A JóKor magazinban az időseket érintő intézkedésekről számol be a kormány. NYitrai Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó a hírről beszámoló Facebook-üzenetben kijelentette, a 13. havi nyugdíjat a "baloldal vette el" a nyugdíjasoktól.

Hamarosan minden nyugdíjashoz eljut a JóKor magazin: Magyarország kormánya fontosnak tartja, hogy az időskorúak értesüljenek minden, őket érintő intézkedésről, ezért az újság tartalmazza a legfontosabb, közérdekű információkat – közölte Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebook-oldalán az MTI híre szerint.

Nyomtatott magazinnal is megkeresi a nyugdíjasokat az Orbán-kormány

Fotó: Facebook/Nyitrai Zsolt/videórészlet

Varga Mihály pénzügyminiszter a videóban elmondta: a nyugdíjasok számíthatnak a kormányra, ezt becsületbeli ügynek tekintik.

Emlékeztetett: 2010-ben azt ígérték, hogy a nyugdíjak megőrzik a vásárlóértéküket. Nemcsak megőrizték, hanem 20 százalékkal növelték is – tette hozzá.

A pénzügyminiszter rámutatott, 2022 és 2023 az értékállóságról szól, hiszen január elsejével 15 százalékos mértékben növelték a nyugdíjakat. Nemcsak növelték, hanem ebben az időszakban is megőrzik a 13. havi nyugdíjat, ezt nem négy év alatt, hanem két év alatt tudták visszaállítani, "2023 februárjában ezt is fizetik nyugdíjas honfitársaik számára" – közölte.

A nyugdíjasok tehát számíthatnak a kormányra, akár rezsivédelemről van szó, akár pedig az infláció elleni védekezésről – hangsúlyozta Varga Mihály.

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója arról beszélt a videóban, hogy Magyarország kormánya tiszteli és megbecsüli az idős embereket. Az Idősek Tanácsa kérésének megfelelően a nyugdíjasok első kézből, közvetlenül értesülnek az őket érintő intézkedésekről.

Ennek eszköze a JóKor magazin, amely tartalmazza a legfontosabb, időseknek szóló információkat. Mindent megtudhatnak például a 13. havi nyugdíjról, amelyet a baloldal vett el tőlük, az Orbán Viktor vezette polgári kormány pedig megemelt formában küldi most februárban. Keressék a JóKor magazint a postaládákban! – mondta Nyitrai Zsolt.

A bejegyzés szerint a magazinban olvashatnak például arról, hogyan működik a hazai nyugdíjrendszer, milyen veszélyek leselkednek az idősekre a digitális világban és arról is, hogy milyen szűrővizsgálatokat javasolnak a szakemberek.

Forrás: mti.hu, facebook.com/Nyitrai Zsolt

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
a következő kormánynak el kell gondolkodni azok szavazati jogán, akik csak kapnak a közösből, de nem tesznek be...
/ cigó, nyugger, külhoni parazita /...
kereső
@Pálinkás Pál: Ne baromkodj Pali.Annak megmaradjon a szavazati joga , aki egyetemi tanár létére, tanárként, orvosként...etc. "magasan kvalifikált értelmiségiként" a fideSS hú szavazója?? Volt egy korfa a neten- a fideSS szavazóinak átlagéletkora 57 év. Ennél idősebbek az mszp, és a dk szavazói. Egyébként ne menjünk már le kutyába- ne akarjunk nagyobb diktatúrát orbánnál. Nem mellesleg a "nyugger" tesz a közösbe- mert fogyaszt,(ÁFA) mert fizeti a helyi adót, mert gépjármúvére -akkor is ha garázsban áll fizeti a számtalan adót. Itt aki nem fizet, és csak élvezi hasznait az orbán kormánynak azok a kettős állampolgárok, akik tényleg egy szalmaszálat nem tettek és tesznek keresztbe az országért.
drrotf
Nyitrai úr!Ebgben a kiadványban számol be a kormány arról, hogy miért nem éri el az évi nyugdíj emelés az éves infláció mértékét,mikért szakadnak le a nyugdíjak az átlagbértől és arról, hogy miért hasra ütés szerűen számolják ki és fizetik ki a nyugdíjprémiumot, miért nem számol el fillérre a GDP teljesítmény és a kifizetett nyugdíjprémium összegével, valamint arról hogy miért kell a nyugdíjasoknak kamat felszámítása nélkül megelőlegezni az utólagos nyugdíj korrekciókat?Ha majd ezekre a kérdésekre tisztességes és igaz válaszokat akar közölni a kormány, majd akkor költsön ilyen semmit mondó nyomtatványokra kormány a köz pénzéből!
nyuggerpasi
HAZUDIK,mert ezt kell tennie,mert ezért tarja Orbán jól fizető,semmi munkát nem igénylő pozícióban.
Pálinkás Pál
@kereső: az áfát a gyerek is fizeti ,ha csokit vesz.. akkor ő is szavazhasson?...és amíg 3 millió nyuggerből 2,5 milla a fideszre szavaz, addig nem válogatnék...de ha ennyire szíveden viseled...igazítok, csak munkából adót fizető emberek szavazhassanak-...,így megfelel..?...3. ciklus óta az eltartottak tartják hatalmon a rezsimet, ezen pedig változtatni kellene...
orsos vendel
Mar megint milliardokat dobnak ki az adofizetök penzeböl,semmiert, hogy fenyezzek magukat es a hazugsagaikat leirjak !!!
Giovanni Alba
A 13. havi nyugdíjat a baloldal vette el, mondja rezzenetlen arccal a miniszterelnöki főtanácsadó, szemérmesen elhallgatva azt a tényt, hogy ezt a juttatást a fideszka meg sem szavazta annak idején.
Az meg már csak hab a tortán, hogy amikor a Bajnai-kormány felfüggesztette a kifizetést éppen egy pénzügyi világválság közepén voltunk, ugyanakkor törvénybe foglalták a nyugdíjprémiumot a GDP meghatározott emelkedése fölött, tehát a gazdaság teljesítőképességének függvényében.
13. éve megy a siránkozás, hogy a baloldal elvette, de arról egy szó nincs, hogy amikor mi voltunk Európa motorja, dübörgött a gazdaság, minket csodált egész Európa, miért nem volt 13. havi nyugellátás?
Jellegzetes pártpotentát, rájátszik a demenciára és a mindent leuraló pártsajtóra, írott és elektronikus médiára.
csak úgy....
ha lágy a papír és nem sérti föl a segget, akkor a nyugdijasok örülni fognak! :)
azok akik nyomorognak , azoknak mit üzen ez a hazudós tolvaj?
lampa laz
Én inkább hangos magazint küldenék a sok lebutított nyugdíjasnak, mert olvasni azt nem szeretnek. Biztos a megspórolt prémium összegéből nyomtatták ezt a ßr propagandát is. is
"Az Azénpénzem.hu számításai szerint így közel 30 milliárd forintot spóroltak meg a nyugdíjasokon. Pénz pedig lett volna a kifizetésre. A tavalyi költségvetésben ugyanis 5,2 százalékos gazdasági növekedéssel kalkuláltak, így a nyugdíjprémiumra mintegy 68,5 milliárd forintot különítettek el, amiből végül csak 23,5 milliárdot fizettek ki."
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 11:33
Azt mondod, innen vette 01G a több száz oldalas, éjfél előtt öt perccel beadott törvényjavaslatok ötletét, persze alaposan felturbózva?
Amit írtál, nem magyarázat az ajvékolásra. Egyébként amúgy marhaságot írsz, nem egy esetben előfordult (és előfordul) hogy egy törvényjavaslat elfogadásával több, kapcsolódó törvényt kell megváltoztatni.
csak úgy....
@Maccska: hülyegyerek, miért nem a shikarit használod , olyankor vannak értelmes pillanataid is, de mint macsska te tök tétó!
jáger laszló
Ha megkérhetném önöket
Engem szíveskedjenek hanyagolni!!
Ezzel is pénzt takarítok +!!
csak ennyi
barátilagJ.L.
simmering73
Könyörgöm ne legyen színes. Mert azzal nem lehet begyújtani.
e örö e bódottá
@Maccska: Szeretsz női ruhákba öltözni, te... te férfi?
e örö e bódottá
@Maccska: Szijjártó Pétert, Gulyás Gergelyt, Kocsis Mátét talán (hogy csak a nagyokat említsem), buzikám!
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 11:58
Beszéljünk akkor kicsit a fővadász által, kicsivel éjfél előtt benyújtott salátákról, mert nem egy volt. Most sincs lehetőség a paksamétát megbontani, de te ezzel magyarázod azt, hogy viktorék nem szavazták meg. Apropó, nyújtottak be módosító javaslatot? Tettek bármit, amiből kiderülhetne, hogy a szívügyük a nyugdíjasok helyzete?
"A 2002. évi parlamenti választások eredményeként Medgyessy Péter alakíthatott kormányt, az újonnan felálló kabinet pedig még abban az évben, október 31-én benyújtotta az Országgyűlésnek „Az egyes szociális tárgyú törvények módosításáról” szóló törvényjavaslatát. Ennek egyik eleme volt a 13. havi nyugdíj jogintézménye. Az akkor ellenzékben lévő Fidesz december 17-én nem vett részt a végszavazáson, így a törvényjavaslatot kizárólag a kormánypárti képviselők „igen” szavazatával fogadta el az Országgyűlés. Mádl Ferenc köztársasági elnök azonban nem írta alá a parlament által elfogadott törvényt, és megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek.
A kormány, a parlament téli szünete után, változatlan tartalommal ismét benyújtotta a törvényjavaslatot. Az újabb szavazás 2003. február 4-én volt. A korabeli jegyzőkönyvekből kiolvasható, hogy a ma is aktív politikusok közül többen nem szavazták meg a törvényjavaslatot. Semjén Zsolt, Harrach Péter, Rogán Antal, Szijjártó Péter, Fónagy János, Németh Zsolt, Répássy Róbert, Tállai András és Farkas Flórián nemmel voksolt, míg ötvenöt fideszes parlamenti képviselőben még ennyi bátorság sem volt, ők inkább távol maradtak a szavazástól. Ily módon, mások mellett Orbán Viktor, Áder János, Kövér László, Varga Mihály, Lázár János, Pokorni Zoltán, Kósa Lajos, Selmeczi Gabriella, vagy éppen Deutsch Tamás sem szavazta meg a nyugdíjasok plusz járandóságát."
hirklikk.hu/kozelet/orban-ader-es-kover-sem-szavazta-meg-a-13-havi-nyugdijat-2003-ban/393688/
Pálinkás Pál
@Mirabilis: sajna ,hála a magyar nyugdíjrendszernek, a nyugdíjas mindig eltartott,az aktív dolgozók " gondoskodnak " róla...az öngondoskodásra tett kísérletet a fidesz ellopta../ MANYUP /...és szerinten nem ördögtől való gondolat,hogy csak az dönthessen ,aki tesz is a pénztárcába...röhejes hogy olyanok miatt nyögjük a puhost, akiknek egy fillérjébe nem kerül a dolog..és pár euróért / nyugdíjprémium / ,vagy egy zsák krumpliért megvehetők!
csak úgy....
gondolom majd ezt is megírják : Csak öt 30 év alatti háziorvos maradt az országban

„30 év alatti háziorvosok Magyarországon összesen: 5”

- közölte a Magyar Orvosi Kamara az oldalán. A GKI adatai szerint tavaly októberben 687 üres praxis volt az országban. Molnár László, a cég vezérigazgatója az Inforádiónak azt mondta, a háziorvosi társadalom öregedőben van, nem nagyon van utánpótlás, nagyjából hatvan év az átlagéletkor.
444.hu/2023/02/19/csak-ot-30-ev-alatti-haziorvos-maradt-az-orszagban
Emmersson71
Az ég kék, a fű zöld, a Fidesz hazudik.
Giovanni Alba
@Maccska: ma, 13:13
Azt akarod mondani, hogy a mára már nagyon nyugdíjas érdekvédővé vedlett fideszkának akkor, amikor Medgyessy be akarta tartani a választási ígéretét, szóval akkoriban sokkal fontosabb volt az egyházi (gazdasági) érdek?
Amikor Mádl Ferenc visszaküldte a törvényt a parlamentnek megfontolásra, tett bárki javaslatot, módosító javaslatot?
Tehát már akkor is napi gyakorlat volt a pávatánc.
csak úgy....
macsskabört vennék igen jó áron, veszett macsska böre is érdekel!
gina
Van itt pénz minden marhaságra meg OV provokációjára, löjjék már ki ezt az emberi szemetet, ez a megoldás
Toller Béla
A mérhetetlen pofátlanságnak tényleg nincs határa !
kereső
@Maccska: Nem én irtam, hogy ne szavazhassanak- de tudod, van némi különbség- a londonban mosogató és a csikban élő között. A londonban mosogató azért mosogat londonban, mert itthon nem tudott megélni-és a legtöbb nem tudta az itthoni fizetésből kifizetni a hitelét. És, ha már igy felhozod- az a londoni itthon is "fogyaszt", amikor kifizeti a hitelét, az ingatlana terheit itthon viseli, a családja számára hazautalt összeg itthon költődik el. Tudod- az az éves gdp 3-5%-a, amely megjelenik a fogyasztásban. Úgyhogy coki . Arról már nem is beszélve, hogy a kettős állampolgár szavazhat levélben- teljesen ellenőrizhetetlen módon- a londoni meg nem.
Arról is tudnék mesélni Neked, hogy miért is dolgozik külföldön nagyon sok magas végzettségú- de minek? Ti a tudást semmilyen módon nem értékelitek, nem becsülitek sem anyagialg, sem erkölcsileg.
kereső
@Maccska: 11:33 Nem "saláta törvény" az, amelyben egy törvényi rendelkezés- több más a törvényhez kapcsolódó törvény módositását vonja maga után. Saláta törvény az, amely egymással semmiféle kapcsolatban nem lévő törvényeket egyazon törvényen belül módositanak.
Clavigo
@kereső: Van türelmed ehhez az agyatlanhoz...(@Maccska: )
lampa laz
@csak úgy...: (13:57) Neked adjuk ezt a rühes dögöt ingyér, vidd.
vacsi
"milyen szűrővizsgálatokat javasolnak a szakemberek."
Egyelőre a 8 éves unokámnak nem tudnak a szülei rendszeres veseellenőrzéshez időpontot kérni - nem veszik fel soha a telefont...
Eladott Ország
A szarjankó Nyitrai: "kijelentette, a 13. havi nyugdíjat a "baloldal vette el" a nyugdíjasoktól." Ti meg 12 évig nem adtátok vissza b+! Most már mennyetek a qrva anyátokba, szélhámos bűnöző, tolvajbanda! Az indexálással a nyugdíjasok elszegényedése permanens! Nem véletlenül taláták ki a svájci indexálást, te agyhalott barom! A nyugdíjak kezdetben az aktív dolgozók nettó fizetésének cca. 80 %-a ( 40 év munkaviszony esetén), ez ma már 50% alá süllyedt. Akkor megvédtétek ?! , az apátok f@szát, cinikus rohadt gecik!
amortizáltok
jó lenne ha a tetü abbahagyná a hobortjait ki a fene kiváncsi már erre . hazudik 24/48 ban 12 éve már elég volt bohóc
amortizáltok
az ovónénijeidet keresd a tőbbi a francba kiván én is
Eladott Ország
- Viszaadtam a 13. havi nyugdíját Marika!
- És mi tartott ezen 12 évig Viktor fiam?!
Akkor még tartozol fiam 11-szer egy havi nyugdijjal , akkor mondhatod, hogy visszaadtad
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273624054_1280601725753065_6096381348779694613_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=FJO4ny3EeFUAX-Vfez4&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfC2lGPv0AjGTAp92x2xYe7Dpynq-hEvFPzaUSxrD7OS2g&oe=63F6D78B
Mutatjuk, mikor volt 13. havi nyugdíj
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274489447_486843253062634_4415886499882984650_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=Ynvu5euLXIAAX_FAzF7&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfAOiR4U_QlRW3bQM3eNE427Il0PJFEeC5Zs7EJwpPbw2w&oe=63F7719C
A 13.havi nyugdíj bevezetésére 2003 február 4-én került sor. Nem szavazta meg a törvényjavaslatot ... fidesz 1988-89-es "nagyhangú csapata" nem értett egyet a 13.havi nyugdíj bevezetésével! Nélkülük lett bevezetve és kapták a nyugdíjasok 2009-ig, akkor a világválság okozta költségvetési problémák miatt felfüggesztette a Bajnai-kormány!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/278215940_3080337445616937_4518004795896933833_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=edU_X73WbJMAX_Q20l_&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfB7JWqfqixE-CmsUEAlfQriALvl3Bi2Ax49h-FK4kfwTQ&oe=63F71D57
Eladott Ország
A fidesz mindig is nyugdíj ellenes volt! Az özvegyi nyugdíjat a baloldal vezette be és csakis ő emelte meg ! A 65- év felettiek ingyen utazását és a 13. nyugdíjat is a baloldal vezette be! A svájci indexálás szerinti nyugdíj emelést is ők vezették be ! A korrekciós nyugdíj emeléseket is a baloldal vezette be! A baloldali 8-évből 7-évig adták a 13.-at ! Bajnai függesztette fel, a gazdasági és pénzügyi világválság idejében! Akkor hozták a nyugdijprémiumról szóló törvényt. Orbán csak a törvénybe foglaltakat hajtja végre amikor a nyugdíj prémiumot adja. Orbán 11-éven keresztül mikor úgy dübörögott a gazdaság, hogy az egész EU irigyelte nem adott 13-kat , viszont elvették törvénytelenül a rokkant nyugdíjakat! Elvették a svájci indexálást is, hogy, kevesebb nyugdíjemelést kelljen adniuk! Elvették a 3 ezer milliárd magánnyugdíj megtakarítást is, mert az államnál jobb helyen lesz, mivel a pénztárak eltőzsdézik ! Mondotta a "kiflicsücsök" Selmeczi Gabriella, az ezzel megbízott kormánybiztos. És azt igértek, hogy mindenkinek saját magánszámlájuk lesz az elvett megtakarításról, de sajnos már akkor is össze vissza hazudoztak! Azóta sincsen se pénz se számla 2010- óta! Még 1-Ft-al sem emelték a nevetségesen alacsony 28.500-Ft minimál nyugdíjat sem, a kis összegű családi pótlékot sem ! Már csak ilyen ez az össze vissza hazudozó pofátlan aljas magát családbarátnak és kereszténynek valló hatalom, aki azoktól is elvett és elvesz, akiknek adniuk és segíteniük kellene ! A fideszes maffiakormány mindig is csak spórolt a nyugdíjasokon!
gina
Már megint ócska kemény WC papir !!!
e örö e bódottá
Te f4sz, engem csak Isten türtőztet és tart féken!

Szúszá...

Eljön minden rátok ti mocskos gecik a jelenések könyvében megírtak szerint, csak utóbb, mint előbb - ahogy én szerettem volna.

Nemsokára felvállalom magam a ti gyalázototokra, ti kiirtandó férgek és mindent megkaptok, amit megrdemeltek !- az utolsó fájdalomig !!
e örö e bódottá
Te f4sz, te tényleg azt hitted, hogy csak egy vagyok a sok közül?

De tényleg :(
percsi
@vacsi: "milyen szűrővizsgálatokat javasolnak a szakemberek."
Egyelőre a 8 éves unokámnak nem tudnak a szülei rendszeres veseellenőrzéshez időpontot kérni - nem veszik fel soha a telefont..."

Email levélben kérjétek, tapasztalatom, hogy 1-3 napon belül adnak választ-időpontot. Én már évek óta így kérem.
kereső
@Clavigo: Ez nem türelem kérdése- nem lehet hagyni, hogy az ő hazugságaik legyenek a "valók" még ebben is. Az ország gyakorlatilag igy él 2006 óta. Az orbáni hazugságok azok lettek a "valók"- a tények meg le vannak ejtve.
ómió
Az efftársak, viszont, "diszkréten kezelték" a nyugdíjlenyulásukat!
evacica
Ha lehetne kérnem engem hagyjanak ki ebből a népbutító orbáni hülyeségből! Ez a magazin már megint valamelyik orbáni csókos zsebét tömi, a nyugdíjas meg csak a kukába tudja dobni mert másra nem használható mert kemény!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.