Írásbeli választ igénylő kérdést intézett Tóth Bertalan (MSZP) Lantos Csaba energiaügyi miniszterhez, hogy megtudja, mi alapján döntöttek arról, hogy az MVM milliárdokkal támogassa az FTC-t a tomboló energiaválság alatt.

Beismerte a kormány: ezért dől a pénz az MVM-től a Fradihoz

Válság idején is milliárdokat kap az FTC. Forrás: fradi.hu

Az ellenzéki politikus idézte a K-Monitort, amelynek közérdekű adatigényléséből derült ki, hogy az állami energiacég négy évre szóló támogatási szerződést írt alá a sportklubbal, amelynek évi 1 milliárd forintot és 6,6 millió eurót fizet. A szocialista képviselő mindezt azért furcsállotta, mert az MVM az elmúlt években veszteséges volt. Szerette volna megtudni, milyen kérelem alapján született a döntés – írja a 24.hu.

Nyilvános pályázaton hirdették-e meg a lehetőséget, volt-e más jelentkező?

Ki, mikor döntött pontosan a milliárdos szponzoráció sorsáról?

Tudott-e, illetve részt vett-e a döntésben tulajdonosi joggyakorló?

Milyen megfontolás alapján éri meg a folyamatosan veszteséges állami energiavállalatnak egy ilyen mértékű támogatás kifizetése?

Tóth Bertalan kérte a támogatásról szóló döntést (az előterjesztéssel együtt) és a támogatási szerződést is.

Az energiaügyi tárca államtitkára szerint a Fradi támogatásával a társadalomnak ad a cég.

Steiner Attila azt írta válaszában, hogy a száz százalékig állami tulajdonban lévő MVM Zrt. minden körülmények között fontosnak tartja azokat az együttműködéseket, amelyek keretében a vállalat vissza tud adni a társadalomnak.

Az MVM Közép-Európa tizedik és Magyarország második legnagyobb vállalatcsoportja, így gazdasági szerepének megfelelően kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra. Ennek keretében támogatást nyújt értékteremtő- és megőrző kezdeményezések megvalósulásához a sport, a kultúra, a környezetvédelem, az egészségügy, az oktatás, a tudomány és a karitatív segítségnyújtás területén.

(Ez a szöveg szinte teljesen megegyezik azzal, amit Koncz Zsófia válaszolt Vadai Ágnesnek, aki arról érdeklődött, miért támogatta a cég 1,3 milliárd forinttal az FTC-nek vagyonkezelésre átadott MVM Dome finanszírozását 2022-ben a cég.)

Koncz Zsófiával ellentétben Steiner Attila nem hivatkozott arra, hogy az állami cégnél „belső döntés” alapján határoznak a támogatotti körről, ő inkább Fradi népszerűségét emelte ki.

Az MVM és a 2,1 millió szurkolói szimpatizánst maga mellett tudó Ferencvárosi Torna Club és az FTC Labdarúgó Zrt. együttműködése minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelésre, így számtalan gyermek egészséges fejlődéséhez, sportolásához járul hozzá

– írta parlamenti irományában az államtitkár.

Forrás: 24.hu, parlament.hu
Fotó: Fradi.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SÍva
Természetesen ez ismét a fogyasztók zsebére megy és egy jó átláthatatlan pénzforrás a fidesznek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amortizáltok
ez ám z aljasság de flancosan van 2,1 milla szimpatizánsuk akkor a meccsre a belépők árából hová kerül a zseton??? évi 1 milliárd forint ugye NÉGY évig + 6,6 millió euró tán ez is 4 évig ?hát ezt a pazarlást KELL NEKÜNK A benzinbe gázolajba megfizetni mocsok és gyalázat a sportra és a kormányra biróságra vinni a pazarlást a kezdeményező ajándékozót és a focibolond miniszterelnőköt egyetemben! 1000 helye lenne a pénznek.
Toller Béla
Nincs még egy olyan panamfészek, mint a fradi ! Minden rendszerben, mindenkor. Teljesen át kell majd szervezni, legyen megint egy cég magáncsapata, tele lelkes amatőrökkel.
namihami
""...az MVM a lénzzel a társadalmat támogatja...""
Akkor adja olcsóbbat az áramot! Úgy valóban a rászoruló társadalom lenne támogatva.
justhpeter
Ha valóban 2,1cmillió szurkolója lenne a fradinak Kubatov már a Jóisten jobbján ülne odafenn és nem mitt lenn nyalná a kolostormalac seggét.
lusta
@amortizáltok: Milyen pénznek? A cég masszívan veszteséges. A veszteséget pedig az állampolgárok pótolják ki.
magyar1
Akik nem bírják fizetni a luxusjobboldal stadionjait és focistáit, mármint az áramban és gázban, azok hogy szidhatják őket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.