendű vádlottként szerepelt – nem volt jelen a mai ítélethirdetésen.

A Fővárosi Főügyészség az gyanúsított 5 férfival szemben szabadságvesztés büntetést indítványozott, közülük háromra próbaidőre felfüggesztve. Egyikük Árpa Attila, akit a bíróság bűnösnek ítélt, társtettesként elkövetett kábítószer birtoklása miatt.

Őt 1,5 millió forintos büntetéssel sújtották. Tehát nem a forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt ítélték el, csak drogbirtoklás miatt. Árpa Attilláék így is fellebbeztek az ítélet ellen.

Az ítélethirdetés után a lap elérte Árpa Attilát.

Nagyon fontos leszögezni, hogy nem vagyok bűnös: felmentettek az eredeti vád alól, ami kábítószer-kereskedelem, és csak fogyasztásért, birtoklásért ítéltek el

– magyarázta a színész.

Forrás: blikk.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.