Az erősen félreérthető szoborábrázolás módosítására is Nyáry Krisztián író hívta fel a figyelmet, akit viszont a Hetek című hetilap genderpropagandistának nevezett.

Gyorsan reagált a "botrányos" és "fasza Kölcsey szobros" tankönyvre az Oktatási Hivatal

Lecserélte az Oktatási Hivatal a fura címlapképpel megjelent hetedikes irodalom munkafüzet borítóját – számolt be a „példásan gyors reakcióról” Nyáry Krisztián író, hozzátéve a lépést valószínűleg egy „figyelmetlenségből előállt szándékolatlan hiba” előzte meg.

Korábban erősen félreérthető Kölcsey-szobor díszelgett a NAT hetedikeseknek szóló irodalom munkafüzetén, a Himnusz költőjét ölében fogott papirusztekerccsel ábrázolva. Ez sokakat késztetett képzettársításra, s erre szintén Nyáry hívta fel a figyelmet.

A könyvet többen botrányosnak nevezték, és nem értették, hogy kerülhetett ez a kép egy tankönyvre, ám hamar kiderült, hogy csak egy papirusz-tekercs volt Kölcsey kezében.

Ferenczy 1845-ös szobra abból indult ki, hogy Kölcsey a legnagyobb költők közé tartozik, a legnagyobbak pedig az akkor már letűnőben lévő klasszicista szemlélet szerint ókoriak, tehát Kölcseynek is antik figuraként kell megjelennie.

Az író és irodalomtörténész nem kevés éllel jegyezte meg, hogy „így aztán sajnos kevésbé erős a Hetek című lap mai véleménycikke, amelyben beteg világban élő genderpropagandistának neveznek, mert megosztottam a szerintük hibátlan borítót”.

Forrás: Népszava

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@KisTehen: Mondjátok ti, rossz buzeránsok. Megjelenik egy buzulós cikk az összes illibsi itt rejszol felette.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
@KisTehen: Mondjátok ti, rossz buzeránsok. Megjelenik egy buzulós cikk az összes illibsi itt rejszol felette.
izéke
Kölcsey ha jól tudom valóban meleg volt de ennek semmi köze ehhez. Ja és a a fél szeme világát is valamilyen nemibetegség miatt veszítette el. De ha nem jól tudom akkor bocsánat. Ez semmit nem von le a munkásságából.
ómió
És azonnal jött az efftársak "önasszociációja"!?
csak úgy....
@KisTehen: a diákok néztek rá,te barom és rögtön leesett nekik, nem úgy mint neked és agyatlan társaidnak! :)
Giovanni Alba
Hol késik Dúró Darálós Dóra? Hát némán tűri, hogy ez a fertő már a tankönyveken keresztül is mérgezze honszeretetre nevelt, ártatlan gyermekeink romlatlan lelkét?
Ébresztő van nagys. asszony, darálót elő, ez már nem mese, se nem mesekönyv, ez már ébredő szellemiségű kamaszok elleni merénylet. Tessen mondani, veri már az asztalt a parlamentben a felelősök példás büntetését követelve? Ott lesz a lista az impresszumban, ki készítette, ki engedélyezte ezt a könyvborítót.
Vagy ezt most nem lehet a "brüsszeliták" nyakába varrni, ezért nem is érdekes?
Emmersson71
Na..Szájer Jozefina újabban lektorként tevékenykedik a tankönyvkiadónál?
csak úgy....
@Emmersson71: ez a szobor? fideszül azt jelenti, hogy Kölcsey egy faxa költö!
-ezt bég a bayer is tanusíthatja...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.