A Standard & Poor’s Portfolionak küldött válaszaiból az derül ki, hogy januári leminősítés után további negatív lépések fenyegetik Magyarország adósbesorolását, amennyiben nem sikerül megállapodni az uniós források folyósításáról.

Fájó gyomrost kaphatnak Orbánék: Könnyen bóvli lehet Magyarország
Kép: Facebook/Orbán Viktor

A hitelminősítő szerint a Brüsszelből érkező pénzek jelentős és tartós elmaradása akár újabb leminősítést is indokolhat. Sőt, arra is tesznek utalást, hogy az Európai Bizottság által a jogállamisági eljárás miatt felfüggesztett 6,3 milliárd eurónyi forrás elvesztése is hozhatna további lépést, pedig a Brüsszelből elhozható pénzek közül ez tűnik a legkevésbé biztosnak.

Az S&P leminősítésével a jelenlegi BBB mínusz besorolás már csak egy lépésnyire van a befektetésre nem ajánlott (bóvli) kategóriától. Vagyis

egy újabb leminősítés már fájdalmas lenne.

Az S&P elemzésében volt arra utaló kommentár, hogy esetleg további negatív irányú lépések is „a csőben lehetnek”.

A hitelminősítő kiemelte, hogy amennyiben a fenti forgatókönyv bármelyik eleme negatív irányban változna, az további lépéseket indokolhatnaára.

Az S&P azzal számol, hogy az idei év második felében sikerülhet felszabadítani a befagyasztott források nagy részét.

Ez pedig azt jelenti, hogy továbbra is sürgeti az idő a kormányt, ha ugyanis tovább tolódik a brüsszeli pénz folyósítása, akkor

Forrás: Portfolio

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
Van egy kb 11 éves szösszenetem, a borzasztó, ma is ül picíny kiegészítéssel, de teljes megerősítéssel.
..."" Anno létrehozták a fideszt Soros támogatással, szoci hátszéllel, - Stumpf, Horváth belügyér, - majd rendszerváltás jött, gengszetrváltással, szabadrablással, hatalomba kerülésükkor észrevették mennyi mindent lehet ellopni, ekkor átalakították a fideszmaffiózó zrt-re, a ménesi úti fiúkat kiegészítették rokonokkal, iskolatársakkal, csókosokkal, seggnyalókkal,
...Megszállták az államot, gazember módon törvényeket alkottak, hogy saját hatalmukat bebetonozzák, minél tovább tudják MO közvagyonát és mások magánvagyonát fideszvagyonná konvertálni, amit egyre hatékonyabban, pofátlanabbul hajtanak végrei
. ...Rájöttek Magyarország lehet a maffia-szekta székhelye, a népet alkalmazottainak tekintik, MO földjét kisajátítják, az államkasszát saját pénztárcának nézik, a nép vagyonelemeit játékaik fedezésére elrekvirálják.
Jelszavuk: LOPNI, CSALNI, HAZUDNI ÉS A FIDESZ FÉNYRE DERÜL!
------- Kiemelem: --- gazdagodásra szövetkeztek, eközben az államot megszállták, kisajátították.
__Ebbe minden belefér: ingó, ingatlan vagyon, régebben csak közvagyont loptak aztán rájöttek: érdemes jól menő fidesz ellenzékiek vagyonát is ellopni.
Ideológiájuk: -"Amit a komcsik meghagytak az a miénk!"
Miközben majd mindegyik ösfideszes őskomcsi.
...Magyarország Orbán Viktor abszolutizmusa alatt zárt részvénytársasággá alakult , azzal a céllal, hogy kiaknázza a nemzeti vagyont, hogy annak nyereségét azután a kormány tagjai, a parlamenti képviselők és kiváltságos hívek, a NER-kiváltságosok élvezhessék.
----„Az orbáni abszolutizmus úgy működik, mint egy magánvállalkozás, amelyben minden részvényes csak annyiban gondol a közügyekre, amennyiben pozícióját magánnyereséggé változtathatja.
...A pénz uralkodik egy kis kisebbség kezében, eközben azonban a lakosság zöme szegénységben él, vagy napi szinten küzd a megélhetéséért”.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
Gagyi kormány,bóvli minősítés.
Magyarország jobban teljesít.HAHAHA
Előre megyünk nem hátra.HAHAHA
Yoda69
Erik az államcsőd, nem a paradicsom.
Őrnagy
@Yoda69: Vegyél be rá mérget, legalább egy hülye károgóval kevesebben leszünk!
Őrnagy
@Pálinkás Pál: Így is lehet gondolkodni. Szerény becslésem szerint a fideszre szavazók fele megingathatatlan fidesz hívő, a másik fele pedig a stabilitásra szavazott az államcsőd, az ördöggel való cimnborálás és a Böszme EL-QRO csapata helyett, amiből nem kérnek mégegyszer! Én speciel nem szavaztam senkire, mert bíztam banne, hogy a moslék, és Böszme hiába fog össze a náci csürhével, úgy is kevés lesz ahhoz, hogy újra hatalomra kerüljenek. Én kivárom, amíg lesz kire szavazni!
Te szavazhatsz az ördögre, vagy a nácikra is, ha felkerülnek a szavazó listára, ehhez megvan a jogod! A felesleges gyűlölködést viszont nem tudom támogatni!
justhpeter
A természet nem csal és nem hazudik, tehát érthető, ha a "magyar narancs" a 12 év alatt megpenészedett és a kutyának sem kell.
Őrnagy
@justhpeter: A baj az, hogy a moslékból meg közben fertőző trágyalé lett, amit még a termőföldekes se szabad szétlocsolni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok