A kormánypárti vasarnap.hu-nak adott interjút az orosz-ukrán háború kapcsán Nógrádi György, a 2015-ös menekültválság alatt közismertté vált biztonságpolitikai szakértő.

Nógrádi Györgynek támadt egy ötlete: így tudnának az oroszok közelebb kerülni a háború megnyeréséhezFotó: MTI/Mohai Balázs

A közel egy éve tartó háború egyik aktuális kérdése most, hogy mi lehet Moldova szerepe. Nógrádi György úgy véli, az orosz cél jelenleg az, hogy valamilyen módon rendezzék a háborút.

Nyilvánvaló, hogy nem akarnak nekimenni a három balti országnak, mert azok NATO tagok és ha onnan támadnának, akkor az világháborús veszélyt jelentene. Így kerül előtérbe Moldova

- fogalmaz a Tanár Úr.

Nógrádi szerint a probléma elsősorban az, hogy az ország több irányba tekint: a lakosság körülbelül 40 százaléka orosz-barát, másik 40 százaléka Nyugat-barát. Úgy látja, sokan vannak olyanok is, akik szeretnének egyesülni Romániával, mert ebben az esetben egy csapásra bekerülnének a NATO-ba és az Európai Unióba is.

De van egy víziója arról, hogyan tudnának ott az orosz előrébb jutni:

Amennyiben Oroszország komolyabban megpróbálná Moldovát megszerezni – amire nyilván kísérletek voltak, vannak és lesznek –, abban a pillanatban hátulról el lehetne foglalni Odesszát (Ukrajna 4. legnagyobb városa, fekete-tengeri kikötő – a szerk.). Azaz nem a tenger felől, amerről az ukránoknak rendkívül komoly védelme van

- véli Nógrádi György, aki most úgy látja, Oroszországnak el kell gondolkodnia, hogy milyen fegyverszünetre és békére lenne hajlandó.

Forrás: vasarnap.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Azt hiszem erre a komára mondják az intelligens emberek, hogy reménytelen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Azt hiszem erre a komára mondják az intelligens emberek, hogy reménytelen.
Alfa
@sgl: ezek ilyenek a kurva orbánnal és a narkós-pedofil berlunscónival egyetemben
Alfa
núgrádi ilyen zakkant hülye volt mindíg ...mint a gazdája...orbán
dr. prédikátor
REMÉLEM EZ A VÉN MARHA MÁR NEM SZAPORODIK!!!
Pálinkás Pál
ezt a vén bolsi szart fel kéne lógatni, nem érné kár az országot...
csipetke
Hááát, azért innen lejön,hogy a kor egyes embereknél nem tesz jót az észbeli képességeknek. Bakker,ez még Moldovát is belevinné a háborúba,csakhogy a baromarcú,zakkant agyú,háborúsbűnös tömeggyilkos nyerhessen. Egy ilyen idióta,mint putyin, akinek a víziói, téveszméi miatt százaezrek haltak / halnak meg, még mindig vannak ilyen seggnyaloncai orbánon kívül is. Nem kéne már nyilatkozni hagyni ezt a vén majmot
Eladott Ország
Nógrádit mint külpolitikai szakértőt már a 80-as évek küszöbén is lehetett hallgatni egy egy KISZ rendezvényen. KISZ szervezetek a KISZ KB-n keresztül igényelhették meg Nógrádi külpolitikai tájékoztató előadását és ő ennek jó pénzért boldogan eleget is tett. De azt senki nem veheti el tőle, hogy úgy tudott pontokba szedve válaszolni bármilyen kérdésre, hogy közben nem vett levegőt. És amíg csak a közel-keletről osztotta az észt, amiről mindenki csak annyit tud, hogy beteg egy hely, addig vacsi mellé szívesen benyomta az ember a kis okos fejét. Mikor beszállt a belpolitikába a migráncsozással, elbukta a jóságos mesemondó Ede-Bede bácsi szerepét. Nógrádi egyre nagyobb szaltókat csinál szavakkal, hogy felfigyeljenek rá és ne figyeljünk arra: minden politikai rendszert nyálcsorgatva szolgál ki! Raguza elvtárs, ... kiszólt a lyuk a gödörből.
bencemacska
@Maccska: ma, 07:05
Ti pénzt is kaptok a tanácsaitokért putyintól, vagy csak vatikáni valutában fizet?
Nessy
Kis hazánkban a hülyeség állampolgári jog, és Nógrádi elvtárs él ezen jogával! Helyén kell kezelni az agymacskáit!
jáger laszló
Javaslom
Ezt az 5letét ossza meg a másik Gyuri bácsival a Sorossal,hátha ő vevő rá!!!???
Más javaslatom nincs!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
@Shikari: Azt cselekedd ellenségeddel, amit szeretnél, ha veled cselekednének!
bencemacska
@simmering73: ma, 07:56
Cseréljük ki Navalnijra!
izéke
Ő pedig egy lyukkal a homlokában közelebb jutna... Luciferhez és az üsthöz
Toller Béla
Ennek a szemét gazembernek kellene hátulról bedugni valami nagyot és tűzforrót ...Gazember ! Tudománya nulla, pofája óriási, cinizmusa határtalan !
Csak Norisz és senki más
"Amennyiben Oroszország komolyabban megpróbálná Moldovát megszerezni ... Azaz nem a tenger felől, ..."

:-) Földrajz órán volt az öreg?

Eddig O.K. Tehát???
amortizáltok
egy ujabb agymosott osztja itt az észt? tán lassan már szarni is úgy támogatnak ki mit akarsz te örülj hogy lik van a seggeden, aztán huzzál orbánnal MOckvátokba da da, lesz ocseny harasó meg dada melléje.
Eladott Ország
Normális helyen meg sem kérdezik, ha megszólal elküldik a halál f@szára! Egyébként, giga nemzethy orbánc gecink, miért is védi a volt III/III-as, s mára már jó vérnarancsos elvtársakat?! Nagyon kár volt bezárni az OPNI-t! Legalább a zárt osztályt meg kellett volna tartani! Ahhoz is annyira hülye, hogy egy elmegyógyiba bezárják, ott is levinné a szintet. Putyin parancsára a magyarokat az USA ellen kell hangolni, mert a magyaroknak az oroszokat kell szeretni! Orbán mára már csak egy tolmács, aki Putyint fordítja magyarra, közvetítője pedig Raguza elvtárs.
jáger laszló
Hogyan győzhetnek az oroszok!!?? N,Gyuri bá 5letét már lehet,hogy hasznosítja is S.Gyuri bá vagy az orosz csapatok!!!??
Az innováció nem ismer határokat
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
Ezzel a vigyorral,minden fideSSes gyagyán túl tesz!Szerintem már megkapta a tompikától az arany lövést!
Nessy
@Shikari: Ezt a státusz keresztényeknek kéretik adresszálni! Ha már egyszer keresztény, államunk vagyon, Orbán kegyelméből!
Sámannus
Fedezzen tégedet háturul az apamén kabcácska helyett.
verőce21
Életeket csak tűzszünettel lehet megmenteni...!
Péter2
Nógrádi, fedőneve "raguza" volt a komcsi érában , besúgó volt mint elvtársai nagy többsége , hiteltelen senki !
jáger laszló
Gyuri bának újabb 5lete támadt!!
Hogyan tudják az amcsik
L veszíteni ezt a proxy háborút!!!??
Az orozzok máris érdeklődést mutatnak az 5let iránt
csak ennyi
barátilag
J.L.
Németh István
@sgl: @jáger laszló: @Péter2: @m73: @Shikari: nagy fasz taknyok a kilöttyedt vödörből azon tanakodnak, hogy visszamásszanak-e vagy próbáljanak elterűlni hátha elmossa őket a szennyvíz!
Ennyit ér a meglátásuk!
De a lényeg az usa-nató armada takarodjon Európából. az Eu vezetése a börtönbe! - akasztásilag!
gina
Csak rá kell nézni erre a beteg állatra. mi a fészkes fenébe nem utazik örökre Moszkvába?? viheti a sok fidesz és kormány szemetet,,,,
evacica
Ez is a pénzért a saját anyját eladná! Az átkosba is osztotta az észt csak akkor másik oldalnak!
Béla333
Javasolnám ezt a hazaáruló maffiózót kiküldeni az orosz-ukrán front első vonalába, ha már ennyi esze van, akkor biztosan örülnének ott a tanácsainak a Wagner-csoport tagjai...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.