Ma kezdődött a Völner-Schadl ügyként elhíresült eset tárgyalása, amely már most maratoninak ígérkezik. 

A reggeli kezdés okán a bíróság tartott egy nagyobb szünetet, amely után először Völner lépett a terembe, ismét rá se nézett Schadl Györgyre, akit vezetőszáron hoztak be, kezében egy láthatóan ronggyá olvasott és jegyzetelt A4-es, kék, vonalas füzettel.

Völner-Schadl per: az egyik vádlott beismerte bűnösségét, elmondása szerint minden úgy történt, ahogyan azt a vádiratban leírták

A vádlottak közül Schadl György van letartóztatva. Fotó: RTL Klub

A vádirat ismertetése után az ügyész 10 évet kért Schadl Györgyre, 8 évet Völner Pálra, amennyiben beismerik tetteiket a bíróság előtt.

A tárgyalás előrehaladtával kikristályosodott, ma a XVI.-tól XXII. rendű vádlottakat fogja nyilatkoztatni a bíró arról, hogy a bűnösségüket beismerik-e. I-től V. rendű vádlottak jövőhét csütörtökön kerülnek sorra. Egyszóval ma se Schadlról, se Völnerről nem tudjuk meg, hogy bűnösnek vallják-e magukat. 

P. M., azonban, a XXII. rendű vádlott, aki a nyomozáskor nem tett vallomást, most beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyalás jogáról.

A bűncselekmény elkövetését azért ismerte be, – mint mondta, – mert minden úgy történt, ahogy az ügyészség megállapította. P. M. bocsánatot is kért tettéért. Egyébként annyit lehet még tudni a XXII: rendű vádlottról, hogy jogi végzettségű, két munkahelye van, havi nettó 650 ezer forint a keresete. Büntetve nem volt, három kiskorú gyermeke van.

Hivatali vesztegetésben bűnsegéd, ő szervezte be az egyik végrehajtót Schadlnak, és az ő felesége a végrehajtói kar hivatalvezetője. 5-től 10-évig terjedő szabadságvesztés lehetett volna a büntetése, de így, hogy beismerte bűnösségét a mai előkészítő tárgyaláson, csak 4 év próbaidőt kértek rá.

Ebben csak az a bökkenő, hogy ha beismeri, hogy Schadlnak szervezett be embereket, ez már érinti Schadl bűnösségét is, hogy mennyire, azt majd az idő és a további tárgyalások eldöntik.

A tárgyalás további közvetítését a Blikk.hu folyamatosan frissülő cikkében követhetik.

Forrás: Blikk.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@jesz: ma, 14:14 ♦ Na, na, nem úgy van az ...Az egész ország Uganda színvonalú. Vastagbőrűekből itt sincs hiány. Költői kérdés: Miért nincs a vádiratban Rogán? Én inkább ilyesmit látok lelki szemeim előtt:
uploads.disquscdn.com/images/5dffef7a10dd9cf8574fe0a00c5791ddb80db1eecc94789174928a49666a73f2.gif?w=800&h=320
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
@jesz: ma, 14:14 ♦ Na, na, nem úgy van az ...Az egész ország Uganda színvonalú. Vastagbőrűekből itt sincs hiány. Költői kérdés: Miért nincs a vádiratban Rogán? Én inkább ilyesmit látok lelki szemeim előtt:
uploads.disquscdn.com/images/5dffef7a10dd9cf8574fe0a00c5791ddb80db1eecc94789174928a49666a73f2.gif?w=800&h=320
lusta
Ha így haladunk, furcsa helyzet fog előállni.
1. Az X. rangú vádlott elismeri a bűnösségét és felfüggesztettet kap szigorú ejnye-bejnyével együtt.
2. A beismerés során nem fogják sem kérdezni a delikvenset és nem is kellesz neki senkire sem vallania.
3. Az ügyet hátulról irányítók szépen elégedetten hátradőlnek és kérnek egy kávét cukorral vagy cukor nélkül.
namihami
@lusta: 15.01:. Csak nehogy elfogja a lelkiismeretfurdalás és az előzetesben, elkeseredésében felakassza magát az összetekert zoknijára! Vagy baleset érje a cella létrájával! Esetleg véletlenül kiesik a 4. emelet egyik ablakán!
rohács1926
„ ..az egyik vádlott beismerte bűnösségét, elmondása szerint minden úgy történt, ahogyan azt a vádiratban leírták ..”
Hát persze, hogy beismerte, mivel a vád a bűnözők felé lojális. És van az a magas(?) szint, ahol már ab ovo, orbanisztában nincs bűnöző; Varga, ROGÁN stb…
balos
Na most lépett arra az útra a fideSS amikor kiderül,hogy a "gyalogok" előbb vagy utóbb szintet lépnek!Amit a kinevezett bíró pedig csinál arra lehet fogadni,hogy a tek a pulpitus alatt pisztolyt tart a tökéhez!
Peller Anikó
Én bolond eddig azt hittem a főnökök felelnek az egész alattvaló rendszerért, de nem. A főnök nem felel semmiért, csak az a fő, hogy a harácsolás gördülékenyen megtestesüljön ki a szemük.
vacsi
"így, hogy beismerte bűnösségét a mai előkészítő tárgyaláson, csak 4 év próbaidőt kértek rá."
Ez most valami vicc?!
Eladott Ország
@m73: ma, 16:12 ♦ Hallgat róla a kormányfelszopó sajtó is. Őszintén csodálkoznék, ha bármi, a magasabb elvtársakra nézve terhelő is kiderülne az ügyben. Azt már soha nem tudjuk meg, hogy ki volt Tóni, Barbara és Ádám, azt meg végképp nem, hogy kicsoda Judit és Viktor. Ahhoz ugyanis nyomozni kellene.
balos
@sgl: Akkor ö nem akaszthatja magára a műfütyit?
balos
@Eladott Ország: Nyomós oka van,hogy nem nyomoznak!Ahhoz nyomós ok köne!Az meg úgyi elveszett sz-állítás kézben!
Clavigo
@m73: Orbán elvtárs holnapi szeánszára hangolják magukat,,meg egymást..Gyakorolnak,,Holnap egy kollektív recska lesz a tv előtt.
csipetke
@m73: 16:12 Most olvastam valahol,hogy az orbán-tévétől nem voltak ott a tárgyaláson, a köztv, de gondolom az orbán rádiók is hallgatnak róla,mint a sz@r a fűben...
Yoda69
Szorul a hurok.
De attol tartok volnert ki fogjak menteni, shadra meg rahuzzak a 10 evet, amit majd sutyiban lecsokkentenek 1-2 evre. FideSS modra le van ez zsirozva, hiszen senkit sem hagynak az arokparton.
e örö e bódottá
Miből gondolja Polt Péter, az Ördög ügyvédje, hogy nem lesz felelőségre vonva azért, hogy mentegette az Orbán-maffiát, bűnrészességet vállalt a tetteikben?
Polt Péter, én a helyedben nem dőlnék hátra és nem kérnék egy kávét - te testileg, lelkileg megnyomorodott gazember!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.