Sajtóinformációk szerint félő, hogy a kormánypárti képviselők nem fognak résztvenni az ülésen, ami ebben az esetben határozatképtelen lesz.

A Magyar Hang cikke szerint rendkívüli parlamenti ülést tartanak hétfőn az országgyűlésben, a téma pedig az akkumulátorgyárak telepítése lesz. 

Rendkívüli ülés lesz a parlamentben hétfőn, a téma az akkumulátorgyárak ügye

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A lap szerint mindez csak akkor fog megvalósulni, ha a kormánypárti képviselők is részt vesznek az ülésen, amelyet Kövér László házelnök hívott össze február 20-ra, hétfőre délután négy órára. A házelnöknek azért kellett az ülést összehívnia, mert összegyűlt a kellő számú ellenzéki képviselői aláírás a kezdeményezéshez. 

A lap idézi a napirendet, amely szerint a napirend előtt felszólalások és interpellációk vannak tervbe véve, majd azonnali kérdések és kérdések következnek Ezután jöhet az LMP határozati javaslatának tárgyalása, amely arról szól, hogy akkumulátorgyárat eyg településen csak akkor lehessen létesíteni, ha ahhoz a helyiek egy népszavazáson hozzájárultak. 

"A zöldpárt indokolása szerint ugyanis az akkumulátorgyárak visszafordíthatatlan károkat okoznak, ha egyszer működésbe lépnek, évtizedeken keresztül szívják el a vizet az aszályok korszakában és emésztik fel az energiát az energiaválság idején. A gyárak elfoglalják a termőföldet, elhasználják a vízkincset, az energiát, de a profitot is kiviszik az országból, csak a szennyezést hagyják itt"

– olvasható a cikkben. A lap szerint az LMP a javaslatában azt is leírta, hogy a kormány összeszerelő üzemmé akarja alakítani az országot, de ugyanakkor arra "nem lehet építeni az ország jövőjét, hogy a kormányzat önként szolgálja ki a nagyvállalatok minden gazdasági érdekét”.

Érvként a párt azt is hozzátette a javaslatához, hogy már így is annyi akkumulátorgyár működik az országban, ami képest ellátni az országot elegendő számú akkumulátorral, a tervezett debreceni gyár pedig, ha megépülne, annyi akkumulátort tud legyártani egy év alatt, amivel az összes magyarországi autót le lehetne cserlni elektromosra. 

Az LMP szerint a gyárak profitjából az ország nem fog részesülni, csak a gyártó cég jut óriási bevételhez. 

A lap szerint a parlamenti ülés csak akkor lesz határozatképes, ha a kormánypárti képviselők is részt vesznek rajta. Az Alfahír korábbi értesülései szerint viszont a Fidesz és a KDNP képviselői nem fognak elmenni az ülésre, ami azt eredményezheti, hogy a napirend előtti felszólalások után az ülést be is rekeszthetik.

Forrás: hang.hu, alfahir.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a fidesz ronotok kapnak egy új kínai aksit!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Ugyan már megint ez a szinjáték, az már le van tárgyalva, csak nem mondanak le a tolvaj patkányok a profit milliárdokról... a nép nagy ivben le van sz@rva... hányinger ez a szemét kormány banda---
gina
@rokker33: Te kis senki patkány te mondod meg a tutit, és a fas... te vagy undoritó kis rokker szemét
gina
Nem vesznek részt a kormánypatkányok??? kirúgni öket ,, fizetés nuku- az a munkelyük, a tanárok ha tüntetnek kirúgják öket, akkor ezeket a szemeteket is kirúgni de gyorsan !!! A nép moslék szolgái !!!
gina
@Maccska: Ne irogass nekem te bunkó , nem vagyok rád kiváncsi...sem a cigány fajtádra
Nessy
@rokker33: Aztán most már milliárdos támogatásokat, kedvezményeket kapnak, hogy idejöjjenek! Olcsó munkaerő, soron kívüli engedély bármire, ellenőrzés nincs!
ómió
Lehet hegyezni a hazugságlándzsákat, efftársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.