Nem a kormányban betöltött szerepükről, hanem a vagyonkezelői alapítványok kuratóriumainak éléről. Ennek értelmében február 15-től nem folytatják a munkát a vagyonkezelői alapítványok kuratóriumaiban az említett miniszterek.

Lemondott Varga Judit, Lázár János, Szijjártó Péter és Navracsics Tibor is

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kormány szerdai ülésének végén Varga Judit, Lantos Csaba, Lázár János, Varga Mihály, Nagy István, Szijjártó Péter és Navracsics Tibor miniszter bejelentette, hogy február 15-től nem folytatja tevékenységét az egyetemi vagyonkezelő alapítványok kuratóriumaiban

- mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A tárcavezető közölte: "azt várjuk továbbá, hogy minden kormányzati tisztviselő járjon el így", tehát ez vonatkozik az államtitkárokra, helyettes államtitkárokra, közigazgatási államtitkárokra, miniszteri biztosokra, kormánybiztosokra.

Az Európai Bizottság sérelmezte, hogy fideszes politikusok is fontos pozíciókat kaptak egyetemi kuratóriumokban. A Miniszterelnökséget vezető miniszter mindezt mosolyogva közölte az újságírókkal a sajtótájékoztatón.

Gulyás Gergely azt mondta: a magyar kormány eddig is kész volt arra, hogy észszerű kompromisszumokat kössön az EU-val, vagyis azokat a kéréseket is támogatta, amelyeknek ugyan jogalapjuk nem volt – és az Európai Bizottság kéréseinek "jelentős része olyan, aminek közösségi jogi jogalapja egyáltalán nincsen" –, de Magyarország érdekeit nem sértették. "Az Európai Bizottságnak kizárólag a közösségi jog alapján állva lenne szabad követeléseket megfogalmazni, de ezen réges-rég túl vagyunk" – fogalmazott a miniszter.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu, MTI

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
VASTAGBŐR
@Cappuccino: Én is. Nem találtam 5.éve

Lehet pöccös kupaklali rabszolgatörvénye és a félmigránsok foglalkoztatottsága.
Az érdekes az, hogy 4,7 millióból ha többen fizetnek adót, akkor miért kevesebb pénz van az államkasszában.

Mondjuk az aranybánya titokban erősen kompenzálja az esemány horizontot .. a nem létező céggel az élén
Ettől élvez maga alá Andersen és a többiek.
jáger laszló
A munkakör máris betöltve!!
Csak semmi szarakodás,laca -facázás!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
És? Ettől még nem áll vissza az egyetemi autónima- az egyetemi szenátus továbbra is csak ugyanolyan "kirakat" az egyetemi irányitásban, mint a magyar parlament a NER-ben. Ettől még a "közvagyon" elveszitette köz jellegét. A finanszirozás továbbra is átláthatalan marad. Azaz ezzel nem szúnik meg a törvény adta garancia, hogy a kuratórium azt csinál amit akar a valahai közvagyonnal., és továbbra sem tartoznak az eu-s köszbeszerzések hatálya alá. Az, hogy az emlitett urak és hölgyek nem kapnak a semmiért havi 1,5 millát- csak a jéghegy csúcsa az egész történetben. Iga, hogy a magyar kormány és ellenzéki kommunikáció IS! erre hegyezte ki a témát- az ellenzéki EP képviselők az Eu-ban is. Lásd Donáth Anna ez irányú bejegyzéseit.
balos
@colibri: Aki kíváncsi az kimarad a juttatásból!Azért megsúgom,hogy a nyugdíjas éveiket bearanyozták!Előre!
balos
@colibri: Sajnos ezek "átjáró-házat" csináltak az alapítványokból is!A pénz amit kapna az egyetem kicsit "megtépázva" jut át a kezeken-közön!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.