Ismét élesen bírálta az Egyesült Államok Európa-politikáját Schiffer András ügyvéd, az LMP alapítója és korábbi elnöke.

Schiffer András: Példátlan amerikai beavatkozás éri Magyarországot
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Schiffer a Heteknek adott interjújában arról beszélt, hogy sürgősen véget kell vetni annak, hogy az Amerikai Egyesült Államok egy "állítólag szövetséges országot, mint Magyarország úgymond érzékenyítsen, demokráciára tanítson".

A magyar kormány narratíváját mostanában rendre felmondó Schiffer András szerint amikor orosz-bérencnek vagy Putyin-csatlósnak állítanak be bárkit, aki a béketeremtés iránti morális felelősség kérdését fölveti, akkor ez a bunkósbotozás pontosan az inverze Putyin belpolitikájának:

ahogyan Moszkvában gond nélkül letartóztatnak bárkit, aki nyilvánosan kritizálja a háborús politikát, Nyugat-Európában ugyan talán még nem tartóztatnak le, de morális megkövezéssel illetnek mindenkit, aki bírálni merészeli ezt a háborús politikát.

Schiffer András a podcast-interjúban elmondta, reméli, hogy "az európai közvélemény felébred, és fölélednek azok a békemozgalmak és azok a háborúellenes tiltakozások, amelyek ott voltak szerte Európa utcáin 2003-ban az Irak elleni amerikai agresszió idején".

Világossá kell tenni, hogy Európa egyaránt elítéli a putyini agressziót és az amerikai imperializmust

- jelentette ki a volt országgyűlési képviselő.

Forrás: hetek.hu

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakukkmadár
A II. világháború a legborzalmasabb példája annak, mi történik, amikor eleinte csak ráhagyják az agresszorra, hogy mit tesz. Először a Saar-vidék, Ausztria, Csehország majd egész Európa, minden kellett Hitlernek is, mert idejében, 38'-ban nem vágták tarkón. Schifferrel ellentétben sok százezer értelmes magyar gondolja azt, hogy Magyarországnak nagy szüksége van az amerikai nyomásgyakorlásra, hogy féken tartsák a fideszes tolvaj, nemzetrontó csürhét, élén a főkolompos pávával.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rohács1926
Schiffer úr, próbálja meg tisztelni az Egyesült Államokat, mert ha nem lenne, Oroszország és Kína bizonyára felosztaná egymás között a világot.(Gondolom első körben Közép Európa, Tajvan és Dél- Kelet Ázsia menne a levesbe.)
Az pedig tömény hazugság, hogy „Nyugat-Európában ugyan TALÁN MÉG nem tartóztatnak le, de morális megkövezéssel illetnek mindenkit, aki bírálni merészeli ezt a HÁBORÚS POLITIKÁT.”
Az USA és Nyugat Európa is békét akar, csak ŐK nem olyat, hogy Ukrajnát odadobják az agresszornak.
„EURÓPA EGYARÁNT elítéli a putyini agressziót és az AMERIKAI IMPERIALIZMUST(?)”. Ön egészen biztos ebben, ugyanis Európa nem 93 ezer négyzetkilométer. De a leckét egyébként jól felmondta.
Baker
Schiffer...
Kiszólt a gödör a lyukból!
verőce21
Példátlan USA beavatkozás történik Ukrajnában is...! De usa nagyon aggódik amiatt, hogy Kína halálos fegyveres támogatás küldését fontolgatja Oroszországnak...!

Hiszen, csak nekik szabad küldeni az ukránoknak...! :)
balos
@verőce21: nedveske!Ha jól emlékszem rá,pedig már 1 éve volt,valami putyin nevű geci úgy ébredt.hogy a "hadai" maguktól betértek 1kis hadi játékra Ukrajnába!Persze,ha a nemzethünk gecije nem lenne már az országunk is a miszka serege célpontja lehetne,mert a 48as fölkelést is a habsburg ház felkérésére verték le!Szóval csak álmodozz,hogy újra gyarmat leszünk!
balos
@sgl: A siffer nevű félbolond félék tartják a "víz-fölött" a nemzeth megrontóit!Lassan nem lehet élni ebben a pöcében,ami a nemzeth szarjai "ALKOTTAK"!
kakukkmadár
A II. világháború a legborzalmasabb példája annak, mi történik, amikor eleinte csak ráhagyják az agresszorra, hogy mit tesz. Először a Saar-vidék, Ausztria, Csehország majd egész Európa, minden kellett Hitlernek is, mert idejében, 38'-ban nem vágták tarkón. Schifferrel ellentétben sok százezer értelmes magyar gondolja azt, hogy Magyarországnak nagy szüksége van az amerikai nyomásgyakorlásra, hogy féken tartsák a fideszes tolvaj, nemzetrontó csürhét, élén a főkolompos pávával.
Papa46
Siffer a francnak van szüksége rád ! Volt lehetőség, tenni kellett volna! Undorító ám az, ha valaki szaros tányérból eszik !
Péter2
@verőce21: Nem kell ám minden hírnek felülni , Kína nem fog az oroszoknak fegyvert küldeni , mivel Kína legnagyobb piaca az usa , azt a piacot meg nem szeretnék elveszteni Kína nyugati , főleg amerikai technikával , technológiával gyárt , " bedolgozik az usának és 2. piacként Európának , ismerősön kint dolgozik Kínában amerikai cég megbízásából a gyártósorok számítógépeinek rendszergazdája , több gyár gyártósori gépeit programozza , ha a gépek " frissítései " nem történne meg " azok szépen leállnának , nem véletlen így csinálték meg őket ! Továbbá, egy területszerző háború ellen mindent meg kell tenni , mert előfordulhat , hogy holnap neked kell védeni a hazádat , ugyanis az indiai nép után, az orosz a legszavahihetetlenebb nép a világban !
Galway
@balos: Schiffer egy takonygerincű buz... na fussunk neki még egyszer: buzgó fidesznyaligátor, nulla teljesítménnyel.
nyuggerpasi
@sgl: A felsorolás nagyon rövid,de nagyon igaz.
Qqberci
Na, Schiffer is beszorult a Putyler seggébe...
Dr. Proktor
@Shikari: ... valamint megnyitni megint az OPNI-t az olyanok kedvéért mint te vagy!
Gumidominó való neked, azzal jól ellennél...
Pálinkás Pál
ez a Schiffer egy fideszes gatzi...,anno mondtam,hogy az lmp a szemétre való, az idő engem igazolt..
Dr. Proktor
@Pálinkás Pál: Mit vársz egy komcsi leszármazottól, akinek a gyülölettel teli életét az határozza meg, hogy Gyurcsány lett a KISZ titkár helyette?
nezelodo
@Shikari: ma 06:23. Na ezzel a hozzászólásoddal nem lopod be magad a kormánypártiak szívébe sem...
koszpeko
@Shikari: most te heckelsz köcsög gyerek?
Takarodj a picsába!!!
koszpeko
A H. GY. és Németh offshore lovag Sándor által megjelentetett lapnak tesz ilyen nyilatkozatot.
kereső
Schiffer megrekedt a 60-as, 70-es évek MSZMP-s pártitkárainak szintjén. Azok beszéltek amerikai imperializmusról, azok ellenezték ennyire a demokráciát- mint egy ördögtől való "valamit". Mi mást jelenthet, hogy kikel az USA demokrácia "érzékenyitése" ellen- egy 1989-ben állitólag "rendszert váltott" országban- amely a "proletár diktatúra" helyett választotta volna a demokráciát, a demokratikus jogállamot. Ez a zavaros gondolkodású ma "etalon" Magyarországon-és legfőbb támogatója orbán fasiszta diktatúrájának. El is hiszem, hogy ennek a zavarodottnak, Gyurcsány a legnagyobb ellenség- a maga demokratizmusával.
jáger laszló
Schiffer ügyvédi irodának még erre is van ideje,hogy az amcsi -magyar viszonyt elemezze a sok munkája mellett!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
@Maccska: Hol élsz ember? Magyarország folyamatosan éés tevőlegesen beleavatkozik más országok belügyeibe, a választások befolyásolásával. Mit nem lehet ezen érteni?- hogy az USA "érzékenyit"-teni próbál a demokráciára, a jogállamra??, arra amely Magyarországot is jellemezte 1989-2010 között. Azóta egyre inkább nem. Persze, tudom hiábavaló bármi, amit mondunk- számotokra a NER az ideális, ahol ellenséget lehet gyártani a demokrácia és jogállam védőiből, lehet buzizni őket, meg hazaárulózni, és kitagadni népből- nemzetből. Védjed csak schiffert , meg orbánt- meg ezt az egész elqúrt demokráciát.
Terminátor
@Maccska: Az usa folyamatosan beleavatkozik más országok belügyeibe, szerencse, hogy nem fegyverekkel!
Schiffer úr, a kezdet kezdetén nagyon okosnak tűnt, majd az is maradt. Gyün a lé a dörgölődzőknek!
kereső
@Maccska: Nem tudom, hogy máshol hogyan viselkednek a "nagykövetek"- olvasói levelezőként csak a különböző országokban teljesitő magyarokat ismerek.
Hozol példákat? Én is hozok- mennyivel jobb hely lett Afganisztán, miután kivonultak az usákok. Mennyivel jobb hely kina, é-korea, irán, fehéroroszország, oroszország- mennyivel jobb nekünk, hogy ezek a barátaink, hogy kina újgyarmatosithat a hitelei által- mint azt teszi Afrika számos országában. Mennyivel jobb nekünk, hogy az aleppói/sziriai mészárosok most Ukrajnában népirtanak-és mi ezt "semleges"-ként nézzük, és nem átallunk gúnyolódni a megtámadott országon, és vezetőjén. Milyen jó nekünk, hogy a gonosz birodalmaként mutathatja be a kormány szócsöve azt a szövetséget, amelyhez MÉG!! papiron tartozunk- mert tetteinkben már nem, és milyen jó nekünk , hogy agresszorként mutaja be ugyanezen szócső a másik szövetséget- a NATO-t. Amely azért is kinos, mert bár katonai szövetségről beszélünk- de az alapelvei között ennek is ott vannak a demokjratikus alapelvek, és a jogállami elvárások. Mindenki hülye, csak orbán és ti vagytok a helikoffer- és hogy ez igy is maradjon, azért kell szószékről hülyiteni az ország népét. Mikor lesz a huxit, és mikor lépünk ki a nato-ból, hogy létre jöjjön a magyar-orosz barátsági szerződés?
Dr. Proktor
@kereső: Jó páran itt is abban a világban élnek!
Csak most abban hisznek a'la Orbán és NER, hogy "egy nagy ugrással megelőzzük a szakadék szélén táncoló EU-t!"
Terminátor
@Maccska: Szegény Szovjetúnió!
A Krím, meg Donbasz kimaradt!
Dr. Proktor
@Shikari: Kérjél már egy új operációs rendszert de legalább egy programot, mert már lejárt ez a lemezed...
Dr. Proktor
@Maccska: Már ne is haragudj, de az ami követ nyugodtan szólaljon fel a lopás és a korrupció, valamint a demokrácia lebontása ellen!
Téged nem zavar hogy a te pénzedből is gazdagszik Lölő és hord milliós ruhát Andikája, az aranyásó?
drrotf
András!Ha olvasol hozzászólásokat a NET-en , akkor az az állításod, hogy ha valaki nm támogatja az EU háborús politikáját majdnem megkövezik az erősen vitatható.Már az a kifejezésed sem a megkövezést vagy annak veszélyét igazolja, mert a majdnem szó ugye azt jelenti, hogy nem köveznek meg senkit az álláspontja közlése miatt.Ha olvasod a kommenteket akkor érzékeled,hogy sokan helyeslik azt, hogy az agresszort meg kell büntetni, és mivel az EU nem háborúzik, nem büntethet mással csak szankciókkal, amit minden eus tagállam egyhangúan megszavazott.A kivételek megadása az nem a szankció elutasítása miatt történt, hanem az országok speciális helyzete miatt, ami azt jelenti hogy még a kivételezett országok is a szankciókat elfogadták és nem az oroszok védelme miatt, hanem a saját országuk védekezése miatt kaptak kivételt!
Toller Béla
Vazze, schiffer, hazánkat nem beállítják gonosznak, hanem valóban gonosz ! Egy elvetemülten antidemokratikus, antihumánus, oroszbarát és kínacsalogató, elvtelen pénzhajhász banda ! Ráadásul féktelenül költ a nemlétező pénzét is.
Dr. Proktor
@Maccska: A nagykövet országa elnökének a szószólója egy másik országban, mert az a dolga!
A magyar nagykövetek is Orbán véleményét képviselik idegen országokban, mert ha nem, akkor hazahívják őket...
( Csak halkan merem megjegyezni, hogy Orbán nem az ország!)
jáger laszló
Schiffer doktor eltévesztette a célt!!
Nem ide hanem az amcsi nagykövetségre kellett volna címezni a levélkét!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
érdekes,hogy a fidesz csürhe megveti,lenézi a zsidókat, ennek ellennére a schiffernek sikerül a hülyeségeivel belopni magát a hibbantak szívébe! :)
amerika nélkül ruszki-kínai gyarmat lenne az egész világ! csak köszönettel tartozik mindenki az usa. nak!
kereső
@Dr. Proktor: Nagykövet: a küldő ország érdekeit, értékeit képviseli. Nem tehet róla az amerikai nagykövet, hogy Magyarországon- NEM ÉRTÉK!!! a demokrácia, a jogállam. Még a nagy demokrata schiffer andrás szerint sem- ezt mi sem bizonyitja jobban, mint ez az interjú.
ómió
Ez ellen nem "álltok ki", efftársak!? Csak nem a guruló dolcsik vették el a "lendületet"!?
balos
@ómió: Felszopó!Ülj le,mert így később esik fejedre a köpésed!
balos
@Maccska: Persze!56ban sem vesztettek,meg 1849ben sem,csak a nép!
balos
@sgl: Mikor volt a magyar nép egységes?SOHA és SOHA NEM LESZ!A himnuszunk is erről szól,bár inkább sírató ének!Síratja az előttünk álló szakadékhoz vezető utunkat!
jáger laszló
Lehet más az schiffer politikaikag!!???
Nem!!
Ő továbbra is olyan 2kulacsos!!!1szerilyen másszorolyan akár a szivárvány!!
Csak ennyi
barátilag
J.L.
laja70
Jó, hogy az ilyen bukott politikusok osztják azt az észt, aminek híjjával vannak...(Schiffer, Vona és a többi okostóni)
vitriol
Az utóbbi 10 évben ahol sz@rt kell keverni, ott mindig megjelenik siffer!
ómió
@balos: Leszoptad már ma az illetékes efftársadat, bolsiék aberrója! Ki ne hagyd a "szelfiteket"!
Aki Én
Nem lep meg, hogy a szektások imádják a Szakasits dédunoka véleményét.
kereső
@Aki Én: szavad ne felejtsd, alkotmánybirókat választ az állampárt a közeljövőben.
Aki Én
@verőce21: szerinted az agresszor mellé állni egyenlő a megtámadott állam támogatásával?
Mondjuk tőled, agyhalott vén hülyétől
ez rendben is van.
ómió
@balos: Szóval, túl vagy az illetékes efftársad esedékes leszopásán! Gratula! Csak nem Bite efftársad volt az!?
balos
@ómió: veled ellentétben szerencsésen nősültem!Így nem kell a mamáddal közösködnőm!A szájer meg neked adott bérletet,hogy belépj a seggébe!
ómió
@balos: Böszme efftársad ánuszából sziszegve ilyeneket hírdetsz!? "Szerencsésen nősültél"? Már el is vetted Bite efftársadat?! A bolsi aberrófajtátoknál ez a divat! De azért némi "efftársi felüdülésként", ugye, időnként Gréczy efftársadat is "sorra keríted"!? Sokaknak küldtök róla szelfiket?
NKF
Igaza van Schiffernek! Kár,hogy nem képviselő! Inkább Ő lenne,mint a szarházy ákoska meg
a parízeres jakabka!
balos
@szópó-ómió: Ezt a telibaszott mamád seggéből kapartad elő?Azért nem dicsekednék a muszkák által hanyatt esett mamád helyében!A nemzethy gecijeid újabb munkahelyeket teremtenek a felszópóiknak,meg neked,hogy tovább égessétek az adóinkat büntetlenül!Szóval fel a NEMZETHY tűzépre,hogy a himnuszt beteljesítsétek végre!A haza végleg feledésbe merül,csak a pokolba vezető utat sikerült megnyitnotok!
Dr. Proktor
@Maccska: Kifelejtetted a II. VH.-t!
Beavatkoztak náci és nyilas barátaid ellen...
kereső
Schiffernek egyetlen szava nincsen a kinai vasútról, a fundan egyetemről, paks 2-ről, az akkumlátor gyárakról- pefdig milyen "zöld" az ürge. És "lmp"- a nagy frászt lehet, bemutatod minden nap andrás. Orbánék bármit tesznek, neked csak USA, meg gyurcsány. Sukoró miatt tettél feljelentést. És mi van az egyetemi "modellváltással"?? Hallgatsz, mint xar a fúben- mert mindezeket orbán teszi.
Alfa
schiffer is belépet a zakkant kecskebaszók népes táborába...ezek a kecskebaszók valami új narkót kaptak a fidesz-ner tekk-es tartótisztektől,mert elvannak kábulva ...a fellegekben járnak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.