Orbán Viktor előadásmódján is látszott, hogy nagy a baj  Vasali Zoltán politikai elemző szerint. Az embereket legjobban érdeklő témáról, az inflációról annyi hangzott el, hogy egyszámjegyűre csökkentik az év végére, hogy ez milyen áldozatokkal jár, arról nem szólt.

Az elemzőt a Népszava.hu kérdezte meg, szerinte az elhangzottak a korábbi évek beszédeinél kevésbé voltak alkalmasak a bizonytalanok, s főleg az ellenzékiek megszólítására. Azt is érzékelni lehetett, megkopott a miniszterelnök humora, sokkal kevesebb mosolyra fakasztó összekacsintásra adott lehetőséget a hallgatóságának, ahogyan a viccesnek szánt kiszólások is hiányoztak.

Van baj: csak az inflációról nem beszélt részletesen Orbán az évértékelőjén

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2023. február 18-án. – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Soros, Brüsszel, áruló ellenzék

A szokásos sikerpropaganda mellett (a 13 év eredményeit foglalta össze a miniszterelnök), amelyet Soros, Brüsszel és az áruló ellenzék ellenében tudtak elérni, azt sugallata, hogy tartós válságra készülnek a kormányban. 

Az csak infláció annyiban került szóba, hogy Orbán Viktor szerint 2022 volt a legnehezebb, 2023 lesz a legveszélyesebb év a rendszerváltás óta, a legnagyobb veszélyt pedig a háború és az infláció jelenti, amit egyszámjegyűre csökkentenek majd. Amire lehet mondani, hogy nem kell egy ilyen beszédben elveszni a részletekben, ám ezzel szemben hosszan beszélt arról, hogy bevezetik a vármegye-bérleteket a tömegközlekedésben.

A NATO tagság

Ismételte a kormánypropagandát, miszerint az EU-ban és a NATO-ban mindenki háborúpárti. Ugyanakkor kiállt az ország NATO tagsága mellett.

A körül-belül 55 perces beszéd végén Orbán előhúzta a pedofilkártyát, a genderpropaganda ellenében pedig a családok és az emberek segítségét kérte. – Ez klasszikus Fidesz-propagandaelem – mondta erről Vasali Zoltán. Ezeket a válság hatásai miatt újra és újra elő kell venni a kormány kommunikációjában.

Forrás: Népszava.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ez volna a nagykaliberű államférfi?
Aki nem, hogy nem vállal felelősséget semmiért, de még csak meg sem említi a valós és égető problémákat?
Ugyan már, ez vicc. Ezt tényleg csak az agyhalott szektája zabálja. Nem véletlen, hogy kisebbségben vannak az orbánisták.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Mit mondhat ez a hazug proli senki,, Brüsszel Soros, Gyurcsány a hibás ö a harcos megváltó hahahhahah egy pitiáner sz@r emberi szemét
simmering73
"Napsugaras, tavaszvárós, busómentes szép reggelt kívánok minden kedves honfitársamnak! A kedvetleneknek külön is, rájuk jobban rájuk is fér. Értékelte önmagát a vezér, én nem is tervezem különösebben vizslatni a hazugságok hűvös halomba hordott kornyadt virágait sem, az összesereglett nerencek erkölcsi-szellemi állapotát sem, tényleg elég rájuk nézni. Azt várom már – de azt aztán nagyon lelkesen -, amikor majd nem Orbán, hanem a bíróság értékeli ezeket a produkciókat. Remélhetőleg sokra értékeli."
kolozsvaros.com/2023/02/20/oda-kell-allni-orban-viktor-ele-hangosan-es-erthetoen-el-kell-neki-mondani-hogy-pusztulasba-viszi-az-orszagot/
ómió
@balos: Már a pedofiliánusz efftársaidat is másokra hazudnád, gurulódollárból dotált bolSSifaszszopó efftárs!? Ők a következő "tanár"tüncit szervezik, fiatalkorúak "felkarolásával"!
ómió
@Aki Én: Hát, ha valaki, akinek még kávéskanálnyi esze is van, nézte, az pontosan ezekről értesülhetett!
Aki Én
@ómió: Hát, ha valaki, akinek még kávéskanálnyi esze is van, pont ezt hallotta :)
ómió
@Aki Én: Ja! De az agyamentjének részletezve kéne a számára amúgy is érthetetlen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.