Az Életjel Mentőcsoport is felkérést kapott a törökországi földrengés áldozatainak felkutatásában való részvételre. Az Életjel Mentőcsoportot Smile, a 6 kilós törpe tacsi képviseli.

Magyarország egyetlen mentőtacskója is elindult, hogy segítsen a bajba jutott embereken Törökországban – így érkezett a reptérre Smile, a 6 kilós tacsi

Fotó: Facebook/Azbej Tristan

Smile – Magyarország egyetlen mentőtacsija – azon mentőcsapatok egyikének oszlopos tagja, amelyek Törökországba indultak, hogy segítsenek a bajba jutott embereknek a földrengés után.

Jelenleg mintegy száz honfitársunk (és kutyáik) tartózkodnak a földrengés sújtotta területen, hogy akár a saját biztonságukat is kockáztatva menekítsenek ki minél több embert a romok alól.

 - olvasható Azbej Tristan államtitkár oldalán a Facebookon.

Smile, a zagyvarékasi Életjel Menőtcsoport keresőkutyája kutatott már a Dunában holttestek után a Hableány baleseténél, de keresett romok alatt rekedt élőket is Ecquadorban, szintén földrengés után. Ő az ország egyetlen mentőtacskója. 

Smile-t egy korábbi videóban így mutatta be gazdája:

A hétfő hajnali földrengés nyomán Szíriában 2547, Törökországban 7108 halálesetet jelentettek a hatóságok, ezzel a halálos áldozatok száma meghaladja a 9500-at. A mentésben több magyar mentőcsoport is részt vesz, köztük kutyás mentők is.  

OKF: már 15 túlélőt emelt ki a Hunor mentőszervezet csapata a romok alól

Már 15 túlélőt, valamint 12 holttestet emelt ki a Hunor mentőszervezet csapata a romok alól a földrengés sújtotta Törökországban – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szerdán az MTI-t.

Mukics Dániel közölte: a hivatásos tűzoltókból álló hivatalos mentőcsapat egy 16 ezer négyzetméteres kárterületen egyszerre három helyszínen kutat a földrengés következtében eltűntek után Hatay tartományban.

A magyar tűzoltók nyolcóránként váltják egymást, hiszen a munka nemcsak fizikailag, pszichikailag is megterhelő – tette hozzá.

Korábban elmondta, hogy a Hunor mentőszervezet csapata a dél-kelet törökországi Antakya városában, Hatay tartomány székhelyén egy összedőlt húszemeletes, vasbeton szerkezetű társasház romjainál kutat.

A szóvivő tájékoztatása szerint a magyarok a megérkezésüket követően kedden dél körül kezdték meg a munkát.

A magyarok tábora gyalog három percre fekszik a kárterülettől, ötszáz négyzetméteren kilenc hétszemélyes sátorból áll – közölte korábban a szóvivő.

Arról is beszámolt, hogy éjjel mínusz 2-3 fokig hűlt le a levegő, ami egyrészt csökkenti a túlélés esélyét, másrészt nehezíti a mentőegységek munkáját.

Forrás: Facebook, M2 Petőfi, MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Azbej Tristan mit keres ott? És hol volt, amikor a "baráti" muszlim azeriak lőtték a keresztény grúzokat?
Az üldözött keresztények védelmezője, a fényes páncélú lovag, minek van ott?
Kiválasztja a megmentettek közül a sajátjait?
Miért nincs Ukrajnában, ahol az ortodox oroszok és az ortodox ukránok lövik egymást?
jesz
ez a tacsi egy igazi kotorék eb...az ösztöneiben van, hogy üregekben keres...persze igazából rókát, ürgét,stb...most majd embert.
neverland
Egy, csak egy tacskó van talpon a vidéken,
Meddig a szem ellát puszta földön, égen;
balos
@Shikari: Talán azért,mert tudták,hogy 1 ilyen állat,mint te neked ez számít!Kapd be a putyin faszát és inkább azon rágódj!Nemzethy csicska turulfos!
balos
@Shikari: Ki kérdezte a mutteród munka--körét?Szerintem még te is megkefélted jó pénzért a ruszkik előtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.