Alaposan beleszállt a közlekedési egyesület a vármegyebérlet ötletébe.

A VEKE (Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület) gyorselemzésben írt a Facebookon a február 18-án Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett vármegyebérlet és országos bérlet ötletéről – írta meg a Telex az egyesület bejegyzését szemlézve.

A VEKE szerint "a városok bedöntése" is felsejlik az új vármegyebérletek ötlete mögött

Fotó: Illusztráció/wikipedia CC BY-SA 4.0/Kemenymate

A közlekedési egyesület szerint a helyközi (távolsági) közlekedésben bevezetni kívánt vármegyei és országos bérlettel "nagyjából ingyenessé tette" ezt a közlekedési formát a kormány az ingázóknak a 86 százalékos kötelező munkáltatói hozzájárulás és a 90 százalékos diákkedvezmény miatt. A VEKE szerint ez amolyan "Horn Gyula-i" utánérzés.

Az egyesület a bejegyzésében több problémát is felvetett a bevezetni kívánt új bérletfajták kapcsán.

Az első ilyen probléma szerintük, hogy a bérlet a helyi (települési) közösségi közlekedéssel bármiféle integrációt és együttműködést kizár. Szerintük "ez inkább betámadásként értelmezhető. Nem véletlen, hogy nem hivatkoztak a Deutschlandticket-re, hiszen annak pont az a lényege, hogy az összes városi közlekedést is bevonja a tarifaközösségbe."

A VEKE úgy látja, a kormány totálisan szembemegy az Európa-szerte már kipróbált és működő közlekedési szövetségek ötletével, helyette továbbra is "a mély szocializmus MÁV-MÁVAUT mindenhatóságát tolja."

Az egyesület a bejegyzésében azt is leírta, hogy szerintük semmilyen előzetes számítás nem előzte meg az új bérletfajta bevezetési tervét, ezt támasztja alá szerintük az ára is, amiről a miniszterelnök azt mondta, hogy az 50 forinttal lesz olcsóbb a havi Budapest-bérletnél.

"Harmadszor, a városokat egyre durvább elvonásokkal (szolidaritási adó) sújtják, így azok egyre inkább képtelenek fenntartani a saját településükön belül a közösségi közlekedés rendszerét. Mára ott tartunk, hogy az egyébként kormányzatilag agyonszeretgetett Debrecenben szégyenszemre leálltak a trolik és hétvégén a villamosok is... szóval az lesz, hogy a kormányzati járatokon ingyen lehet majd utazni a városon belül is, a városi járatokon meg ehhez képest durván fizetni kell... felsejlik a városok szántszándékkal bedöntésének lehetősége"

- olvasható a bejegyzésben.

Kitértek arra is, hogy a városi munkavállalók így hátrányba fognak kerülni a távolabbról ingázókkal szemben, mivel utóbbiaknál a munkáltatónak kötelessége a bejárás költségét, a bérletet téríteni 86 százalékban, addig egy városban élő munkavállalónál ez nincs meg, nekik saját bérükből kell az utazási költségeket fedezniük.

A VEKE szerint várható, hogy a szolgáltatókat nem fogja kompenzálni a kormány, hiába ígérték be ezt most is, és az is borítékolható az egyesület szerint, hogy a várhatóan megnövekedő forgalom kezelésére nem lesz többlet jármű, sofőr, szerelvény, kalauz.

"Összefoglalva, a bevezetni kívánt vármegyebérlet konstrukció bár első hallásra nagyon pozitív intézkedésnek tűnik, és a népek bizonyára szeretni fogják, de valójában az egész intézkedéscsomag nem más, mint maga a velünk élő szocializmus, egy olyan politikai intézkedés, amit olyankor dobnak be a kormányok, amikor úgy érzik, osztogatni kell. Ez így ebben a formájában csak egy politikai kampánylépés és az égvilágon semmi köze nincs a közlekedési szakmához. Sőt, következő lépésként a Budapest bérlet konstrukció felszámolása, a HÉV-ek MÁV-ba integrálása várható, amely egyszer már az 1950-es években megbukott, most is meg fog"

- zárja bejegyzését a VEKE.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Bejelentett egy új bérletet, hát végülis miniszterelnöki feladat, napokig készült rá. Ahhoz képest úgy kellett az egészet papírból felolvasnia, egy mondat nem ment neki fejből. Megnézte a számokat és adott! Mert ő ilyen. Csupaszív ember. Lehet, hogy luxus hajóutat akart bejelenteni, de időközben Borkai bejelentkezett a kakaduval. Mivel az ország egy jókora szeletének ez tetszik, ezért rajong és saját életéből is áldoz azért, hogy ezek jól élhessenek, így akár a kacsamesékig is elhúzodhat ez a rendszer. Szégyen és gyalázat. Azért biztató, hogy mészáros már most úgy néz ki, mint egy falrahányt zombie, a főnit már a koleszterin öltözteti, a többi meg annyira akar nyalni, hogy a saját hányásukba is belefulladnának igyekezetükben. Újra épült a szocializmus, csak most álkeresztény maffia bőrben. Régen internacionalista volt a szocializmus, most meg nemzetthy. Hehhe a 21sz-ban egy EU-s ország minielnöke egy vonatbérletet tud felkínálni az általa vezetett ország népének? Hát hallod dagadt, ez még Afrikában is kevés lenne. Tényleg ennyire széthordtatok mindent h csak ennyi maradt? Mondjuk a követőidnek talán még sok is. Vagy a krumpli kifogyott? Nem adhat mást a a degenerált putyinszopó felcsuti kurvaringyó, csak mi lényege. Grazba nem menjetek kezelésre. Hatástalan. Kézpzeld a kezelés nélkül milyen lenne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
Szerintem felrémlik, hogy a "vonaton teszik anyává a nőket!" Ez valahogy jobban oda illő barmok!
De nagyon hülyék a hangadóitok, persze veletek együtt! különben a városok felszámolása természetes, jönnek a migrantyúk még fel is szántják a terepet, jaj hát az antifákról ne is beszéljünk, azok menten rendet tesznek a vagonozók között! Azok egy tisztességes terror szervezet, nem rendőrség! Nahát!
De azért az usa-nató csak takarodjona Európából akurva anyjába az Eu vezetése meg a börtönbe-akasztásilag!
e örö e bódottá
@Németh István: A benned szunnyadó őrnagy beszél belőled.

Azt kívánom Magyarországnak, amit Magyarország vezetői kívánnak másoknak - se többet, se kevesebbet!

Feketébe öltözött nácik (saját nemzetük náciai) támadják meg és lepjék el Magyarországot!

Az meg van, hogy a fasiszta nácik nem bírnak összefogni - mert fasiszták és nácik!

Ez egy ilyen fajta - csak a saját hazájuk romlására vannak. Az agresszív kisebbség.

Megoldást persze ők sem tudnak a világ problémáira, csak dúvadként lázadnak a gyökerek minden és mindenki ellen.
Lepényleső
Vármegyebérlet,- közösségi közlekedés híján lóhátra,kordéra,és az apostolok lovára,
- hiszen "előre megyünk,- nem hátra!"?
Terminátor
Sapka sapka sapkácska a közlekedés fél oldalára!
ómió
De "sok jó efftárs" lehet ennél Vekénél is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.