Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szerint jó döntés volt a kormány részéről, hogy nemzetstratégiai ágazatnak nyilvánította a sportot, amely tulajdonképpen az élet alapkiképzése, és számos közös értéke van a honvédelemmel.

Szalay-Bobrovniczky: minden sportoló egy kicsit katona isSzalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) hagyományos jótékonysági bálján a Testnevelési Egyetemen 2023. február 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A honvédelmi miniszter ezt a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) péntek esti hagyományos jótékonysági bálján mondta, ahol ő adta át a díjat a 2022-es év egyesületi rangsorában élen végzett Ferencvárosi Torna Club ügyvezető alelnökének, Nyíri Zoltánnak.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf emlékeztetett rá, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a 2022-es választások után úgy döntött, hogy a sportágazat a honvédelmi tárca keretén belül fog működni. Hozzátette: Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárral igyekeznek megtalálni a szinergiákat a két terület között. Hangsúlyozta, a fegyelem, a türelem, az alázat és a küzdeni tudás a sportnak és a honvédelemnek egyaránt fontos alapértéke.

"Minden sportoló egy kicsit katona is, a katonák többsége pedig kiváló sportoló"

- fogalmazott a miniszter, aki beszélt arról is, hogy a közelmúltban egy kommunikációs kampányt indítottak, mert szeretnének szövetségre lépni a fiatalokkal. Véleménye szerint a haza védelmére való felkészítés fontos és szükséges, és úgy érzi, hogy a sportolók körében jobban nyitott fülekre fognak találni.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf egyben méltatta a sportegyesületeket, mert ők adják az alapot a sportstratégiához, és munkájuk a biztosítéka annak a magas szakmai színvonalnak, amely megalapozza a magyar sportsikereket. A kluboknál dolgozók ugyanis megtanítják a fiatalokat arra, hogyan kell a sikert és a kudarcot kezelni, egyben biztosítják a feltételeket ahhoz, hogy hasznos tagjai legyenek a társadalomnak.

Deutsch Tamás elnök kiemelte, hogy a SOSZ-nak immár 806 tagegyesülete van, amelyekben több mint 200 ezer fiatal végez sporttevékenységet, akikkel 6100 főállású edző foglalkozik. A sportvezető ezután köszönetet mondott a kormánynak, hogy idén minden eddiginél nagyobb közvetlen állami támogatást nyújt az egyesületeknek, egyebek közt 14,44 milliárd forintot biztosít 25 vidéki, továbbá 8 kiemelt fővárosi klubnak.

A Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen megrendezett jótékonysági bál keretében adták át a díjakat a 2022. évi nem hivatalos sportegyesületi rangsor legjobbjaink. Az élen 85,28 olimpiai ponttal az FTC végzett megelőzve a Budapesti Honvéd Sportegyesületet (74) és az Újpesti Torna Egyletet (54,07). A parasport egyesületi rangsor legjobbja 50 paralimpiai ponttal a Törekvés SE lett.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Miként az már Rákosi idejében is úgy volt és remekül bevált!
De azért mégsem vagyok biztos a kijelentés valós tartalmában! Ez olyan ""tény"", mint a bejelentett 97% és az arra egyáltalán válaszadók számszerű aránya.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Miként az már Rákosi idejében is úgy volt és remekül bevált!
De azért mégsem vagyok biztos a kijelentés valós tartalmában! Ez olyan ""tény"", mint a bejelentett 97% és az arra egyáltalán válaszadók számszerű aránya.
izéke
A katonák mégsem kapnak millió forintokért olyan ellátást mint (csak) a felcsúti stadion botlábúi,túró rudit,fornettit stb számolatlanul. A bakának jó a gyíkhús
izéke
Utánpótlás Neveléséért Alapítvány három hónap alatt költött 7000 darab Túró Rudira, több százezerért vettek wc-papírt, egymillió forintért harcsát, félmillióért pedig süteményt.

A végrehajtótól megszerzett újabb dokumentumok szerint 2012 február és június között Mészáros Lőrinc elnökölte fociakadémia 65 kiló Fornettit, 240 kilogramm harcsát, 6500 zsemlét, 11 ezer darab tojást és 6 kilogramm libamájat vásárolt. 800 ezer forintot költöttek túróra, 300 ezret tésztára, 2,2 millió forintot pedig süteményre. 2014 júniusától augusztusig, tehát 3 hónap alatt a Puskás Akadémiát működtető felcsúti utánpótlás többek között 196 ezer forintot költött süteményre, 230 ezer forintot csokira, 351 ezer forintot pedig éttermi számlákra.
jáger laszló
Máris itt a megújult MHSZ mint anno !!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
Most jött a hír,hogy a geciben újjászületett a hitler!Jól érzi magát!Ma a Pest Vérmegye baz-árjából fog buzi-dító esszét fosni a rajongói szájába!Örömmel vegyétek nemzethy egy-ének!
balos
Ez a kaszinós tök-alsó is csak akkor érzi jól magát,ha 1 mikrofon előtt faszolhat!
justhpeter
Nem azt mondom, ez a jóember hadiárvának talán beválna, de esze tán még a hadiárváak is több van. Sanya bának sincs több esze a kormányban, de neki régről még annyi maradt, hogy ne ugatérozzon heti 3X hülyeségeket. Ennek a sportba oltott nyúlnak meg már csak hiánya van. Azt hiszem mára már mindenből.
Clavigo
@fideszes gyökér: .+..még a legvastagabbat is,,vazelin nélkül...
szép új világ
Minden politikus egy kicsit hazudozó és a hazudozók többsége kiváló tolvaj! - Ezt akartad mondani ugye te baromarcú!
ESCOBAR
Minden katona sportoló is egy kicsit - kivéve a pocakos tábornokok!
Clavigo
Agyzsibbasztó ez a retek propagandaduma.
Törölt Nick
Anyád pichája Bumburnyácki. Te is olyan ál-békegalamb vagy mint a Zsírdisznó, aki háborúba akarja vinni a fiainkat.
Lónak a faszát!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.