700-800 forintba is kerülhet majd egy kiló hagyma tavaszra.

Újabb alapélelmiszer ára ugrik a tűréshatár föléMTI Fotó: Kovács Tamás

Újabb alapélelmiszer drágul nagyot: a vöröshagyma kilónkénti ára már most 500 forint körül van, de szakértők szerint tavaszra 700-800 forint is lehet – írja a hvg.hu.

Magyarországon mindössze 1300 hektáron termelnek vörös- és lilahagymát, ami töredéke a néhány évtizeddel ezelőtti mennyiségnek. Hazánk jelenleg Ausztriából importálja a hagyma nagy részét, ami silányabb minőségű, de drágább árunak számít, ráadásul a kereskedőknek euróban kell fizetni az áruért, amiben a gyenge forint sem segít

– magyarázta az ATV Híradójának Forgács Barna, az Agrárgazdaság Kft. ügyvezetője, aki elmondta, hogy a tartós vízhiány óriási kieséseket okozott, de a vetésterület nagyságának a csökkenése is szerepet játszik a drágulásban.

A szakértők szerint tehát tavaszra akár az 50-60 százalékos áremelkedés sem kizárt.

Forrás: hvg.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ameddig a földekre úgy kapnak évente milliós támogatást a tulajdonosok, hogy egy kapavágást sem tesznek, addig bolondok lennének bármit is termelni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
nevetséges, ide juttatta az országot a fidesz, hathatós nyugger támogatással, így cseppet sem sajnálom őket,...pedig ők szívnak majd először...
Nessy
Ameddig a földekre úgy kapnak évente milliós támogatást a tulajdonosok, hogy egy kapavágást sem tesznek, addig bolondok lennének bármit is termelni!
jáger laszló
Nálunk a v,hagyma ára 450-500 forint 1 kg
Nem érdemes belőle sokat vásárolni mert igen romlékony!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Pálinkás Pál
@Nessy: mióta mondom...a földalapú támogatás a parasztok segélyezése...
csak úgy....
talán a füredi viktor bálon erre is kitér a kukák zsenije!?
csak úgy....
Aldi Süd Netz 1.5 KG 0,49 € 1 KG = 0,33 € - 1kg hagyma
hány forint is az a 33 cent? na fidesz matekosok...
justhpeter
@Pálinkás Pál: @Nessy: Csak egy kicsit tévedtek a fideSS földügyeiben. A kleptokrata-nemzeti-keresztény csürhe pártot soha nem érdekelte az amivel dolgozni kell, tehát a föld a támogató bikák júdáspénze lehet csak. Ezzel nem is volna baj, de az a dolog, hogy ügyvédek és műkörmösök lettek földtulajdonodok tönkre s tették a hazai mezőgazdaságot. A legfőbb hiba a művelési kényszer elengedése.
izéke
Akkor kétszer fogunk sírni tőle, :"( mikor megvesszük és mikor megpucoljuk,,,bár ha ilyen drága lesz,vétek megenni :)))
justhpeter
@Maccska: Hiába dícsérsz, senknek az oldalára nem állok oda.
ómió
A most készülő "szankcióscsomagotok" ezt is "kivívja", efftársak!?
teuton
En szombaton vettem 5 kilot, 12 percnyi minimaloraberbe került... Ja, nem Abszurdisztanban vettem...
teuton
@ómió: Analfabeta kutyaagyu fajgöreny naci efftars, mi köze a szankcioknak ahhoz, hogy keves hagymat termelnek MOon es ezert Ausztriabol kell importalni??? Mit termelnek a Csanyi, Penztaros es Luzerjani több 1000 hektarjan??? Ja, semmit, hanem evi 200 eurot kaszalnak hektaronkent EU-tamogatast!!!
ómió
@teuton: Defektes kutyaagyú analfabéta fajgörény náci efftárs! Talán majd, ha az új csere-kutyaagyadat megkaptad, már némi értelem birtokában még az Unión belüli akadálytalan árucserét, "áruáramlást", annak profitorientáltságát is jobban megérted! Addig ne erőlködj, mert csak még idiótább leszel!
ómió
@Horizont: Ki szólt hozzád, bolsiék elmebetege!? Krónikusak a delíriumaid ott az elmeosztályon!?
teuton
@ómió: Ezt irtam, majd egy 2. osztalyos felolvassa neked, mert te ehhez hülye vagy! Aztan egy 3. osztalyos majd megvalaszolja, mert te ahhoz is hülye vagy!
" Analfabeta kutyaagyu fajgöreny naci efftars, mi köze a szankcioknak ahhoz, hogy keves hagymat termelnek MOon es ezert Ausztriabol kell importalni??? Mit termelnek a Csanyi, Penztaros es Luzerjani több 1000 hektarjan??? Ja, semmit, hanem evi 200 eurot kaszalnak hektaronkent EU-tamogatast!!!"
ómió
@teuton: De látom, defektes kutyaagyú analfabéta fajgörény náci efftárs, a válasz megértéséhez már komoly agyi hiányosságokkal küzdesz! Pedig nagyon "eccerű"! A válasz a hozzád hasonló idióták részére "lefordítva" talán így a "legmegközelíthetőbb": Ki-ki azt termel, amit a legkifizetődőbbnek vél és, amit termel, azt Unión belül épp oda szállíthatja, ahol a legjobb áron adhatja el. Ez pedig a kapitalizmus egyik ősi anomáliáját - a túltermelést, avagy a hiányt - is okozhatja! Bolsi fajgyökér! Most már "kaszálod"!?
teuton
@ómió: Analfabeta kutyaagyu fajgöreny naci efftars, te a szankciokat okolod az inflacioert es a magas arakert! A sajat böffeneseidet sem tudod elolvasni? Ja, ha analfabeta vagy es egy cedularol vakarod be, akkor tenyleg nem megy az ertelmezes. Mar csak azert sem, mert: nem adtal valaszt arra;
- Mmit termelnek a földesurak? Ugye azt az allami tulajdont nem Gyurcsany kotyavetyelte el a NERnek??? Ök hova szallitanak es mit, mennyiert adjak el? Mert ugye külföldön a magyar termekek olcsobbak!!!
- Miert OLCSOBB a hagyma Ausztriaban es Nemetorszagban, mint MOon, holott a fizetesek 3-5x magasabbak, vagyis csak töredekebe kerül gyakorlatilag, hiszen neha 1000 kmre kell szallitani!
- Miert OLCSOBBAK a magyar termekek külföldön, mint MOon???
- Miert OLCSOBB majdnem minden elelmiszer, de meg a dizel is külföldön, mint MOon???
Valaszt nem fogsz tudni adni, csak kutyaagyu ismetelgetest...
ómió
@teuton: Defektes kutyaagyú analfabéta fajgörény náci efftárs! "Kiszankcionáljátok" az orosz gázt meg olajat a piacról, tehát csökken a kínálat! Netán másképp hazudjátok? A csökkenő kínálat analfabéta fajgörény, defektes kutyaagyú náci efftársi körökben mivel szokott járni!? Általános "ócsulással", nem!? Így hazudjátok? Szóval, véletlen se drágulással? Sürgesd, bolsi fajgörény a csere-kutyaagyadat - az talán majd többet megért! Ami meg a tulajdont illeti, 94. után, pufajkás és Bokros efftársaid ámokfutása idején idehaza több, mint 10000 milliárdnyi "társadalmi tulajdon tűnt el"! Privatizációnak hazudva szétloptátok, miközben meg a bolsevik milliárdosok "hosszú tömött sorban bújtak elő a szőnyeg alól" - köztük Böszme efftárs vezéretekkel együtt, miközben "efftársi tezsvíreitek" a multik, elözönlötték a hazai piacot! A melyik üzlet volt előbb és közben hogy alakultak (hogyan "szankcionáltátok") az árak és mindez hol okozott árutöbbletet, hol túlkínálatot, hol nem, hol kínált a kedvenc mutijaidnak nagyobb extraprofit-sanszot, hol nem, ezügyben náluk érdeklődjél, idiótája! Akkor, pláne új kutyaaggyal, majd talán az elmebeteg kérdéseid száma is csökkenni fog!
vacsi
@Pálinkás Pál: Ne gondold! Én minden évben ültetek hagymát, fokhagymát, és a legszebb tövekről megszedem a magot - a következő évben azokat vetem. És nem vagyok egyedül vele...
vacsi
@jáger laszló: Persze, hogy romlékony, hisz nem a makói, jó minőségű hagymát árulják, hanem mindenféle hitvány külföldit. A jelszó: Nem enni lesz - eladni!
teuton
@ómió: Ekkora barommal, mint te nem allok többet szoba! Semmilyen kerdesre nem tudsz valaszolni, csak hajtohatod az allando baromsagaid! Majd ha megtanulsz olvasni, nezz utana, mit nyilatkozott gulyasgeci a mult heten! Nyugat-Europaban CSÖKKENT az energia ara!!! Moon???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.