Karácsony Gergely élesen elítélte a február 11-én, a Kitörés napján tartott neonáci "megemlékezést".

Karácsony Gergely: Nem engedhetünk annak, hogy a neonácik sajátítsák ki és torzítsák el a történelmi emlékezéstFotó: Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond Tamás Gáspár Miklós filozófus, közíró temetésén a budapesti Farkasréti temetőben 2023. január 31-én. Tamás Gáspár Miklós 74 éves korában, hosszú betegség után január 15-én hunyt el. MTI/Koszticsák Szilárd

A BRFK csütörtökön az MTI-vel azt közölte: a területre hat, a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény hatálya alá tartozó gyűlést jelentettek be.

Budapest rendőrfőkapitánya három gyűlés vonatkozásában tiltó határozatot hozott, amelyeket a rendőrség honlapján közzétettek. A további három, magánszemélyek által tett bejelentést a BRFK mint gyülekezési hatóság tudomásul vette

- írták.

A BRFK csütörtökön a rendőrség oldalán a tiltó határozatot azzal indokolta, hogy

a gyülekezés helyszíne olyan országos jelentőségű történelmi emlékhely, illetve időpontja olyan nap, ami a nemzetiszocialista diktatúra uralma alatt elkövetett embertelen bűnök áldozataira emlékeztet.

Azt írták: a BRFK biztosítja a gyülekezési jog békés gyakorlását, ugyanakkor intézkedni fog a jogsértések elkövetőivel, a betiltott gyűléseken résztvevőkkel, a be nem jelentett gyűlések szervezőivel, megtartóival szemben.

Karácsony Gergely közösségi oldalán felidézte: Budapest ostroma 1944. decemberében kezdődött és 1945. február 13-án ért véget. 

Fejet kell hajtanunk az áldozatok előtt, mert emlékezni kötelességünk. De nem engedhetünk teret annak, hogy neonácik szemezgessenek ebből a tragédiából, majd sajátítsák ki és torzítsák el az emlékét. Mindig lesznek olyanok, akik a saját színükre festve aktuálpolitikai célokra használják a múlt tragédiáit

- szögezte le.

Hozzátette: "A fő kérdés, hogy leszünk-e elegen, akik elmondjuk: nem engedünk az ostoba gyűlöletnek!" 

Forrás: MTI, Facebook

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Karácsony kérdezze meg Pintért, amikor előbújt a rbúvóhelyéről !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Csizmás Kond: Ez idáig így van! Csak ezek a "megemlékezések" a nácik dicsőségét zengik, és nem a valóban hősi halottakét! Szörnyű hónapok voltak! És valóban a katonák, civilek szenvedték meg, míg az okozói már messze jártak jó részt!
Csizmás Kond
@Nessy: ...ha még el sem hangzott honnan tudod hogy kit fognak dicsőíteni ?
justhpeter
Karácsony kérdezze meg Pintért, amikor előbújt a rbúvóhelyéről !
Clavigo
@Csizmás Kond: @Shikari: @Philip Marlowe: @KisTehen: Bűzletek..
ómió
Na, de Mutyigeri efftárs! Szóljál Maki efftársadnak! Ő mondta, hogy ő külön képviseli őket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.