Az Energiaügyi Minisztériumban önálló államtitkárság jön létre, amely a víziközmű-ágazat megerősítéséért felel. Az államtitkárságot 2023. február 8-ától V. Németh Zsolt vezeti – jelentette be a tárca az MTI-hez szerda este eljuttatott közleményében.

A döntést a minisztérium azzal indokolta, hogy "a kormány célja a közműszolgáltatások színvonalának emelése, az ágazat köztulajdonú vállalatai működőképességének biztosítása, a nemzeti vízkincs védelme és hatékony hasznosítása".

"A víziközmű-szolgáltatások megbízhatósága és fenntarthatósága hosszabb távon is alapvetően befolyásolja a magyar emberek életminőségét, ezért az új szervezeti egység kiemelt feladata a víziközmű-szolgáltatások szabályozása és felügyelete, valamint az ágazatban jelentős szereppel bíró önkormányzatokkal való együttműködés" – áll a közleményben.

Orbán egyik legsokoldalúbb fideszes politikusa államtitkár lett, a nemzeti vízkincs védelméért felel majd

V. Németh Zsolt, a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos a Hungarikum bizottság ülése után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban 2022. december 13-án. A bizottság döntése alapján bekerült a Hungarikumok gyűjteményébe a teqball, valamint a 200 éves közösségi ünnep, a Füredi Anna-bál. A Magyar Értéktár elemeinek száma 142-ről 148-ra bővült, kiemelkedő nemzeti érték lett a szaloncukor, a Hatvani Aranyfácán sűrített paradicsom, a muravidéki vágottzsír, a Hajdú Lisztek és Őrlemények termékcsalád, a korhely halászlé, a hajdúdorogi Krisztus-katonaság görögkatolikus hagyománya. MTI/Balogh Zoltán

V. Németh Zsolt 25 éve országgyűlési képviselő, 2010-től a Vidékfejlesztési Minisztériumban, azt követően 2014 és 2018 között a Földművelésügyi Minisztériumban töltött be államtitkári tisztséget. Tavaly óta a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztosként tevékenykedik.

A 24.hu hozzáteszi, hogy V. Németh Zsolt több évtizede népi hangszerek gyűjtője, több hangszeren is játszik, a Kármentő népzenei együttes nagybőgőse. Szabad idejében szeret úszni, olvasni. Tagja a Vas-Vár Örökség Népfőiskola Egyesületnek, az önkéntes tűzoltóságnak, valamint a Római Katolikus Egyházközség tanácsadó testületének is.

Forrás: 24.hu, MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ő van megbízva a magyar vízkincs ellopásával?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fenyöfa58
Eddig ö volt a NEMZETHY PÁLINKA KOSTOLÓ államtitkár !!!
justhpeter
Ezt az államtitkárt is túl fogjuk élni.
verőce21
Egy dolgot tehettek ellene lipsik, hogy ne ilyen államtitkárotok legyen..., vásároljatok!
Vegyetek meg mindent a boltokból, hogy ne maradjon semmijük ezeknek a botcsinálta államtitkároknak. Vásároljatok, amíg marad valami a raktárakban.
Erre jó alkalom, a dupla nyugdíj amit most kaptok tőlük, hogy költsétek el egy nap alatt, ne maradjon nekik semmijük sem...!
Giovanni Alba
@sgl: ma, 08:53
Kérésed meghallgattatott.
www.szabadeuropa.hu/a/a-videk-stadionepitesi-programja-unios-penzbol-epult-zaportarozok-a-magyar-felsivatagban/32080744.html
"2014 és 2020 között a Magyar Falu Programban részt vevő, ötezer fő alatti települések pályázhattak az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás okán záportározókra és belvízelvezető rendszerek fejlesztésére. Két pályázat volt összesen 165 milliárd forint keretösszeggel. Tízezer oldalnyi iratanyag, száztíz közérdekű adatigénylés, egymásnak ellentmondó szakvélemények, mélyen hallgató hatóságok. Egy történet a magyar vidék „stadionépítési programjából”.
jesz
Ez a faszi ebbe a feladatba simán belebukik...méghozzá a következő telet már nem ebben a beosztásban éri meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.