A két ortopéd orvos külföldi pihenéséről érkezett haza a hétvégén, amikor őrizetbe vették őket.

100 milliós vagyont lopott össze a szegedi orvos maffia

Országos bűnszövetkezetben csaltak. Forrás: Police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának tájékoztatása szerint mind a ketten ahhoz a bűnszervezethez tartoznak, amelyik gyógyászati segédeszközök után járó állami támogatásokat vett fel jogosulatlanul – írja a Police.hu. Az egyre bővülő ügy nyomozása során kiderült, hogy a gyógycipőkön túl különböző ortézisekkel kapcsolatban is történtek visszaélések.

A tavaly ősszel indult költségvetési csalás ügyben 17 embert fogtak el és gyanúsítottak meg a múlt héten. A hétvégén lekapcsolt újabb két orvos egyikét akkor fogták el a nyomozók, amikor egzotikus nyaralása után leszállt Ferihegyen. A síeléséből hazatérő másik orvost pedig lakásán várták a rendőrök.

Gyanúsítotti kihallgatásuk után mindkettőjüket bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.

A házkutatások során informatikai eszközöket, illetve különböző dokumentumokat foglaltak le. Ezen túl vagyonvisszaszerzés céljából lefoglalták nagy értékű autóikat, valamint ingatlanjaikat, és zárolták folyószámláikat, összesen 100 millió forint értékben – írja a 24.hu.

A szervezetben mindenkinek megvolt a maga szerepe. Az orvosok írták fel a vényeket, többségében olyan emberek adatait felhasználva, akik erről mit sem sejtettek. A beteglistákat a cégek alkalmazottai küldték el nekik. Majd az ortopéd orvosok érdemi vizsgálat nélkül írták fel a recepteket, rajta a különböző gyógyászati segédeszközökkel. A cégek ezeket a termékeket ugyan legyártották, de többségében nem megfelelő minőségben, és a vényeket benyújtva igényelték vissza a NEAK-tól az állami támogatások összegét.

Forrás: Police.hu, 24.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Designer
Dícséretes ötös (5) !

- Jogászmaffia - kamara felügyelete mellett - garázdálkodik!

- Orvosmaffia - kamara felügyelete mellett- garázdálkodik!

- Tanár... Ja, nekünk csak 2 szakszervezetünk van!!! Kamara nincs... még!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
drrotf
Úgy látom a MOK szilárdan kitart az elvei mellett, és a kurmány elkezdte az orvosok lejáratását!Ebből a harcból az egészségügy és a betegek nem jönnek ki megalázás nélkül.
jesz
édes volt az a szitu, amikor az erőszak-szervezet golyóálló mellényes, tokától bokáig fegyveres emberei rendelési időben kezdtek kutatni az egyik, épp rendelő doki körül...aztán kattant a bilincs.
Borsó
Ajajj. Fiúk, ez nem így működik. Ebben az országban senki egy zsemlét sem lophat el a saját szakállára! Le kell szépen adni a kötelező részt az Orbán-maffiának, és akkor mehet a buli a végtelenségig. Amatőrök.
Designer
Dícséretes ötös (5) !

- Jogászmaffia - kamara felügyelete mellett - garázdálkodik!

- Orvosmaffia - kamara felügyelete mellett- garázdálkodik!

- Tanár... Ja, nekünk csak 2 szakszervezetünk van!!! Kamara nincs... még!
Toller Béla
Szégyenletes, de azért efölött még napirendre lehet térni, elvégre elkapták őket, a pénz is megtérül, majd leülik, De mi lesz a nagyban rablókkal, akik az egész orszgot tették tönkre, ezer milliárdos tételekben ? Mellettük mikor jelennek meg a maszkos, fegyveres pribékek ?
Lepényleső
Örülhetünk,hogy konkurense akadt a bán által vezérelt ner.fydesnek,
- nekünk nem teljesen mindegy ki hagyja hűlt helyét a közpénzeknek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.