A Pegasus botrányt vizsgáló bizottság Magyarországra érkezik, és Varga Judittal is szerettek volna találkozni, ám ezt az igazságügyi miniszter visszautasította. 

„Brüsszeli bohózat”? Varga Judit elutasítja az együttműködést a Pegasus-bizottsággal és még oda is szúr nekikMTI/Illyés Tibor

Brüsszeli bohózattal indul a hétfő

– kezdi legújabb bejegyzését Varga Judit. Az igazságügyi miniszter ezzel arra utal, hogy hétfőn megérkezett Magyarországra az Európai Parlament Pegasus-különbizottsága, ami azokban az országokban vizsgálódik, ahol kiderült, felhasználták az izraeli kémszoftvert.

Varga szerint a PEGA-biztosság az európai baloldal céljait szolgálja ki, és mint uniós ügyekért felelős miniszter, „kénytelen” visszautasítani a felkérést. Tovább is magyarázza:

Ugyanis az Európai Unió működéséről szóló szerződés 4. cikkének (2) bekezdésével összhangban a nemzetbiztonság továbbra is kizárólagosan a tagállamok hatáskörébe tartozik. A PEGA-bizottság mandátuma azonban veszélyesen túlterjeszkedik az uniós és az intézményi hatáskörökön, ezt az Európai Bizottság vonatkozó nyilatkozatai is megerősítik.

A magyar kormány ellenzi az ilyen jellegű gyakorlatokat, ezért a jogállamiság védelme érdekében nem járulunk hozzá a PEGA-bizottsággal való együttműködéshez.

Majd a bejegyzést azzal zárja, hogy ezek miatt nem találkozik a küldöttséggel, nem asszisztál „a magyar és európai baloldal Soros-dollárokból támogatott performanszához”.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Nyuszómuszó, sokba fog ez nektek kerülni... Meg sajnos, nekünk is...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Nyuszómuszó, sokba fog ez nektek kerülni... Meg sajnos, nekünk is...
Nessy
@Qqberci: Nekik nem, csak az országnak! Az ő fizetésük bomba biztos!
colibri
Ezt a Varga nevű nőt(?) kellett volna kiválasztani magyar űrhajósnak, kilőni aztán ottfelejeteni valahol a világűrben. Nagy magabiztosságával nem rontaná itt a levegőt!
sgl
amikor a zeu számonkérte a jogállamiságot azt állította, nem definiálható, nincs olyan.
most meg erre hivatkozik?
tényleg nem tudja fiú, vagy lyány!!??
lusta
Ha már annyira a nemzetbiztonságra hivatkozik ez a pirostérdű házi víziszárnyas, akkor elmagyarázhatná, ha már bevetették egyes magyar emberek ellen, milyen terrorista kockázatot is képeztek ők?
Maccska
Jól tette hogy hazaküldte a liberálfasiszta provokátorokat.
Vizsgálhassák azt hogy az usa több millió telefont hallgat le az EU ban
Maccska
Besegített az Egyesült Államoknak a dán titkosszolgálat az európai politikusok, köztük Angela Merkel német kancellár lehallgatásában – jelentette a skandináv ország sajtója.

Mint ismert, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) 2012 és 2014 között mások mellett német, francia, svéd és norvég politikusokat hallgatott le.
Maccska
Azt Snowden hozta nyilvánosságra 2013 októberében, hogy az amerikai hírszerzés már több mint tíz éve lehallgatja Angela Merkel mobiltelefonját. Barack Obama csak azzal védekezhetett a fagyossá vált légkörben, hogy nem tudott erről, különben leállíttatta volna a megfigyelést.

A publikáló Der Spiegel azt is megírta akkor, hogy Merkelt egy nem regisztrált hírszerzési központ figyelte, és hogy az amerikai nemzetbiztonsági ügynökségnek, amely kifejezetten rádiófelderítéssel és jelhírszerzéssel foglalkozik, legalább nyolcvan ilyen központja van világszerte.
Peller Anikó
@lusta: A nemzetbiztonság a lütyő olvasatában a harácsolt vagyon biztonságát jelenti.

@Macskafül: Jelentsd fel az usákot.
Shikari
Nem kell foglalkozni a szánalmas gittegylettel! Semmiféle felhatalmazásuk nincs. Menjenek oda, ahonnan jöttek, a felforgató, libsi szarháziak!
Köszönjük Miniszter Asszony, hogy nem asszisztál egy brüsszeli gittegylet tombolásához!
kereső
@Maccska: @Maccska: A pegasus használata magyar belügy- mondja a kormány, nincs jogosultsága vizsgálódni az eu-s bizottságnak. akkor mi a frászért hozol ide "nemzetközi" példákat a botrányra, amelyek nem relevánsak a magyar pegazus üggyel. Semmi közük egymáshoz? Vagy nem osztod pártod és kormányod álláspontját az ügyben??? Vagy csak terelni akarsz, mert valami búzlik...Magyarországon pegazus ügyben.
orsos vendel
Cipesz Csuti ! Gazsagugyi miniszter ! Te kicsit befoftal es most hebegsz, habogsz ! Legjobb vedekezes a tamadas ...
Maccska
@kereső: Nyolc óriási épület az Egyesült Államok nyolc nagyvárosában: masszív, szürke, ablak nélküli erődítmények, amiket úgy építettek, hogy még egy bombázást is túléljenek. Mind a nyolc az ország egyik legnagyobb telefon- és internetszolgáltatójának, az AT&T-nek birtokában van. Ennek megfelelően rengeteg adat halad itt át, kezdve hívásoktól, sms-eken át online beszélgetésekig és jelszavakig.

Ez még oké is lenne, de egy friss hír szerint nem csak az AT&T működik ezekben az épületekben: az USA Nemzetbiztonsági Ügynökségének, az NSA-nek is rendelkezésére állnak, akik itt végzik el számtalan állampolgár lehallgatását.

Az Edward Snowdenhez is közel álló, főleg titkos dokumentumok kiszivárogtatásával foglalkozó újság, a The Intercept által megszerzett dokumentumok szerint az épületekben, amik Atlantában, Chicagóban, Dallasban, Los Angelesben, New Yorkban, San Franciscóban, Seattle-ben, és Washington, D.C-ben találhatóak, az ügynökség több milliárd privát üzenethez, beszélgetéshez férhetett hozzá.
Maccska
@Maccska: A lehallgatás akár évtizedek óta folyhat, az ezt szervező, FAIRVIEW nevű programot a dokumentumok szerint 1985-ben hozta létre a titkosszolgálat. Az már 2015-ben kiderült, hogy 26 IP-központhoz is hozzáférésük volt, de működésük részleteire csak most kezd fény derülni.

A tömeges lehallgatás ráadásul valószínű, hogy nem csak az AT&T felhasználóit érinti. A 81 millió felhasználóval rendelkező telekommunikációs cégnek ugyanis olyan fejlett infrastruktúrája van, hogy azt más, kisebb hasonló szolgáltatók is gyakran igénybe veszik, így pontosan nem is lehet tudni, hány ember sms-eibe vagy emailjeibe nézhettek bele.

A dolgot súlyosbítja az, hogy ezt az infrastruktúrát nemcsak amerikai, de olyan európai cégek is igénybe vették, mint a Deutsche Telekom, a Vodafone, vagy a svéd Telia. Így nemcsak Amerika, de a világ internetforgalmának jelentős része halad keresztül nap mint nap azon a nyolc épületen,
Maccska
Nem ez lenne az első eset, hogy az óriáscéget azzal vádolják meg, hogy együttműködik a kormánnyal polgárok után való kémkedés céljából. A vállalat 2015-ben már átesett egy hasonló botrányon, amikor egy Edward Snowden kiszivárogtatott bebizonyította, hogy a vállalat szerződés alatt van az NSA-vel, aminek értelmében naponta akár 1.1 milliárd hívás adatait is megkaphatják.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 16:47
Látom ráakadtál erre a témára mint hivatásos prosti a brokira.
Mondjuk te is a fidesz hivatásos prostija vagy kis hazudozós trollocska.
KisTehen
@kulabombaafityiszre: gyurcsánygeci csurog a szád szélén
jáger laszló
Jucika
Brüsszeli bohócokkal most nem tárgyalok
Miért!!??
Csak!! ennyi...barátilag
J.L.
Philip Marlowe
"megérkezett Magyarországra az Európai Parlament Pegasus-különbizottsága, ami azokban az országokban vizsgálódik, ahol kiderült, felhasználták az izraeli kémszoftvert."

És azokban az országokban ahol szintén felhasználták a szoftvert szóba állt velük az ottani igazságügyi miniszter?
Szerintem úgy elhajtották őket mint a szart!
polgarb
@KisTehen: Tudod még követni fosos tehén,hogy ki beszél a fejedben?!
m73
@Shikari: mi sem foglalkozunk veled barom:-) és te is mehetsz a bánatos picsába buzernyák:-)
KisTehen
@polgarb: most már ne nyald tovább a seggemet
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 17:08
Ennyike?hát ez sovánka volt,kis szaros száju hazudozós trollocska.
kereső
@Maccska: Kérlek szépen, iratkozz be az általános iskola 3-4 osztályaiba, hogy elsajátitsd az értő olvasást. Mert amit itt múvelsz, diploma ide-vagy oda, az a szint. Semmi köze a magyar pegazus botrányhoz- amely azért van, mert a kormány tiltott módon olyan megfigyelésekre használta a szoftvert, amely ellenkezik még a használati szerződéssel is. Mit nem lehet ezen érteni? Ennek megitélésén semmit nem változtat az, hogy mások- valakik , valamikor, valahol egy másik országban mit múveltek. Azt majd itélje meg az adott ország lakossága, igazságszolgáltatása. Mivel Magyarország még!!! az unió teljes jogú tagja, az unió alapszerződésében pedig alapvető elv- az emberi és szabadságjog - igy az unió ennek megsértésének gyanuja esetén jogosan vizsgálódik, még akkor is, ha ti hányjátok-vetitek magatokat nagy szuverenitásotokban, és hivatkoztok teljesen alaptalanul "nemzetbiztonsági" érdekre. Ez ócska kifogás, mert ha bebizonyosodna, hogy itten tiltottan hallgattak le magánszemélyeket- az fejekbe kellene, hogy kerüljön.Szóval nincs itt semmi bohócság- hacsak az nem, hogy a magyar kormány alapvető emberi , és szabadságjogokat semmibe vevőnek tekint. Na, ennyike- ez volt a "szabadság+" félóra ner hülyéknek.
Maccska
@kereső: szerintem mindenki sepregessen a saját portáján!
Látod milyen rövid voltam?
kereső
@Maccska: Te hoztad fel a külföldi példákat- ez egy. Leirtam, hogy az eu-nak miért is van jogosultsága vizsgálódni- ez kettő.
Tényleg iratkozz be iskolába- általános iskolába- ez három.
Nem cáfoltál- ez négy. ennyi(ke)
kereső
@Maccska: Jutott eszembe még számtalan szebbnél-szebb gondolat: A qrva nagy szuverenitásotokat nem sérti, hogy magyar állampolgárok- magyar magánszemélyek adatai, magánélete került egy másik állam titkosszolgálatának, állami szerveinek kezébe??? Hmmmm...
Maccska
@kereső: de sérti.Még szép.
Ezért is küzdünk az európai egyesült államok ellen.
Az eu nak nincs jogosultsága abban vizsgálódni,ami tagállami hatáskör.

Azt biztos észrevetted hogy az összes kormány kussol,csak az EP nevű gittegylet rágja a gittet.
Te komolyan gondolod hogy csak egyfajta ilyen szoftver létezik?Minden állam használ hasonlót.Egyikük sem akarja hogy illetéktelenek belekontárkodjanak.
Nyírfa
Az hogy lehet, hogy a fideszesek közül senki nem tud viselkedni, neveletlenek mint az utcagyerekek, és erkölcsöt még nyomokban sem tartalmaznak? Mintha egy javítóintézetből szabadulnának rá a társadalomra.
Maccska
@Nyírfa: ha Magyarország függetlenségéről van szó, akkor én is neveletlen tudok lenni.
Aki Én
Nagyon szégyenteljes és elkeserítő, hogy ekkora suttyókból áll a magyar kormány.
Nem is csoda, hogy kiknek tetszik.
Kevesen vannak, de nagy a pofájuk.
Totem
Tipikusan gyáva FideSS-módszerrel hárít Varga Őfőméltóságú nagyccsága: eljelentékteleníti a vizsgálatot, mert nagyon olvad a vaj a fején.
kereső
@Maccska: 18:23 Mi köze ehhez az Európai Egyesült Államok-nak, mint álomnak? Ilyen zavaros "okfejtést"- amely szerinted /szerintetek igazolja a magyarországi pegasus használat jogtalanságát, még eddig nem hallottam. Mint már emlitettem- van egy eu-s alapszerződés, amelyet Magyarország elfogadott a csatlakozás alapfeltételeként- az igazolja az Eu jogosultságát. Az, hogy ti xartok egy Magyarország által aláirt szerződés betartására- és ez nem csak ebben az ügyben nyilvánul meg, becstelenné és megbizhatatlanná teszi az országot általatok. Menj és nyald az orosz agresszor fenekét- ő is tojik az országa által aláirt szerződések betartására.
ómió
Talán javasolja nekik a saját, fejük búbjáig érő korrupciójuk vizsgálatát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.