Szerintük egyetlen Balaton-parti strand sem érezheti magát biztonságban, ha megépül a kikötő.

A Párbeszéd kiakadt! Tiltakoznak a Balatonföldvárra tervezett kikötő ellen

A Balatonból kiemelt vitorláshajók telelnek a balatonföldvári hajókikötőben. Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

A párt társelnöke a tóparti településen tartott, de online közvetített csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a projekt miatt beépítik a Nyugati strandot.

Szabó Rebeka hangsúlyozta, hogy a kikötő egyik mólószárát 381 méter hosszúra tervezik, ami hosszabb, mint a 375 méteres Lánchíd.

Problémásnak nevezte, hogy a mólószárak kettészelik a strandot. Kiemelte, hogy egy rendelet szerint a kikötők száz méteres körzetében nem lehet fürdeni.

Nem készült megfelelő környezethasználati engedély és a kikötő megépítése jelentős eliszapolódást eredményezhet – közölte a társelnök. Azt is bírálta, hogy a kikotort iszapot majd a Balatonba tervezik lerakni.

Fontos lenne, hogy a Balatont csak ésszerűen használjuk, meg kell őrizni a jó vízminőséget, a nádasokat, az élővilágot, a part menti fákat – jelentette ki Szabó Rebeka.

Az eseményen részt vett Herényi Károly, a Mosolygó Balatonföldvár Egyesület elnöke, aki azt mondta, hogy ha a strandon megépül a kikötő, akkor "egyetlen egy Balaton-parti strand sem érezheti magát biztonságban".

Forrás: mti.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Mindegy, mi az, csak ne építs! Ez a legújabb efftársi szlogen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.