A hideg időjárás miatt három régióban léptetik életbe az úgynevezett vörös kódot, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása – jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Rendkívüli bejelentést tett a Belügyminisztérium: Életbe lép a "vörös kód"
2023. február 7. Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart a vörös kód életbe léptetéséről Budapesten 2023. február 7-én. MTI/Soós Lajos

Fülöp Attila közölte:

a Dél-Alföldön és Észak-Magyarországon kedd 20 órától szombat reggel nyolc óráig, a közép-magyarországi régióban kedd 20 órától csütörtök reggel 8 óráig tart az intézkedés.

A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban éjszakánként mínusz 10 fokig vagy az alá is eshet a hőmérséklet indokolta a döntést az államtitkár.

Fülöp Attila felhívta a figyelmet arra, hogy életveszélyes lehet, ha ilyen időben az utcán hosszabb ideig tartózkodik valaki. Arra kért mindenkit, hogy aki bajba jutott embert lát, értesítse a hajléktalanellátók diszpécserszolgálatát. A telefonszámok megtalálhatók a kormany.hu weboldalon, illetve a közösségi média kormányzati oldalain.

Fülöp Attila elmondta, a hajléktalanellátóknál van férőhely, a budapesti ellátók kihasználtság 80, az országos hálózaté pedig 81 százalékos jelenleg. Az államtitkár arra kérte az érintetteket, hogy vegyék igénybe a szolgáltatást.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Sanya akkor most üljünk át egy másik autóba amibe van szőkített olaj ?
Apfelbaum
Vörös kód meg vörös köd van itt 12 éve a felcsúti szélhámos híveinek,de ha bele döglenek akkor is a cigány Gecire szavaznak,még a kórházban is bekérik a mozgó úrnát az akkumulátor gyári szennyezett levegő miatt kapott tüdőrák utolsó stádiumában is a Vezér élteti őket ,hogy biztos kézben van az ország...nah ezeknek üzenem,hogy kínok között vergödve dögöljetek meg orsóssal együtt
izéke
Gondolom pénzt és egyeb dolgokat IS biztosít a kurmány? Pl a gázt továbbra is 5szörös "csökkentett"áron kapják a hajléktalanszállók és krízisközpontok,az esetleges élelmiszer ruha stb már említésre sem méltó,ezek természetesen NEM járnak. Csak kiadják a parancsot és teljesíteni kell de önerőből. Viszont majd megveregetik a saját vállukat,hogy milyen ügyesen kezelték a helyzetet.
jáger laszló
Anno a törökök legyilkolták a magyarokat,most pedig a magyarok mentik a törököket!!
Éljen a magyar -török barátság csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok