Néhány héten belül nagyobb összegű pénz tűnt el belvárosi lakásukból – közölte egy 91 éves férfi a rendőrséggel január végén. 

Másfél milliót lopott három asszonyság az általuk ápolt idős házaspártól

A pénz egy részét már visszakapta az idős házaspár. Forrás: Police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerint három asszony járt fel különböző időpontokban a nehezen mozgó házaspárhoz, hogy ápolják, gondozzák őket, illetve takarítsanak – írja a Police.hu. A lakásban tartott pénzhez bármelyikük hozzáférhetett, a belvárosi rendőrök ezért február elsején egyesével igazoltatták őket, amikor a lakásból távoztak.

Két nőnél az idős emberektől ellopott bankjegyeket találtak, közel 200 ezer forint értékben. A harmadiknak a lakásából került elő körülbelül 1,2 millió forint, feltehetően ebből a bűncselekményből származó pénz. A belvárosi nyomozók a házkutatás és az elfogás során megtalált pénzt lefoglalták, a kétséget kizáróan bizonyíthatóan idős pártól származó bankjegyeket visszaadták a tulajdonosainak. A házkutatás során lefoglalt pénz tekintetében további bizonyítási eljárás szükséges.

Az 50 éves P. Piroskát, az 57 éves P. Krisztinát és az 58 éves T. Juditot nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével gyanúsították meg. Ketten részben beismerték a bűncselekmény elkövetését, a harmadik nő pedig tagad. A büntetlen előéletű gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek. – írja a 24.hu.

Forrás: Police.hu, 24.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Ha megválasztatták volna magukat országgyűlési képviselőnek akkor több pénzt tulajdoníthattak volna el...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.