Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tette közzé Facebookján az alábbi, megdöbbentő történetet.

Nem alkalmazza a NAV korrupcióját lebuktató adóellenőrt a Fidesz korrupció ellenes hatósága

Az Integritás Hatóságnak nem kell a korrupcióellenes szakember. Forrás: Facebook

Elutasította Horváth András álláspályázatát az “Integritás Hatóság”. Az EU-Ügyészség látszat pótlékaként létrehozott “korrupcióellenes” hatóság “Vizsgáló” munkakörre írt ki álláspályázatot, de azt válaszolták, hogy a tömeges ÁFA-csalásokat a személyes egzisztenciáját kockáztató ex-NAV ellenőr “nem fér bele az elképzelésükbe”. Andrással sokat dolgoztunk együtt és tudom, hogy nem sok nála tisztességesebb, precízebb, szakszerűbb, a korrupciót kérlelhetetlenebbül üldöző, motiváltabb embert találhatna az új hatóság.

Ha akarna. Az ő elutasításának csak politikai oka lehetett és “csak” egy újabb bizonyíték arra, hogy a kirakat hatóság nem független a kormánytól – írja Hadházy Ákos.

Horváth András korábban ellenőrzési szakkordinátorként dolgozott az adóhatóságnál. A szakember 2013-ban került be a köztudatba, amikor feljelentést tett hivatali visszaélés miatt az ügyészségen. Horváth, akiből egy időben az ellenzéki tüntetések egyik állandó szónoka lett, azt állította, hogy a kiemelt adózókkal, vagyis a legnagyobb magyar cégekkel és multikkal elnézőbb a NAV az adócsalások ügyében, így pedig évente nagyjából 1000 milliárd forinttól esik el az állam – írta meg még 2017-ben az Index

Horváth Andrást a NAV személyes adatokkal való visszaélés miatt jelentette fel, mert állítólag jogsértő módon kutakodott az adóhatóság nyilvántartásában és így számos adótitkot tartalmazó adatot, iratot szerzett meg. Horváth András ezekre az adatokra és iratokra alapozta a rendszerszintű áfacsalásról szóló korrupciós bejelentését.

A Nemzeti Nyomzó Iroda a NAV feljelentése nyomán 2017. január 19-én gyanúsítottként hallgatta ki Horváth Andrást, mert állítólag megsértette a NAV információs rendszerét azzal, hogy adatokat kért le szakkoordinátori munkaköréhez közvetlenül nem kapcsolódó feladata ellátásakor több száz adózóval kapcsolatban.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Farkas flóri,,mengyi,boldog ,,stb. nem pályáztak véletlenül ?
Clavigo
Farkas flóri,,mengyi,boldog ,,stb. nem pályáztak véletlenül ?
csak úgy....
valaki elhitte nekik,hogy ök üldözni szeretnék a korrupciót?
justhpeter
Mikor választották be a tyúkok a rókát az ólba ?
Dr. Proktor
... nem kell szakember kifizető helyekre! Oda csak nyelvcsapásokkal lehet bejutni...
amortizáltok
hát igen aki sokat tud azt szélnek eresztik itthon. nem ujkeletű olyan oroszos

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.