Keményen kritizálta a török elnököt és a magyar kormányfőt Radványi Miklós legfrissebb, a Newslook.com-on megjelent írásában, aki a Frontiers of Freedom vezető alelnöke és a kongresszus tagjainak adott tanácsokat külpolitikai kérdésekben.

"Erdoğan és Orbán totális zsarnoksága miatt gyengül a demokrácia" – Az EU-ból és a NATO-ból is kizárná őket Radványi Miklós
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Recep Tayyip Erdogan török elnök (j) kezet fog kétoldalú megbeszélésük előtt Szamarkandban 2022. november 11-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A konzervatív közíró komoly kritikákat fogalmaz meg a két általa zsarnokként definiált politikussal szemben, leszögezve, hogy azok a NATO és az Európai Unió védernyője alatt, illetve közömbössége mentén a valóságtól elrugaszkodva, egyfajta áldozati, üldözött szerepbe állítják be magukat, s meggyőződésükké vált, hogy náluk van a bölcsesség köve, már ami az egész világ jelenét és jövőjét illeti.

Mindketten a saját múltjuk foglyai. Erdoğan radikális iszlamizmusa, s Orbán lojalitása a kommunista neveltetéséhez az egyik oldalon, illetve a két szervezet demokratikus alapelveihez való illeszkedése a másik oldalon katartikus pszichológiai megosztottságot eredményezett országukban, valódi identitásuk és a tagságból fakadó jogok és kötelezettségek között.

- írta bejegyzésében és szerinte ez pedig a kudarcok lavináját indította el belföldön és a nemzetközi színtéren egyaránt. Kisebbségi komplexusuk következtében a velük egyet nem értő országokat gonosznak és ellenségesnek tartják. A nárcizmusuk végül politika vakságot eredményezett, amiben másokra vetítik vélt áldozati szerepüket.

Törökország és Magyarország megszámlálhatatlan alkalommal megsértette a NATO és az EU alapelveit

– szögezi le Radványi, aki szerint a hülyeségig menően hibásan azt feltételezik, hogy az Egyesült Államok és a Nyugat hanyatlóban van, miközben Kína és Oroszország lesz a világ két új szuperhatalma.

Ezeket a biztonsági fenyegetéseket csak erősíti a mindkét országban küszöbön álló politikai és gazdasági katasztrófa. Mind Erdoğan, mind pedig Orbán belpolitikáját az irányítja, hogy félnek az egyre fokozódó könyörtelen politikai elnyomással és az obszcén korrupcióval szemben a népben felerősödő haragtól.

Elmondta azt is, hogy Orbán 2020. március óta tartja fent a rendkívüli állapotot, amit akkor a koronavírus-járvány ürügyén hirdetett ki. Majd 2022. május 25-én az ukrajnai orosz invázióra hivatkozva, alkotmánymódosítással meghosszabbította. Eddig összesen tízszer hosszabbították azt meg.

Szerinte Erdoğan és Orbán totális zsarnoksága hozzá fog járulni az 1990 után a szovjet uralom alól felszabadult országok demokratikus elveinek gyorsuló gyengüléséhez.

Már csak ennek fényében is elengedhetetlen, hogy a NATO és az Európai Unió ismét magához ragadja az irányítást, ha kell, akár a két ország kizárása árán is

–  jelentette ki Radványi Miklós, hozzátéve, hogy amire szükség van a két szervezet megtisztulásához, az a vezetők konstruktív gondolkodása, kitartása és határozottsága.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Pontosan ez a helyzet. Nagyon jól látja.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Pontosan ez a helyzet. Nagyon jól látja.
simmering73
@KisTehen: Ha nem tudod használni a netet legalább ne reklámozd. Kattints erre te ökör
www.newslooks.com/nato-dont-let-the-tail-wag-the-dog/
Nessy
Az igazi tragédia, hogy két cezaromániás vezető miatt a két ország szív, mint a torkos borz! Arról a megfelelő törvényekkel gondoskodtak, hogy leválthatatlanok legyenek!
Nessy
@KisTehen: Ezen a szövegen még maga is röhög!
csak úgy....
@KisTehen: te egy köpnivaló 0rbánnyalonc! téged idebaxtak havi fixér,hogy gyözd meg az embereket az 0rbáni igazságról,közben te annyira hülye,hogy éppen az ellenkezöjét csinálod!
szánalmasak vagytok és rettentö buták!
csak úgy....
egy soförnek pschiatriai vizsga kell,hogy kormányozhasson, ezekne a faxoknak az elmeállapotával meg nem törödik senki! röhej...
Namely
"Törökország és Magyarország megszámlálhatatlan alkalommal megsértette a NATO és az EU alapelveit"
1. Milyen NATO-alapelveket sértettek meg? (én tudok egyet: 2015-ben a törökök, amikor a szövetséges görögökre eresztettek több millió muszlim szemetet: de melyik nyugati ország tiltakozott ez ellen? USA? UK? Persze, hogy nem).
2. Hogyan sértheti meg az EU alapelveit Törökország, ha nem is tagja az EU-nak?
3. Melyik EU tag nem sérti az EU alapelveit?

"Elmondta azt is, hogy Orbán 2020. március óta tartja fent a rendkívüli állapotot, amit akkor a koronavírus-járvány ürügyén hirdetett ki. Majd 2022. május 25-én az ukrajnai orosz invázióra hivatkozva, alkotmánymódosítással meghosszabbította. Eddig összesen tízszer hosszabbították azt meg."
Hallottuk ezt a tagot egyszer is felszólalni a nyugati lezárások ellen? Vagy amikor Kanadában zárolták azok számláját, akik utaltak a covicc ellen tiltakozó kamionosoknak?

"Szerinte Erdoğan és Orbán totális zsarnoksága hozzá fog járulni az 1990 után a szovjet uralom alól felszabadult országok demokratikus elveinek gyorsuló gyengüléséhez."
Miért és hogyan?

Moldova gyökereihez nyúlva:
"Most lázasan keresi mindenki, ki a fene ez a Radványi Miklós és miért kellene rá hallgatni... "

De ez persze mellékes. A lényeg a bőgés...
Németh István
Na hogy tudjátok, az bántja a moslékok így nektek is hülye bugris pofátokat, hogy Magyarország és Törökország, nagyon leszarja az usa-nató-az Eu. vezetésének aljas hatalmi és anyagi nyerészkedési harcát, különösen amikor aljas módon törnek olyan országok, népek, nemzetek adott lehetőségeinek megszezésére amelyekkel ők nem vagy csak viszonylag kevéssel - de fenemód drágán értékesíthetővel rendelkeznek!
Persze hogy gondolkozzatok az nektek fájna ezért csak egymást tudjátok basztatni! Tehát takarodjatok a bús picsába aljas szarok!
De a lényeg >> az usa-nató armada takarodjon a kurva anyjában Európából, az Eu vezetése a börtönbe - akasztásilag!
ómió
"Szerencsére",Radványi efftárs, az azovi nácijaitok meg az ukrán kedvenceitek kisebbségelnyomása miatt, viszont, "ajropéer" neobolsi módon "határozottan erősödik"!
csak úgy....
@Shikari: tibim, te egy valóságtól elrugaszkodott elmebeteg!
csak úgy....
@KisTehen: egy köpnivaló 0rbánnyalonc ,aki a tetejében még hülye is , az jobb ha nem erölködik! :) én ,téged így nem tudlak elfogadni ,irtózok a selejt emberektöl!
Németh István
@csak úgy...: és mivel nem te vagy egydül, a többi nagyon hülye, barom, fasz, állat, gender-buzi, korcs génkezelt, de szifilízes spermahulladékok >> pont ti és a hasonlók, meg a gazdáitok a moslék ballaiberális sás-kazsidó had baszik ki a világal - ti egy az egyben a moslék belső ellenséggek, amelyik ráadásul hazaáruló bűzlő gennyfazék! Vetted alapot??? bazdd meg és basszátok meg a reakciós kurva anyátokat a gyurcsányotokkal együtt!
És alényeg! az usa-nató szemét mocskos banda takarodjon Európából, a nagykövetükkel együtt, és az Eu vezetése a börtönbe - akasztásilag!
csak úgy....
@Németh István: pista, iszol e mustot ? -ha azt innál akkor nem volnál elmebeteg! :)
Németh István
@csak úgy...: te állat-barom, minősíthetetlen pocok here, te a gyurcsányodat gondolod, hogy jobb, vagy valamelyik dilettáns marhát aki ebben a moslék környezetben egyáltalán fel tudja fogni azt, hogy mit kell csinálnia? te ősbarom álltakert miért nem mész a náthás büdös kurva anyádba, hogy mered azt mondani >> A NEMZET JÓTEVŐJÉRE? BÜSZKESÉGÉRE? AKIT A VILÁG IRIGYEL te állat, hogy >> egy köpnivaló 0rbánnyalonc ,aki a tetejében még hülye is , az jobb ha nem erölködik! :) én ,téged így nem tudlak elfogadni ,irtózok a selejt emberektöl!
Nessy
@Németh István: Sikerült a családnak magát minden " szépre és jóra" megtanítani gyerek korában, a hozzászólásaiból ítélve! Az édesanyját is qrvának becézi?
Emmersson71
@KisTehen: 08.:18 - ja..már nem fos, csak szar!
Yoda69
Az egyik iszlamista terrorista a másik kommunista besúgó. Jól kijönnek egymással.
csak úgy....
@Németh István: nincs otthon piád és jönnek az elvonási tünetek? szegény pisti...
Németh István
@csak úgy...: @Yoda69: @Emmersson71: @Nessy: @csak úgy...: A kör továbbra is nyitva van mert ti főgecik és nagyon hülyék egy aljas csoportba verődve nyaljátok a gyurcsány seggét az eu vezetésének a sorosnak csicskásai lévén! Magyarul> nemzetellenségek vagytok és ótvaros szifilízes hazaárulók!, mi ntöbb háborús bűnösök és az antfaszok támogatói! A LÉNYEG NÁLA-TOK A ZAVARKELTÉS! EZT SZOLGÁLJÁTOK TRUTYMÓFEJÜEK! Az életben nem vot arra soha példa, lehetőség, hogy egy magyar, de bármely más külföldi kormánnyal szemben a csőcselék, belső ellenség megengedhesse magának azt amit ti csináltok ! Ezt nevezitek dik-tatúrának! Fasszopó buzikirályok és rohagadt tripperes, szifilizes, agysérűltek mit sérűltek, agynélküliek vagytok! Az általatok szítani akart polgári engedetlenség és polgárháború nem fog összejönni, a moslék tanárok a barom orvoskamara kommunista emlőkön érlelt marhái szépen ki lesznek készítve a nagyonszemét szakszervezeti balliberális gender buzikkal együtt!
A lényeg > az usa-nató takarodjon akár veletek együtt a kurva picsába, az Eu vezetése meg a börtönbe - akasztásilag ugyancsak veletek együtt! Moslékok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.