Nem támogatja a Momentum jelölőszervezetként, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa, Ráczné Földi Judit üljön be az Országgyűlésbe.

Ejtette a Momentum a DK-képviselőnek jelölt offshore lovagináját

A DK kiáll Ráczné Földi Judit ellen. Forrás: Facebook Ráczné Földi Judit

A Kordás László tragikus halála miatt megüresedett parlamenti helyre a Székesfehérváron alulmaradt Rácznét jelölte a DK a múlt héten. A DK a Telex érdeklődésére annyit írt, hogy „a döntés a DK-é, döntésünk pedig végleges”.

A Momentum értékrendjébe nem fér bele, én azt gondolom, hogy az összefogás értékrendjébe sem fér bele, de továbbmegyek, a Demokratikus Koalíció értékrendjébe sem férhet bele, hogy egy offshore-lovag országgyűlési képviselő lehessen

– jelentette ki a Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc, aki meglepődött azon, hogy nem a listán soron következő, szintén DK-s Manhalter Dávidot választották, hanem

a bírósági döntés értelmében is offshore lovagnak számító Ráczné Földi Juditot.

„A Momentum nem tud elmenni egy ilyen kérdés mellett” – tette hozzá a pártelnök. A párt elnöke többször is hangsúlyozta, hogy mint az egyik jelölőszervezet, nem támogatják Rácznét, ugyanakkor amennyiben nem a listán következő politikust választja a DK, a többi jelelőszervezet hozzájárulására is szükség lenne, így a Momentuméra is. Azt egyelőre vizsgálják milyen jogi lehetőségeik vannak.

A politikus mandátumáról hivatalosan pénteki ülésén dönt a Nemzeti Választási Bizottság.

A Válasz Online azt írta az előválasztási kampány során Rácznéról, hogy az előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozatban tett állításaival szemben aláírási joga volt egy offshore-helyszínre bejegyzett vállalkozásban, emellett pedig a hivatalos szlovák nyilvántartásban ő szerepelt egy Közép-Európában aktív adóparadicsomi vállalkozás képviselőjeként. Ráczné szerint nem igaz, hogy valótlanul nyilatkozott a tulajdonáról, ezért a lap ellen jó hírnév sértés miatt pert is indított, védője az ex-LMP-s Schiffer András volt. Csakhogy Ráczné Földi Judit jogerősen is pert vesztett a Válasz Online-nal szemben.

Az ügy kirobbanásakor egyébként a Momentum nevében Fekete-Győr András arról nyilatkozott, hogy Ráczné „méltatlanná vált” az ellenzék képviseletére.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Az árnyékkormányba is beférne mint offshore-árnyékminiszter.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@KisTehen: Ma megint ilyen szétszórt leszel, ökör?
kereső
Csak annyit üzenek a dk-nak: " Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani"! Miért kell ilyen "ragaszkodásokkal" rombolni a renomét??, és magas labdát adni a fideSS -nek?? Komolyan megáll az eszem.
kereső
@KisTehen: A fideSS meg egy erkölcs és tiszetesség nélküli tolvaj szekta. Szégyen ez reátok...
ómió
Má' nem jó nékik a Böszmeringlis?!
namihami
Ezek szerint akkor most a fideszes csaló jönne soron? Mert, ugyebár, az hogy visszafizeti a bűnös, az nem menti a tettet! Pláne, ha ezt jogi diplomával teszi!
Igaz, miniszterasszony? Hogy is volt ez a CsOK-os malőr!?!?!?
drrotf
Már a Momentumot is majdnem olyan "határozottság" jellemzi az ügyekben elfoglalt álláspontokat tekintve mint a DK-t , az MSZP-t stb, stb ellenzéki pártokat!Minden álláspont érthető csak a Momentumé nem nagyon.Ugyanis a listára kerüléskor a Momentum nem kifogásolta Földiné személyét, azzal hogy offshor cégnél van tulajdona.Ha akkor a jelöléskor felkerült a listára egyezség alapján, akkor később miért hozzák fel ezt a körülményt a tényleges képviselővé történő megválasztásakor.Nem az a logikus gondolkodás, hogy akik a listára felkerülhettek azok azért kerültek fel hogy képviselők legyenek.Itt csak az a kérdés már ,hogy Földiné közös listára felkerült-e, és ha felkerült akkor már akik a listára engedték felkerülni, már nem emelhetnek kifogást a személye ellen, ha csak időközben nem lépett fel olyan változás a jelöltnél ami miatt ki kellett őt zárni a jelölésből és így a választásból is!Momentumosok, tisztán és egyenesen kellene gondolkodni és cselekedni is, mert ez a szimpatikus!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.