Bakos Bernadett országgyűlési képviselő úgy látja, a vármegyebérleteket kiüresítette a kormány azzal, hogy a helyi közösségi közlekedésben nem lehet használni azt.

"Kiüresített javaslatnak" nevezte a miniszterelnök vármegye- és országbérlet bevezetéséről szóló bejelentését az LMP vasárnap, online is követhető sajtótájékoztatóján az MTI híre szerint.

AZ LMP szerint pont a lelke hiányzik a vármegyebérletnek

Fotó: Facebook/LMP – Magyarország Zöld Pártja/videórészlet

Bakos Bernadett, a párt országgyűlési képviselője azt mondta, a kezdeményezést az LMP alapvetően támogatja, azonban a városi közlekedési bérletek kimaradtak a konstrukcióból, ami a "lelke" lenne az egésznek.

Az ellenzéki politikus szerint hiányzott a miniszterelnöki évértékelő beszédből az is, hogy nyújt-e a kormány állami támogatást a Volánnak és a MÁV-nak, hogy ez a bérletkonstrukció hosszú távon fenntartható legyen. Ezek a cégek jelenleg rendkívül alulfinanszírozottak, szükségük lenne extra támogatásra, hogy valóban versenyképes szolgáltatást nyújtsanak az autózással szemben – jegyezte meg.

Bakos Bernadett felidézte, hogy a "klímabérlet" bevezetését pártja már egy éve javasolja, azonban – mint mondta – "sokat elárul az is, hogy nem maradt más kreatív ötlete a kormánynak, mint az, hogy az LMP eredeti javaslatát megcsonkítva, kiüresedve nyújtja be".

Az LMP politikusa a sajtótájékoztatón kitért arra, hogy a kormányfő évértékelő beszéde egy "közvetett beismerés volt", hiszen sok minden kimaradt a beszédből, például a debreceni akkumulátorgyár építése.

Az ellenzéki párt szerint ez azt mutatja, hogy a kormány "lebukott", hiszen mára mindenki világosan látja, ha még Magyarország fizet ezeknek a cégeknek százmilliárdokat, amelyek "felélik a természetet, a jövőt, akkor nem akkumulátorgyár-nagyhatalom, hanem akkumulátorgyár-gyarmat lesz az ország".

Forrás: mti.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Végre ! Ez itt a lényeg ! A helyi közlekedésben lenne ütős a megoldás, de azt nehéz Budapest nélkül megcsinálni. Miskolc és Szeged...brrr ! Inkább egy látszat intézkedés, két gombóc fagyi egy országos diákbérlet, csakhogy a diák egy évig tutti nem utazik sehová a városon kívülre (na jó, HÉV-ezhet, meg szomszéd faluból bejárhat, de ennyi).
Nessy
Az ingázó megérkezik a Nyugatiba, aztán vesz szépen egy helyi bérletet, hogy eljusson a munkahelyére!
Emmersson71
@Nessy: Aminek ráadásul nem fizetik ki a 86%-át! Míg "beépítve" köteles a munkáltató megtéríteni.
ómió
Már ebbe is "efftársi lelket lehelnének"!?
Nessy
Ja kérem, meg kell nyerni a vidéki szavazótábort!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.