Az EP jelentéstevője szerint magyar titkosszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak. Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti politikus szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt. Delbos-Corfield szerint naponta születnek cikkek arról, mekkora veszélyt jelent Oroszország a régióra, de arról senki nem beszél, hogy ebben részt vesz egy uniós ország is. A politikus beszélt arról is, mekkora teret nyert Magyarországon a félrevezetés, a manipuláció. 

Az Európai Parlament magyarországi ügyekkel foglalkozó jelentéstevője, a francia zöldpárti Gwendoline Delbos-Corfield egy brüsszeli városházán megrendezett panelbeszélgetésen arról beszélt, hogy magyarországi fejlemények nem csak a korrupció és a demokrácia szempontjából aggasztóak. Minderről az Euronews számolt be kedden. A rendezvényen többek között felszólalt Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, Didier Reynders, az EU igazságügyi biztosa, valamit a Szabad városok szövetségének több polgármestere is. 

Magyar titkosszolgálatok szivárogtatnak az oroszoknak? Az EP jelentéstevője szerint Budapest veszélyt jelent az EU-ra

Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő az Európai Parlament strasbourgi épületében tartott sajtóértekezleten 2023. január 17-én. Delbos-Corfield az egyik jelölt az EP alelnöki tisztségére, amelyről leváltották a korrupció gyanújával vizsgálati fogságba helyezett Eva Kaili görög szocialista párti EP-képviselőt. MTI/AP

Gwendoline Delbos-Corfield jelentéstevő szerint a magyar szakszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak, ami biztonsági kockázatot jelent. Úgy fogalmazott:

Szeretnék kitérni a geopolitikai helyzetre, ahol ma Magyarország konkrét veszélyt jelent. Ez nem csak a politikai harcról szól. Nem értem, hogy az Európai Tanácsban a többi tagállam miért nem reagál. Ez egy konkrét veszély. Miért? Először is azért, mert mert van egy hely, Budapest, ahol az orosz befolyás továbbra is létezik. Itt persze nem a városvezetésről van szó. Évek óta tudjuk, hogy a kormány szervei, a titkosszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak

A politikus beszélt arról is, mekkora teret nyert Magyarországon a félrevezetés, a manipuláció:

Mindössze tíz évre volt szükség a félrevezetés kiépítéséhez és ez számomra elképesztő. A legutóbbi választásokat a Fidesz két dologra építette. Az első az volt, hogy a kormány elhitette az emberekkel azt, hogy az Európai Unió fiatal magyarokat küldene a háborúba, Ukrajnába. A második dolog egy teljes képtelenség volt arról, hogy az Európai Unió az iskolás gyermekek nemének megváltoztatására készül. Számomra hihetetlen az, hogy egy ennyire elképesztő információ létezhet és terjedhet egy országban és ezt tényleg elhiszik az emberek.

Delbos-Corfield úgy véli, az Európai Unió elkésett a reakcióval Magyarország esetében és félő, hogy ott már a folyamatot nem lehet visszafordítani.

Forrás: 24.hu, euronews.com

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Mo-on van a legtöbb orosz kém, akik az EU biztonságát is veszélyeztetik. Putyin előretolt csapata!!!
"Szeretnék kitérni a geopolitikai helyzetre, ahol ma Magyarország konkrét veszélyt jelent. Ez nem csak a politikai harcról szól. Nem értem, hogy az Európai Tanácsban a többi tagállam miért nem reagál. Ez egy konkrét veszély. Miért? Először is azért, mert mert van egy hely, Budapest, ahol az orosz befolyás továbbra is létezik. Itt persze nem a városvezetésről van szó. Évek óta tudjuk, hogy a kormány szervei, a titkosszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Mo-on van a legtöbb orosz kém, akik az EU biztonságát is veszélyeztetik. Putyin előretolt csapata!!!
"Szeretnék kitérni a geopolitikai helyzetre, ahol ma Magyarország konkrét veszélyt jelent. Ez nem csak a politikai harcról szól. Nem értem, hogy az Európai Tanácsban a többi tagállam miért nem reagál. Ez egy konkrét veszély. Miért? Először is azért, mert mert van egy hely, Budapest, ahol az orosz befolyás továbbra is létezik. Itt persze nem a városvezetésről van szó. Évek óta tudjuk, hogy a kormány szervei, a titkosszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak"
Béla333
Mert az országunkat egy mocskos hazaáruló bagázs uralja jelenleg, akik aljas módon kiszolgálják az oroszok érdekeit!
Alfa
EZT már régóta tudjuk a korrupt orbánról, de a bili a "geci nap" óta miden barom fidesz-ner hívőnek világos lehetne..ha lenne eszük!
Anno nem hiába nem engedte a Fehér-házba Bush Elnök...
a korrupt kommunista-keresztény-fasiszta orbán és a pedofil fidesz-ner szekta a NATO,és az EU ÁRULÓJA !
Béla333
Vajon csináltak már ez ellen bármit is?:

"Direkt36: Az oroszok évek óta látják a magyar külügy titkait, a teljes hálózatot feltörték Putyin hackerei"
"Amikor 2021. december 30-án Moszkvában Szergej Lavrov orosz külügyminiszter feltűzte Szijjártó Péter öltönyére a külföldieknek adható legmagasabb állami kitüntetést, a Barátságért Érdemrendet, a magyar külügyminiszter már rég tudta, hogy Oroszország titkosszolgálatai megtámadták és feltörték az általa vezetett Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) informatikai rendszereit..."
24.hu/belfold/2022/03/29/orosz-titkosszalgalat-hekker-feltort-magyar-kulugyminiszterium-szijjarto-peter-szergej-lavrov/

Ja? Hogy nem is akarnak ez ellen tenni semmit?! Hm...
NKF
Az EP elmehet a bús p...ba! Egy hernyóegylet!
kereső
@Béla333: Feltörték? Ja, az annyiból állhatott, hogy kérjük a jelszavakat- azokat, meg önként és dalolva.
Nem mellesleg ezt soha nem cáfolta druzsba pjotr, sem az egész külügy. Értesiteni nem értesitették sem az Eu-t, sem a NATO-t az "incidensről".
kereső
@Maccska: Arra gondolsz, amelynek az anyaga fel lett oldva a titkositás alól- szabadon olvasható, és amely perben a Kúria minden vádpont alól felmentette szilvásyékat?
Giovanni Alba
444.hu/tag/nemzetkozi-beruhazasi-bank
Több cikk is van itt, érdemes megnézni akár csak a főcímeket.
csak úgy....
0rbán már legény korában spicliskedett, akkoriban az efftársainak most meg a volt efftársának, putyinnak!
izéke
@KisTehen: mert ott tilos és büntetendő orosz kémnek lenni,orbánnál előjogokkal jár ha valaki ruszki spicli,hiszen tudhatnád magadról
csak úgy....
@Philip Marlowe: látszik,hogy egy szarosnyelvü sosem tanul meg gondolkodni, magyarok nyilai..., hol van az már,talán igaz sem volt! :)
namihami
Ezek szerint már ők is rájöttek! Sokáig tartott, sokat költöttek miatta, de mára összeállt a kép! Pedig elég lett volna csak egy kicsi ideig nyitott szemmel és füllel járni!
csak úgy....
@Csizmás Kond: butább vagy mint múlthéten!
amortizáltok
Szép verőfényes Párizsi napot az ébredéshez ez éppen a 27 órája már.Hányszor harsogta orbán,hogy elmegy a falig.
akkor nem akarta senki megregulázni vagy nem hallották meg otthon mást mond és mást is tesz. 100 esetben 100 x tett keresztbe. A Jogállamra hasonlókra hivatkozva meg, hogy itt jogállam van . jog is van állam is csak a kettő
messze elkerüli egymást és a valóságot.Senki nem nézett a körmére . Unios pályázatokat hányszor sérelmezte az ellenzék??? mai kimutatás 3 pályázót kivetitettek 556 pályázatból 556 nyert, Fidesz,
588 pályázatból 2 vesztett. el. fidesz ,,297 pájázatból 2 vesztett fidesz .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.