Az Európai Parlament szavazásán nem foglaltak állást a Navalnij-ügy kapcsán.

A fideszes politikusok megint csendben maradtak Putyin kedvéértillusztráció, Frederick FLORIN / AFP

A Fidesz-frakció látványosan csendben maradt és nem szavazott  az Alekszej Navalnij embertelen fogvatartási körülményeiről szóló határozattal kapcsolatban – írja az mfor.hu. Ezzel az lehetett a cél, hogy elkerüljék az érdekközösséget a nyíltan nemmel szavazó szélsőséges pártokkal, mint például a német szélsőjobboldali Alternatíva Németországért, vagy a szélsőbaloldali Portugál Kommunista Párttal.

„A különutassággal viszont tovább mélyíti a szakadékot közte és az áhított új jobboldali frakciót potenciálisan megalapító pártok között”

– jegyzi meg a Political Capital Az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) szinte kivétel nélkül támogatták mindkét állásfoglalást, ráadásul a szélsőjobboldali Identitás és Demokrácia (ID) frakció gerincét adó, Orbánnal jó kapcsolatot ápoló Matteo Salvini vezette Lega is igennel szavazott.

A Fidesz által többször alkalmazott gyakorlat, miszerint egy nemzeti párt képviselői egységesen távol maradnak a szavazástól, nem egyedi, de viszonylag ritka az EP-ben. A Fideszen kívül két frakció maradt távol a háborút elítélő szavazástól, a Navalnijról szóló határozat esetében csak a Fidesz járt el így – emlékeztet a Political Capital.

Forrás: mfor.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Őrnagy: 10:52

Őrnagy, őrnagy, úgy gondolom, ha a ruszki pártiság mellett még elkezdesz sportolni is, a Bobrovniczkytől megkapod az ezredesi rendfokozatot és a katonai akadémiára is mehetsz "osztani az észt".
Ez ám a karrier.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Libbantölő
@koszpeko: nimá egy újabb szargeci! Anyád tudja hogy ilyen csúnyán beszélsz te mocskos ganéjmegdögölsz!?
csak úgy....
@Libbantölő: te nem mész füredre a viktor bálba, kiszanálta a fidesz a balfaxait?
gina
KIrúgni ezt a bandát,,, költözzenek a jó édes orosz hazájukba ezek a rohadék férgek, a magyar emberek nem akarnak szemét orosz csatlósok lenni, a kormány hazaáruló aljas patkányok serege, egy zsiros elmebeteg cigánnyal az élen ,,, undorom van, már olyan a képen mint egy mangalica, a keze is mint egy disznó patája
ómió
Csak nem "túl jó efftárs" nekik az a Navalnij!?
Lepényleső
...háborús vészhelyzetben - ők találták ki - leépíteni a katonai vezetést,
- van ahol nem fedi a hazaárulást,- mint értékelést?
Az agresszort el nem ítélni bűneiért,mi súly tartja a póráz másik végét?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.