Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára szerda este bejelentette, hogy Rastislav Kácer külügyminiszter kijelentései miatt berendelte a minisztériumba Szlovákia budapesti nagykövetét, és elmondta neki, hogy Kácer mondatai elfogadhatatlan, nonszensz hazugságok.

Áll a bál! Menczer bekérette Szlovákia budapesti nagykövetét, szerinte a szlovák külügyminiszter mondatai nonszensz hazugságok

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára napirend előtti kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. december 6-án. MTI/Kovács Tamás

"Európa nagy válságokkal néz szembe, ilyenkor józan politikusokra van szükség, Szlovákia jelenlegi külügyminisztere nem ilyen" – írta az államtitkár a Facebookon közzétett bejegyzésében.

Hozzátette: "Kácer miniszter alapvetően azért támadja Magyarországot, mert mi békepártiak és szankcióellenesek vagyunk. De ezen akkor sem változtatunk, ha ez nem tetszik Kácer miniszter úrnak."

"A magyar-szlovák partnerség és a V4-es szövetség bőven túléli az olyan figurákat, mint Rastislav Kácer" – szögezte le Menczer Tamás.

Rastislav Kácer a Markíza szlovák televízió Na telo (Testre szabva) plusz című kedd esti műsorában úgy fogalmazott: amennyiben Oroszországnak sikerülne elfoglalnia Ukrajnát, akkor Magyarország részéről Szlovákia területi integritásának megbontására vonatkozó követelés fenyegetne.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
Nekem rémlik régebbről,hogy viktorék,áttéteken keresztül földeket próbáltak vásárolni szlovákiában,amire az akkori szlovák kormány eléggé élesen reagált,így leállt a dolog.
www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2021/10/visszavonta-a-kormany-a-szlovak-foldvasarlasi-tervet
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
Mily igaza van a szlovák miniszternek.
Mencer buzi katyka.. Trianon soha nem lesz többet!
Másik! Azon kell törnöd a fejed te agybuzi, hogy az anyaországi magyar születésszám növekedjen... tudod kisgeci nagyon fogy a magyar!
Nessy
Talán nem kellene állandóan a Nagy Magyarország transzparensekkel, sállal villogni!
Csizmás Kond
@Nessy: ...mert miért nem?...kit sért, vagy kinek okoz kárt egy sál ? Őket a sál sérti minket meg hogy a tőlünk harácsolt területen élnek és még minket mocskolnak...kitalált gyerekmeséket szajkóz egy külügyminiszter és az szerinted dicsőség ? Magyarország többszörös partnerségben van a tótokkal, ott a zunió, a v4 a tőszomszédság és ők mégis ilyen hazug szarházisággal próbálnak lejáratni ?...becsületes embernek lesülne a pofájáról a bőr
justhpeter
Ezek szerint a külügyben vírusként terjed a toporzékolás, aminél jobban csak a sötétség.
Yoda69
Lehet nem alaptalanul allitja ezt Rastislav Kácer úr. A magyar miniszterelnok nagy tomegek elott viselt egy nagy Magyarorszag-u salat, amit meg buszken a kameraknak is megmutogatott. Ez sokakban vetheti fel a gondolatot, hogy O1G revizionista terveket szovoget. Nemdebar, mencer elvtars?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.