Az 1997. évi LXXXI. törvény a társadalombiztosítási nyugellátásról rendelkezik, egyben pedig a nyugdíjprémium összegének számításáról is. Konkrétan, ha az adott évi GDP várhatóan meghaladja a 3,5 százalékot, valamint a költségvetési egyenleg tartható, akkor a nyugdíjasoknak abban az évben prémiumot kell fizetni.

 Orbán kormánya törvénytelenül dézsmálja a magyar nyugdíjasoknak járó pénzt?

Az Orbán-kormány még a nyugdíjasokkal szemben sem túl korrekt. Forrás: Pixabay

Az összeget úgy számolják ki, hogy összeszorozzák a várható GDP-növekedés 3,5 százalék feletti részét és a novemberben esedékes nyugdíj 25 százalékát, de maximum 20 ezer forintot – írja a Pénzcentrum.

2022-ben a GDP 4,6 százalékkal nőtt Magyarországon – közölte tegnap a KSH. Így a nyugdíjprémium 2022-ben kifizetett összege még a fele sincs annak, mint ami az idősebbeket a törvény szerint megillette volna írja Azénpénzem. A lap szerint Orbán Viktor kormánya közel 30 milliárd forintot nem fizetett ki a nyugdíjasoknak.

A törvényi számítás szerint a legtöbb nyugdíjas minden évben hasonló összegre számíthat, csak a 80 ezer forint alatti nyugdíjat kapók kapnak kevesebbet. 2022-ben, mivel a prémium szorzója az Orbán-kormány döntése értelmében 0,5 volt, a legtöbb nyugdíjas 10 ezer forintot kapott, miközben a friss GDP adat szerint nem 0,5-es szorzóval, hanem 1,1-essel kellett volna számolni. Így 10 ezer forint helyett 22 ezer forint járt volna. Azénpénzem.hu számításai szerint így közel 30 milliárd forintot spóroltak meg a nyugdíjasokon, mivel

A tavalyi költségvetésben 5,2 százalékos gazdasági növekedéssel kalkuláltak, így a nyugdíjprémiumra mintegy 68,5 milliárd forintot különítettek el, amiből végül csak 23,5 milliárdot fizettek ki. Mivel azonban a törvény "várható" GDP-növekedésről szól, amelyet az állam határoz meg, így utólag nem lehet követelni a nyugdíjprémium-kiegészítés kifizetését.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
Elröhögtem magam!
Mi nem törvénytelen ebben a kurva országban??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
Sok a kiadása a kormánynak ! A kisszemétrogán még sohsem adott vissza !
Philip Marlowe
"Orbán kormánya törvénytelenül dézsmálja a magyar nyugdíjasoknak járó pénzt?"

Miért, Lehet törvényesen is?...:)))
Ki a faszom írja ezeket a baqromságokat ba+?...:))))))
gina
@Philip Marlowe: Nálad okosabb irja te elmebeteg 1 Bites fidesz hivö, nem szégyenled magad??? nem mert hüly3 vagy mint OV zsiros segge
Clavigo
@Philip Marlowe: Egy pöcs vagy,Fülöpke. Ülj le,,egyes ..
ómió
Aki itt "nyuggerpénzt" dézsmált, efftársak, azok ti voltatok, amikor elloptatok tőlük 1-2 havi nyugdíjat!
Németh István
@sgl: @Aki Én: @gina: @Clavigo: @Philip Marlowe: @Toller Béla: az irigységtől ordítani tudnátok szar ganajok! >>> HÁT IGEN ÉN A BOLDOGSÁGTÓL ha látnám, hogy úgy folytok szét mint a tehénfos a határban! Ha nem lennétek ti a hazaáruló bandák nyalósai e haza már régen fnyre derült volna!!
A lényeg!! > az usa-nató takaraodjon Európából, az Eu vezetése börtönben akasztásilag! veletek együtt!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok