Tartósan csökkenti legnépszerűbb vajainak árát a Lidl Magyarország. Az érintett termékek ára 21, illetve 25 százalékkal csökken a Lidl áruházaiban. Az Aldi már hétfőn bejelentette, hogy ötödével csökkenti legkeresettebb vajainak árát.

Kitört és napról-napra durvul a háború az Aldi és a Lidl között: ennek a bejelentésnek örülhetünk most

A Lidl követte az Aldi példáját. Forrás: Pixabay

A Lidl Magyarország február 8-tól 25 százalékkal csökkentette a 250 gramm kiszerelésű 82%-os zsírtartalmú Pilos vaj, valamint a szintén 250 grammos, 80%-os zsírtartalmú sózott Pilos vaj árát. A termékek az eddigi 1199 forint helyett mától 899 forintért vásárolhatóak meg. A hazai, 100 grammos Mizo vaj ára pedig közel 21%-kal csökkent – írja a Pénzcentrum.

Működésünk egyik legfontosabb pillére, hogy – a frissesség és minőség mellett – a legjobb árakat biztosítsuk a magyar emberek számára, akik egyre inkább megnézik, hogy mire és mennyit költenek. A három tartósan árcsökkentett vaj, ami az elmúlt negyedév során egyébként a teljes vajforgalmunk több mint 60 százalékát tette ki, egyértelmű segítséget jelent majd a fogyasztóknak a mindennapi bevásárlásban. Célunk azonban, hogy az elkövetkező hónapokban további árcsökkenést, kedvezményeket tudjunk biztosítani vásárlóinknak minél több árukategória esetében.

– mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

Hétfőn, február 6-án jött a hír, hogy nemzetközi tej- és beszerzési piacon kialakult árcsökkenésre reagálva, az ALDI Magyarország aznaptól jelentősen, 20%-kal csökkenti a kínálatában a legkeresettebb vajak árát. Az alacsonyabb árak a nemzetközi és a magyar forrásból érkező vajak esetében egyaránt érvényesülnek és nem akciós, hanem tartósan alacsony árak lesznek.

Forrás: Pénzcentrum
Fotó: Pixabay

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
neverland
Végre egy háború, aminek lesznek nyertesei: A vevők
Emmersson71
@Mirabilis: Én 2x voltam a Lidl boltjában - először és utoljára..vagy 5 éve. Felpakoltam az eleve rövid szalagra a termékeket. Majd rám parancsolt a kasszás, hogy a kosarat hagyjam a szalag előtt. WTF?! Mert hogy nincsen, aki összeszedje, és így egy helyről kell kitolni a bejárathoz.
Na..én meg közöltem, hogy nem fogok kapkodva elpakolni rögtön a szalagról, tehát dugja fel magának az Lidl a termékeit..és leléptem.

Az Aldiban pedig a pénztáros úgy hajigálta felém az árut, mintha olimpiai szám volna. Mondtam neki, hogy nyugi van, nem jártam polipképzőbe, de ő valami időlimitről brekegett. Mondtam, hogy ezt bebuktad, mert hiába tornyozod a szalag végébe a termékeket, a saját tempómban pakolok.

Egyik kutya, másik eb.
Kb ekkor döntöttem el, hogy neten rendelek és házhoz szállíttatom az árut :)
jesz
ez csak cicaharc...nincs semmiféle háború, csak minket, vevőket hülyítenek...

Ugye emlékszünk arra, amikor az ország egyik fele a videoton tévére, a másik fele az orion tévére esküdött...

...na, ez is olyan.
Emmersson71
@Mirabilis: Nem a boltból akartam kivinni, csak abba visszapakolni, hogy aztán normálisan elrendezzem magamnak a táskába.
Én nem értem meg! Szarok rá, hogy mi van kiadva a pénztárosnak! Egy idős emberrel is így viselkednek, pedig én is alig tudnám követni! És valóban meg kell várnia, de azzal, hogy ő már végzett, nyomást gyakorol a mentálisan gyengébbekre, hogy kapkodjanak. Na, velem rábaxnak, ha néha betérek :)
A neten rendelés sokkal jobb, válogatott árut hoznak. Húsból is. Mellesleg, nem vagy köteles átvenni, ha nem tetszik.
Tesco, Auchan, SPAR. Van CBA is, de nem jött be.
Emmersson71
Nem háború ez az ALDI és a LIDL között, csak különleges hadművelet ;)
Emmersson71
@Mirabilis: Nem drágább. Időt, benzint spórolok, nem kerülgetem a többi embert és nem kell kutakodnom a negyedévente átrendezett üzletben. Tervezetten veszem át az árut az általam meghatározott 2 órás időintervallumban.
Nyilván van kiszállítási díj, de még így is jobban jövök ki.

Értem én, hogy hiába "pörög a pénztáros keze", én a saját tempómban pakolok, de "nyomást gyakorol a mentálisan gyengébbekre, hogy kapkodjanak". Ismételhetem az érveimet, azok sokadszorra is igazak :)

Ha pedig nem vagyok elégedett egy termékkel, akkor az az egy termék ott és akkor valóban hiányzik*, de ez senkinek nem érdeke. Általában az ún. helyettesítő termékek esetében szokott felmerülni, elfogadom-e. Kisebb vagy nagyobb kiszerelés, más gyártó terméke stb. Annak pedig híre megy, ha romlott vagy hibás árut szállítanak sűrűn - ahogyan a hagyományos boltok esetében is.

* Egy-két termékért leugrom a sarki kisboltba. Ha pedig nagyon lusta vagyok, ott a Kifli.hu a 3 órán belüli szállításával :)
Törölt Nick
Én szeretem az önkiszolgáló pénztárakat. Szépen a saját tempómban kipakolom, elpakolom, a cuccot, és nem kell alkalmazkodnom a pénztároshoz. Ki-be pakolni így is, úgy is nekem kell, és nem olyan nagy dolog elhúzni a szenzor előtt.
teuton
Nocsak! Akkor mi is van a szankciokkal meg a haboruval? Bege lett??? Vagy semmi köze nincs az arakhoz, hanem a piac szabalyozza önmagat, a qurmany belefofazasa nelkül???
Ja, NALUNK OLCSOBB, nem csak a vaj, hanem a tej, teszte, olaj, cukor, dizel, stb, az atlagkereset pedig 3x több, mint a magyar... Epp ma hallottam, hogy 2022ben a szakmunkastanulok 1. osztalyosai (15 eves gyerekek!!!) atlagban kb. 410ezer ft-ot kerestek. MOon egy tanar 25 ev utan nem keres ennyit... Na csak ennyi a különbseg!!!
Emmersson71
@Mirabilis: 17:29 - Kizárt, hogy dolgozzam helyettük! A Tesco önkelégítőjét egyszer választottuk - én nem tettem volna, ám csak a fontosabb döntésekben van szavam, mint a viccben -, de a tapasztalat siralmas volt. Nem elég, hogy egy tanfolyam kéne ahhoz, hogy maradéktalanul boldogulj, de még az ott lebzselő p!csa is flegma volt. A görögdinnyéhez kerestem képet, majd miután nem volt, beírtam: dinnye..aztán: görögdinnye - semmi. Ekkor sokadik intésre, mint egy harmadosztályú étterem pincére, unottan megjelent flegma-p!csa és közölte, hogy "há' me' nem aztat kellesz(!) beütni!". Aztán beírt valami szakszót - nem jegyeztem meg -, pikk-pakk lemérte, majd átgurította a platóra és a padlóra hullott..reccs. Utána nézett bambán, hogy mi történt...
A lényeg: ha van arra 2-3 liba, hogy rágózva, flegmáskodva, kioktatón mászkáljon és segítsen(?) azoknak, akik elakadnak - és mindig van valami gond -, akkor talán be is ülhetnének a kasszába!

Nem kiforrott még az önki-pénztár, inkább házhoz rendelés. Felhozzák az emeletre, pakolással, fizetéssel egy nagyobb bevásárlás is max 5 perc.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.