A Pegasus kémszoftverrel végrehajtott megfigyelésekkel foglalkozó európai parlamenti különbizottság delegációja találkozni szeretett volna Varga Judittal, de négy nappal a tervezett látogatás előtt még nem kaptak választ az igazságügyi minisztertől, hogy hajlandó-e fogadni őket. A bizottságot vezető Jeroen Lenaers a válasz hiánya miatt a Twitteren szólt be ironikusan Varga Juditnak. 

Keményen kifigurázta Varga Juditot a Twitteren a Pegasus-bizottság vezetője, kerekedik a botrány

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Nem találkozik Varga Judit igazságügyi miniszter az Európai Parlament illegális megfigyelésekkel foglalkozó, Magyarországra látogató különbizottságának (PEGA) delegációjával – értesült a Népszava. A jövő hétfőn érkező delegáció Budapesten találkozni szeretett volna Varga Judittal is, de négy nappal a tervezett vizit előtt még nem kaptak választ az igazságügyi minisztertől, hogy hajlandó-e fogadni őket – mondta a meghallgatás elején Jeroen Lenaers bizottsági elnök.

Jeroen Lenaers csütörtökön már Twitteren kezdett trollkodni az igazságügyi miniszterrel azzal, hogy

Varga Judit biztosan izgatottan várja már a találkozójukat, de sajnos még nem érkezett meg tőle a válasz.

Az Igazságügyi Minisztérium a Népszavával közölte, Varga Judit csütörtökön válaszolt a Pegasus-különbizottságnak. A lap információi szerint a miniszter a levelében azt írta, a nemzetbiztonság a tagállamok kizárólagos hatásköre, a parlamenti különbizottság azonban túllépi a hatáskörét, amire szerinte az Európai Bizottság is felhívta a figyelmet. Az Orbán-kormány ellenzi ezt a gyakorlatot, és ezért nem is működik együtt a testülettel.

Ezt később közvetve az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája is megerősítette közleményében, jelezve, a február 20-21-i kétnapos látogatás alatt a képviselők találkoznak az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága tagjaival, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósága elnökével, Péterfalvi Attilával, újságírókkal és civil szervezetek képviselőivel , Varga Judit azonban nem szerepel a programban.

Forrás: Népszava, Telex

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Kellemetlen neki a dolog, hát OV kurvája,,,,,, most csendben van hahahhahahahha
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
De majd mennek a penzert kuncsorogni, mert mar most azt allitjak, hogy teljesitettek az Unio 27 pontjat, amit kertek toluk a penz utalasa erdekeben.
Nagy lesz az o pofajuknak a leszakadasa, amikor majd megkapjak a valaszt, amit a ciganyprimas is szokott mondani az uj cimbalmosnak, amikor az keri az esti muzsikalas utan a jarandosagat:
"- Hat fiam, jarni jarna, csak nem jut!"
koszpeko
@e örö e bódottá: ááá annyit kapunk érte mint egy emberért
ómió
@m73: Új "menetet" kért tőled a bárcáskurva anyád, bolsi fajgörény!? És nem bírod már a "vágtát"?
drrotf
Ha nincs takargatni valója Varga Juditnak , a tisztán látás kedvért akkor is meg kellett volna jelennie a meghallgatáson,ha ez a kérdés nemzeti hatáskörbe tartozik.Ez jól mutatja, hogy mennyire működik együtt a magyar kormány az EU szerveivel.Fogadni az EU szerveket, bizottságokat és megjelenni egy meghallgatáson az a minimum, hiszen az EU tagjai vagyunk és ha az EU-ban ilyen döntés született akkor alá kellene vetnie magát a magyar államnak ennek a szerintünk kifogásolható döntésnek.Az együttműködés hiánya , az ellenállás az EU-s döntéseknek az messzire kivilágít Varga döntéséből.Tette ezt akkor amikor az EU jóindulatát keresi egy másik fideszes miniszter ,Navracsics úr.
Gazella
@ómió: nálad nincs ki a négy kerék
ómió
@Gazella: Tükörbe nézve ilyet láttál!? És már önmagadat se ismered fel!? Ezekután makogsz "négy kerékről"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.