Lemondott tisztségéről Kis Andrea, Hódmezővásárhely MSZP-s alpolgármestere, amit a csütörtöki közgyűlésen jelentett be, beszédében hosszan sorolva az idáig vezető okokat. Az alpolgármester úgy látja, hogy Márki-Zay Péter az előző rendszer tükörképét hozta létre, annak minden hibájával együtt.

Kitálalt Márki-Zay Péter lemondott alpolgármestere – Kis Andrea dezinformációról, vélemények letiprásáról és lejárató posztokról beszélt

Kis Andrea, Hódmezővásárhely lemondott MSZP-s alpolgármestere. Fotó: Facebook/Videó

A Telex szerint az alpolgármester úgy látja, hogy Márki-Zay „az előző rendszer tükörképét" hozta létre, annak minden hibájával együtt; a közgyűléseket személyeskedéstől sem mentes viták, egymás véleményének letiprása jellemzi, valamint dezinformációról, lejárató posztokról és vádaskodásokrólis beszélt a csütörtöki ülésen.

Ez a város két táborra szakadt. Ez e helyzet végtelenül káros a város fejlődésére. A legutóbbi közgyűlés hangneme nekem már nagyon bántó volt. A mostani közgyűlés hangneme is bántó, gyakorlatilag öt éve végezzük a munkánkat ilyen körülmények között

A lap beszámolója szerint Kis emlékeztetett arra is, hogy múlt héten egy televíziós beszélgetésben a polgármester azt mondta, a DK-s Krupiczer Ferencet és őt már nem tekinti az városvezetés, az MMM – Tiszta Vásárhelyért frakció részének, mert szerinte az említett politikusok a város ellen dolgoznak és a Fidesz szekerét tolják. Erre reagálva Kis írásban kért találkozót Márki-Zaytól, de kérésére azóta sem kapott választ.

A hódmezővásárhelyi polgármester még áprilisban tett javaslatot a szocialista alpolgármester leváltására, az indítványt azonban nem támogatta a közgyűlés többsége, Márki-Zayt leszavazták. A polgármester viszont a napirendi pontok tárgyalása után bejelentette, hogy elvonja az alpolgármester feladatköreit. Kis nem vonul vissza, helyi politikusként tovább tervez dolgozni.

A lemondás jelenetét az alábbi videón 1:34:55-től látható:

Forrás: Telex, 444

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Már az elején nyilvánvaló volt, hogy mzp orbán 2.0.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Már a MSZP is MZP LN!!??
Akkor ki támogatja!!???
csak kérdezem
barátilag
J.L.
Csizmás Kond
A baloldal mai lényaga, hogy minden eszközzel csak uralkodni akar, de vezetni nem tud csak parancsot végrehajtani...más parancsát ...ez így volt az átkosban is és ma is így van.
csak úgy....
ebböl a csajból faragják fideszék a jellemtelen szili katica kettöt! :)
@Csizmás Kond: te ökör , a csaj mszp. politikus ,most meg eladja magát jó pénzért a fideszéknek mint azt a szili kati tette! 0rbánék így rombolnak,persze az ökreik ezt nem veszik észre!
simmering73
Már az elején nyilvánvaló volt, hogy mzp orbán 2.0.
csak úgy....
@simmering73: ebben tévedsz kedves barátom, mzp. se nem tolvaj se nem jellemtelen!
Béla333
@csak úgy...: 10.01
Ebben az országban mindenki olyan k@@va okos, hogy meg sem gondolva a másik véleményt, rögtön sommázva lehord bárkit a sárga földig.
Észérvek nem jutnak el az emberekig, csak az számít nekik, hogy az általuk kiválasztott párt megmondóemberei miről milyen véleményt mondanak és azt gondolkodás, kritika nélkül a magukévá teszik.
Ezért nagyon nehéz itt gondolkodásra bírni az embereket, és ezért tartunk ott, ahol.
Álljon itt egy teljesen igaz, de viccnek mondott történet:
"Lucifer revíziót tart a pokolban, megfelelően gondoskodnak-e az ördögök a rájuk bízottakról.

Az első kondér alatt vígan lobog a tűz, a kondér mellett egy tábla:
NE MÁSSZ KI! Lucifer kérdésére az ördög így felel:
- Ezek itt a németek. Tüchtig nép, betartják a szabályokat.

A következő kondér is mintaszerű, ám tábla helyett itt egy géppisztolyos őr áll.
- Ezek itt az oroszok. Ha valamelyik megpróbál kimászni,
az őr a géppisztollyal visszakényszeríti.

A harmadik kondérnál is minden stimmel, de Lucifer felvonja szemöldökét:
- Nem látom az őrséget, és tábla sincs.
- Ide nem is kell, ezek a magyarok. Ha egy megpróbál kimászni a többi visszahúzza."
csak úgy....
@Béla333: nagyon jellemzö magyarországra "Ha egy megpróbál kimászni a többi visszahúzza"
sajnos ez, mióta az eszemet tudom így van !
ómió
Már egymás szagát se bírják az efftársak!?
csak úgy....
@Horizont: nem ö tévedt rossz útra, a fidesz propaganda megtette a magájét, majd a teszetosza gyurcsány is, végül a jakab peti, aki mindenkit okolt mindenért csak saját magát nem...
nektek 15 év múlva is 0rbán lesz a fönökötök, sosem lesz aki leváltsa!
koszpeko
@Béla333: ''csak az számít nekik, hogy az általuk kiválasztott párt megmondóemberei miről milyen véleményt mondanak és azt gondolkodás, kritika nélkül a magukévá teszik.''
Tőled még kritikát nem láttam.
Az LMP-ről Shifferről, Szél Berniről vagy Ungárról.
Csak a Gyurcsány sarazást látom hsz.-ban.
Ha kritizálod az ellenzéket az csak a D, K,
koszpeko
A szeretet hatalmától a hatalom szeretetéig. Márki-Zay Péter ma már mindent megtestesít, ami ellen anno küzdeni akart.

„A szeretet hatalma legyőzte a hatalom szeretetét” – mondta Márki-Zay Péter, amikor 2018 februárjában Hódmezővásárhely polgármesterévé választották. Négy és fél év telt el azóta, s nagyon úgy tűnik, mostanra Márki-Zaynál a hatalom szeretete győzött. Az elmúlt időszak eseményei alapján a jelek arra utalnak, a polgármester ma már saját maga testesít meg mindent, ami ellen anno küzdeni akart.

Korrupció
Bármekkora kék szalagot is tűz a mellére Márki-Zay, mára hivatalosan is igazolást nyert, mert a Közbeszerzési Döntőbizottság is megállapította: teljesen törvénytelenül adott százmilliós önkormányzati megbízást saját „kampányfuvarosának”, Jovány Gyulának. Tette mindezt ráadásul olyan áron, hogy azt is kockáztatta: a város vélhetően és várhatóan duplán fizetni fog a szolgáltatásért. (Hiszen ma Vásárhely az egyetlen megyei jogú város, ahol két szolgáltató buszai is köröznek, gyakorlatilag üresen.) A jogtalan eljárás miatt perelő Volánbusz Zrt. ugyanis jó eséllyel érvényesítheti az elmaradt díjak iránti igényét a bírósági úton, sajtóinformációk szerint ez a 2020 óta ki nem egyenlített számla 240 millió forintnál ketyeg éppen. Mindez hozzáadódhat még a közbeszerzési eljárások mellőzése, a többszörös törvénysértés miatt kiszabott 32 millió forintos rekordbírsághoz és a „kampányfuvarosnak” csepegtetett évi mintegy 100 millió forintos önkormányzati cechhez.

Sógor, koma, jó barát
Nemcsak Vásárhely, de az egész ország felkapta a fejét arra, hogy nemcsak a „kampányfuvarosnak”, de még a csókos rokonnak is jutott önkormányzati megbízás a Márki-Zay vezette Hódmezővásárhelyen. Emlékezetes, a polgármester sógora mintegy 3 millió forintból „álmodhatta meg” az egyébként teljesen jó állapotban lévő Szent Antal utca szétverését. A jó barátoknak is jutottak persze zsíros falatok a torony alatt, a haverjából, Szabó Jánosból például rekordfizetéssel csinált...
koszpeko
alpolgármestert.

A hatalom szeretete
Márki-Zay minden korábbinál alaposabb politikai tisztogatást hajtott végre, amint megszerezte a közgyűlési többséget is. A városházán, a városi céges és intézményrendszerben, de szinte mindenhol, ahol beleszólással bírt, mindenkit elmart, elüldözött, leváltott vagy kirúgott, aki másként gondolkodott. Aztán a következő etapban a sajátjaival is elbánt. Aki ellent mert neki mondani, aki más véleményen volt, azzal keményen leszámolt.
koszpeko
Emlékezhetünk Mucsi Tamás közétkeztetési szakember esetére, aki az elsők között kapott pozíciót Márki-Zaynál: később, miután nem értett egyet a közétkeztetés kiszervezésével, és fel akarta újítatni a Serháztér utcai penészedő konyhát, amire Márki-Zay nem akart költeni, a városvezető kíméletlenül leépítette. A legdurvábban viszont talán azokkal bánt el, akik anno polgármesterré emelték. Kis Andrea alpolgármestert, az MSZP helyi elnökét sikertelenül próbálta meg leváltatni a közgyűléssel, majd előbb megszavazta neki a fizetésemelést, hogy aztán az ülés végén bejelentse: saját hatáskörben elvonja alpolgármesteri feladatköreit, és 1 millióval csökkenti az illetményét, megszégyenítve ezzel korábbi szövetségesét. De „nem keresztény emberhez méltó” módon (idézet a DK-s Mucsi Tamástól – a szerk.) járt el a másik „királycsinálóval”, Dombi-Kiss Lászlóval szemben sem. Sajtóhírek szerint rendkívül éles vitát folytatott vele, tudomásunk szerint akkor közölte a városüzemeltetési koordinátorral, hogy kiteszi a városházáról, és az egyik városi céghez helyezi át.
koszpeko
A rendkívül durva veszekedés után nem sokkal Dombi-Kiss súlyos egészségügyi állapotban került kórházba. (Mint azt korábban is megírtuk: csak remélni tudjuk, hogy nincs összefüggés a két eset között. A jobbikos politikus azóta szerencsére jobban van, el is hagyhatta a kórházat.)

Summa summarum: nagyon úgy tűnik, hogy Márki-Zayt mára körüllengi a korrupció, s a jelek szerint a haveri kör pozicionálása, pénzelése no meg gyilkos politikai leszámolások kötődnek a személyéhez, tevékenységéhez. Vagyis minden, ami ellen anno fellépést ígért…
Alfa
mzp ugyan olyan keresztény-kommunista-náci-fasiszta mint orbán
balos
Az m.z.pöcs abban különbözik a gecitől.hogy MÉG nem szopta a putyin faszát!Ami késik az nem múlik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.