Ma tartja évértekelő beszédét Vlagyimir Putyin orosz elnök, ám közben Budapestről Moszkvába utazik Vang Ji kínai államtanácsos, korábbi külügyminiszter. 

Saját barátja szúrta hátba Orbánt? Utolsó szövetségese a jobboldali Meloni is Kijevbe látogat, és harci repülőket szállíthat nekik
Kép: Orbán Viktor/Facebook

Giorgia Meloni olasz kormányfő ma Kijevbe látogat, és találkozik Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A jobboldali kormánykoalíción belüli ellentétek és a megosztott közvélemény ellenére Meloni határozottan támogatja Ukrajnát. Közben Orbán Viktor határozottan áll ki Ukrajna fegyveres támogatása ellen.

A volt magyar külügyminiszter szerint ez pedig olyan mint a '30-as évek magyar politikája, illetve egész egyszerűen vagy gyáva, vagy az oroszoknak szurkol.

Olasz lapértesülések szerint

Tornado vagy AMX harci repülőgépeket szállíthat Olaszország Ukrajnának.

Viszont nem akar Meloni kormánya lenni az első, így ez csak akkor történhet meg, ha más szövetséges is hasonló döntésre jut.

Fájó pont lehet ez viszont Orbán Viktornak, aki továbbra is a fegyverszállítások ellen van, és annak ellenére sem utazott még az ukrán fővárosba, hogy Volodimir Zelenszkij már meghívta.

Több, mint megérdemelt győzelem. Gratulálok!

- így üdvözölte a magyar miniszterelnök az olasz választások győztesét, a nemrég még radikális jobboldali Giorgia Melonit. Az EU-ban Olaszország orbanizációja miatt aggódnak, egy kérdésben azonban szinte biztos nem lesz összhang a két vezető között, és könnyen lehet ez az előszele a szembefordulásnak. 

A politikusnő az Ukrajna elleni orosz agressziót "a nyugati nemzeteket fenyegető kockázatnak" nevezte, és figyelmeztetett:

Ha Ukrajna elesik és a Nyugat elpusztul, a nagy nyertes nem Putyin Oroszországa, hanem Hszi Csin-ping Kínája lesz

- utalt akaratlanul is Orbán Viktor másik stratégiai partnerére.

És azok, akik a leggyengébbek a Nyugaton, nevezetesen Európa, azt kockáztatják, hogy kínai befolyás alá kerülnek. Tehát meg kell vívnunk ezt a csatát

- tette hozzá.

Közben pedig Budapestről Moszkvába utazik Vang Ji kínai államtanácsos, korábbi külügyminiszter. A tegnap még Szijjártó Péterrel lángosozó diplomata az ukrán válság politikai megoldását szorgalmazó javaslatokkal érkezik az orosz fővárosba. Az elmúlt napokban jelentős feszültség alakult ki az Egyesült Államok és Kína között, mivel Amerika Kína állítólagos ilyen tervei miatt figyelmeztette a pekingi vezetést, hogy ne szállítson Oroszországnak katonai eszközöket.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
Nesze semmi, fogd meg jól! Adunk is meg, nem is... Segítünk, meg nem is (akarunk)...
AMX szubszonikus vadászbombázó: olaszok és brazilok használják, öreg konstrukció. Tornado jobb, de a Mig-29, 31 illetve SU-27, 30 ellen kevés!
Látszat az egész!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Nyilvánvaló orosz érdek, hogy ne támogassuk az ukránokat.
csak úgy....
@KisTehen: "támogatjuk ukrajnát " mert egy idióta ezt állítja? :)
mondtok ti nagyobb baromságokat is!
csak úgy....
0rbán már mindenkinek ciki, ezt csak a hülye hívei nem veszik észre!
csak úgy....
érdekes,hogy itt nem hemzsegnek a fidesz agyalágyultak és nem akarják megmagyarázni a magyarázhatatlant!
csak úgy....
@KisTehen: @Maccska: ti fidesz senkik, honnan szeditek az értesüléseket?
mert azt meszélik a fideszben? :)
csak úgy....
@KisTehen: boci, ezt többször bizonyítottad,hogy az agyalágyult te vagy!
az utolsó szövetségese is ugrott 0rbánnak , nem köllötök a kutyának sem!
csak úgy....
@KisTehen: elmebetegek, akik azt hiszik... :)
untatsz a baromságaiddal!
csak úgy....
@KisTehen: nagyon silány lett a fidesz oktatási rendszere, ez látszik az itt irogatókon! :)
csak úgy....
@KisTehen: ennek mi köze a témához te fideszbunkó? szopni akarsz?
csak úgy....
@KisTehen: látom a hétvégén a pofátlan, buta parasztra állítottak át, ök tudják..., te meg csicska nem tudsz semmit! :)
csak úgy....
@KisTehen: boci,te a fideszben a leg utolsó,leg alja csicska! :)
csak úgy....
@Maccska: "Borrell: Február 24. előtt jön a 10. EU-s szankciós csomag, minden kormány elkötelezett mellette" érted, a semleges 0rbánod is!
"A külügyi főképviselő bejelentése szerint tehát a szankcióellenes Magyarország sem ellenzi az újabb oroszellenes szankciókat." érted @Maccska: ?
444.hu/2023/02/20/josep-borrell-februar-24-elott-jon-a-10-eu-s-szankcios-csomag-minden-kormany-elkotelezett-mellette
Fenyöfa58
@KisTehen: MIKOR INDUL A BÉKA MENET ??? TE ÖT CSILLAGOS ÖKÖR !!!
Bástya Béla Elvtárs
Nesze semmi, fogd meg jól! Adunk is meg, nem is... Segítünk, meg nem is (akarunk)...
AMX szubszonikus vadászbombázó: olaszok és brazilok használják, öreg konstrukció. Tornado jobb, de a Mig-29, 31 illetve SU-27, 30 ellen kevés!
Látszat az egész!
Alfa
ezt a barom orbánt és a szektáját mindenki ott hagyja...utálja mint a szart!
Kecskebaszók ezt érdemlitek!!
Aki Én
@Maccska: Persze, hogy qrva sokba kerül Ukrajna. A fasznak sem hiányzik az ukrán tömeg.
De erről ők tehetnek, ha nem esett volna le.
Pláne nem kell az oroszokat nyalni, támogatni...
Hosszú évek óta nyilvánvaló, hogy orbán valamiért tart Putyintól. Ezt még Simicska is megmondta, és talán hitelesebb mint te.
Én hiszem, hogy mondjuk orbán komcsi besúgó múltjáról van valamije.
csak úgy....
@Bástya Béla Elvtárs: itt arról van szó,hogy az olaszok melonia és a ti dinnyétek külön utakon járnak, tehát ismét ugrott egy lehetséges szövetséges!
gina
Zsiros suttyó, hogy ennek barátja??? csak agyhalott szemét emberek (Norbi,Lölö ) akik körül veszik, de azok sem barátságból, hanem a mocskos pénzért elönyért, rohadt egyedül fog elpatkolni ez a becstelen disznó
csak úgy....
@Maccska: neked barom ez az egyetlen fegyvered? :) te még az aljánál is a legalja...
kereső
@KisTehen: 08:56 Miért hozod ide Magyarország igazolására az almát meg a körtét. Svájc és Ausztria - mindkettő semleges állam - azaz nem tagjai a NATO-nak. Svájc 1648 óta semleges, Ausztria 1954 óta- ez volt ugyanis a feltétele , hogy a szovjet megszálló csapatok kivonuljanak az országból.
"A semlegesség olyan politikai magatartás, amelynek következtében a semlegességet valló államok, az ún. semleges államok elkerülik, azaz nem támogatják egy tömbhöz, szövetséghez, erőhöz vagy állásponthoz való csatlakozást."

Magyarország attól nem lesz "semleges"- hoigy orbán ezt mondja. Még csak nem is mondja- a semlegesség azt is jelentené, hogy nem találkozik a magyar külügyminisztérium vezetője lépten-nyomon az orosz külügyminiszterrel( az Eu kérés ellenére főleg nem!!!), nem tarthatná itt a kémbankot- diplomáciai mentességgel, és magyar diplomata útlevelekkel ellátva...etc. És az is a "semlegességhez" tartozna, hogy nem gúnyolódna a magyar kormány feje a megtámadott országon, és annak államfőjén.
Ezzel szemben az osztrák diplomácia, külügy azon túl, hogy elitéli -megnevezve putyint - az agresszió miatt, nem jártatja a lepcsest, és nem rúg bele úton-útfélen a megtámadottba, orbán és druzsba pjotr pedig ezt teszi. És azok a vétők az Eu-ban, amelyek nem engedik a putyinista oligarchák szankcionálását- azok nem épen semlegességről árulkodnak. Támogatjuk Ukrajnát!!!Mivel te majomparádé? Ami támogatás oda érkezik magyar részről- az magyar civilek gyüjtései.
A menekültek- mintegy 30 ezer fő, abból éhen hal, a magyar állam támogatásából.
Hazudtok éjjel-nappal, mindig amikor levegőt vesztek.
csak úgy....
@Maccska: hamarosan magyarország is csak a türk tanács tagja lesz, mert nektek csak az való!
verőce21
@csak úgy...: Te a mi házi nácink vagy!
rokker33
@csak húgy...: @csak pedofil...: mivan agyalágyult nem bírsz magaddal? Ukrajna sokba fog kerül Európának,csak nem biztos hogy megéri,de ezt a húgy libsi alapú agyaddal úgysem érted meg :) Nem baj kikell nevetni téged oszt jónapot :D
csak úgy....
önök a 3db elmebetegeskedö senkik meséjét olvasták! @verőce21: @rokker33: @Maccska:
-egyik szánalmasabb mint a másik! :)
csak úgy....
@verőce21: ha én náci lennék, az nektek nagyon gáz volna..., ti mischlingek! :)
kereső
@KisTehen: Nem érted!! Mindkét állam SEMLEGES állam amelyet az alkotmányukba foglaltak! Nem is tehetik ennél fogva. Az a "semlegesség", amit ti hirdettek - "semlegesek vagyunk, ezért nem szállitunk fegyvert", ez ál semlegesség- mert e közben ezerrel megy az agresszor őscheggének kinyalása fenékig. Álságos, és hazug az egész. Miközben orbán azoknak a magyar származású ukrán hazafiaknak a hősisségéből, halálából próbál magának poltzikai tőkét kovácsolni. Véleményem az, hogy éppen az Ő érdekükben, nem szabadna ennek a hazug semlegességnek az álcája mögé bújni. Okádék amit csináltok Ukrajna ügyében- nagyon jogos a "ribancarc"- és nem csak orbánra, hanem mindannyiótokra.
kereső
@Maccska: Ukrajna nem tagja a NATO-nak, de mert Ukrajna jelen idő szerint nem csak magát védi, hanem gyakorlatilag az európai értékrendet is- igy aztán elmehetsz a búsba, az okoskodással. Nem mellesleg pontosan a magyar kormány tett be a nato tagságnak, vagy ez már molylepkke szindróma? Ha, Ukrajna NATO tag lenne, megnézném és putyin területi követeléseit-és azt is, hogy hogyan irtaná az ukránokat- mert most népirtást követnek el. Védhetetlen amit tesz a kormány és a hivatalos "magyar" álláspont.
verőce21
@csak úgy...: Te igazi elvakult buta sváb vagy, aki csak egysíkúan, a náci patkány felsőbbrendűsége irányából képes mindenhez közelíteni...!
kereső
@Maccska: Nekem nem a "favoritom" Ukrajna, de mint minden népnek joga!!! van , hogy saját maga válassza meg életformáját, szövetségeseit- ez a szuverenitás, amit ti olyan nagyon tudtok hangoztatni az eu-val szemben, a kinai és orosz gyarmatositó hitelek árnyékából. Na csá...
ómió
Ez a "hátbaszúrás" még elviselhető, efftársak!
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 11:09
Legalább elolvasnád a cikket,bár lehet csak írni tudsz,az értő olvasás nem megy.
Ezt akarják felülbírálni,fidernyák.
"Hírek szerint Svájcban egyre nagyobb a közvélemény nyomása, hogy az ország jobban támogassa az oroszokkal harcoló ukránokat.
Erről a Reuters értesülései alapján a portfolio.hu írt, megemlítve, hogy a jelenlegi svájci törvények megakadályozzák a vásárlókat abban, hogy továbbadják a svájci gyáraktól vásárolt fegyvereket és lőszereket.
Elméletileg kérvényezhetik Bernnél a készleteikben lévő svájci fegyverek reexportját, de az engedélyt korábban mindig megtagadták.
A több évszázados svájci semlegesség arra is vonatkozik, hogy az ország nem szállít fegyvert még közvetett módon sem háborúban álló országoknak. Most a svájci parlament két biztonsági bizottsága a szabályok enyhítését javasolta a törvényhozásnak."
kereső
@kulabombaafityiszre: Alapvető fogalmak jelentésével nincsenek tisztában, csak szajkózzák a rogáni butitó szöveget. Persze jól hangzik- csak éppen tartalmában hazug az egész.
csak úgy....
@verőce21: ezt milyen jogon mondja nekem egy velejéig elbutult 0rbánista, akinek a látószöge a nyíl egyenes,na meg a tölcsérrel belevitt fidesz tudás? azért mert lenézlek ,mitöl lennék fölsöbbrendü,hiszen téged mindenki lenéz?!
csak úgy....
@kereső: ezekböl 0rbán után mik lesznek, zombik? -vagy talán már most is azok..
Yoda69
A mi tahonk mar megint szembe megy a forgalommal az autopalyan. Nagyon szepen hatarolodnak el a blokkok, es sajnos ugy tunik mint a trotenelemben eddig szinte mindig, most is a fasz rossz oldalara kerulunk.

Ezek a hazaáruló moszkovita tetvek felelik a jövőnket. hogy ma dőzsölni es urizálni tudjanak a magyar emberek vérén.
Aki Én
@Maccska: @verőce21: @ómió: @KisTehen: Azért az tisztán látszik, hogy ti itt az országos arányt is tükrözve, a nyilvánvaló tények tagadásán, meg a libsizésen kívül semmit nem tudtok. Ez szánalmasan beteges butaságról tanúskodik.
De akkor mi a faszt szerepeltek ennyit?
verőce21
@csak úgy...: Te mindenki Nácibácsija...!
Gyurka80
@kereső: "Támogatjuk Ukrajnát!!!Mivel te majomparádé?" Már több mint 1 millió ukrán ideszédelgett. azoknak az ellátása nem kevés te idióta!
kereső
@Gyurka80: Abból az egy millióból 30 ezren kértek -és kaptak három hónapra szóló engedélyt a maradásra. A többi tovább utazott- te idióta. Legalább tájékozódnál, te buta schegg.
Gyurka80
Orbán Viktor nem mehet Ukrajnába!
Az ukrán rezsim halállistára tette őt, háborús bűnösnek nevezik, veszélyben lenne az élete!
Az ukrán titkosszolgálatok által működtetett "Mirotvorec" halállista a mai napig tartalmazza Orbán Viktor adatait. Neve mellett a következő hazugság olvasható: “Náci és a fasiszta propaganda, az orosz háborús bűnösök cinkosa. Bűntárs az orosz hatóságok Ukrajna és állampolgárai ellen elkövetett bűncselekményeiben”
A listán szerepel továbbá Szijjártó Péter is, és több tízezer magyar ember. A listára koholt, hazug vádakkal felkerült emberek közül sokan már nem élnek, mert a bűnözők kivégezték őket, ezért rendkívül felelőtlen lépés lenne oda utazni.
Gyurka80
@kereső: Nagyon helyes, hogy továbbmentek , mit csináltunk volna ennyivel. De idejöttek amíg itt voltak el láttuk őket idióta, a te pénzedből kellett volna ezt, akkor másképp láttad volna!
kereső
@Gyurka80: akkor miről is hadoválsz kiscsira, hogy ennyit - 1 milliót tartunk el? Nem mellesleg az eu Magyarország számára az ukrán menekültztek ellátására az 1 millió főnek megfelelő összeget utalta el. Hogy mire költötte az állam, nagy talány, mert az adat nem nyilvános...
Gyurka80
@kereső: te pénzedből kellett volna ezt, akkor másképp láttad volna!
jáger laszló
Hát ezek az igaz barátok néha nagyon veszélyesek tudnak lenni
Az ember nem is gondolná mennyire!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
@Gyurka80: Miért kellett volna az én pénzemből??? És, ha már pénz/pénzem...az enyém is. Mert ahogyan a magyar álllamnak/kormánynak nincs egy huncut petákja sem, úgy az úniónak sincs. Csak az állampolgárok - az a 460 millió állampolgár befizetett adója- amelyből az államok befizetnek a közös kasszába. Úgyhogy az én pénzem is!!! Bugyuta.
Gyurka80
@kereső: "magyar álllamnak/kormánynak nincs egy huncut petákja sem, úgy az úniónak sincs." Maximálisan egyetértek ebben veled, ezért DÜHÍTŐ hogy mire költi az únió a pénzünket pl. lmbt-re ukránokra stb,. ami pedig nekünk jár azt nevetséges indokokkal visszatartja! Ellenben a magyar állam petákjait megszavaztuk 4x 3/4-el az únió petákjait SENKI!!
Németh István
Ez a meloni büdös kurva anyago és hatalmi személyes érdekeltségei miatta saját országa népét gyömöszöli az elelehetelenülésbe! Az usa mézesmafszagot huzogat elötte és arra rákapott! ! kellenek neki is az orosz (mert onan származik) gyémántok, aminek szaga nincs! és még koffer sem kell az érték szintnek!
De rájönnek ők is, hogy az usa-nató armada takarodjon Európából, miként a moslék Eu . vezetésnek a börtönben a helye - akasztásilag! Persze a melonié is!!
kereső
@Gyurka80: A demokrácia, a jogállam számonkérése nem "nevetséges indok". Ha ezt te annak tartod, akkor te nagyon jól érezted volna magad a rákosi érába, meg horthy alatt is. Nem tudom eldönteni, hogy ez tudatlanság-e, vagy csak egyszerúen nem vagytok tisztában azzal, hogy Magyarország fő baja- amely ezt a rendszerszintű lopást lehetővé teszi- az mind abból adódik, hogy nincs demokrácia- alappillér: a parlament ellenőrző, korlátozó szerepe a végrehajtó hatalom(kormány) felett. A hatalmi ágak szétválasztása megszúnt- felszámolta a fideSS. Csak névleg léteznek- tartalmuktól, valódi funkciójuktól megfosztva.Tanulni kéne ...demokráciát,és azt, hogy mit is jelent a jogállam hétköznapi ember szintjén.
Gyurka80
@kereső: A "hétköznapi ember"-nek semmi baja a jogállamisággal és a demokráciával most, de 2006-ban VOLT akkor qsba voltatok!
kereső
@Gyurka80: Tényleg semmi baja nem lehet, mert most nincs. 2006-ban meg volt.
Bástya Béla Elvtárs
@csak úgy...: Újra olvasd el, mit írtam! Nektek, libernyákoknak állítólag jól megy az értő olvasás!
Németh István
@kereső: te baszd meg a kurva anyádat barom fasz fingod nincs miket hadoválsz össze-vissza, a hangzatos semmitmondó ötleteléseddel bizonyítod, hogy olyan sötét vagy mint az elhagyott atombunker! Te barom állat, most nem a 2006-ros szemkilövésről és gyilkosságról van szó, hanem a magyar nemzet polgárainak anyagi tönkretételéről, van szó! Sokal inkább látni kellene az Eu vezetésének elkeseredett, a Magyar nemzetet - nem is a kormányát, hanem már a NEMZETET- mindenáron ellhetetleníteni akaró tevékenységét! az Eu nemzetek uszítását hazánk ellen, ezen közben a V4-ek aljas szétverését >> aminek mindaddig talaja van amíg az usa-Eu. vezetéssel szemben fel nem ébrednek az európai nemzetek >> a saját sorsuk ellhetelenítése okán!!! >> mint a hülye meloni, a szlovák külögyér a cseh elnök, stb. akiknek elment az esze! > látszatra nato "védelem" biztosítása okán!! MITŐL >> barmok, MITŐL, amikor az oroszoknak nem kell terület > a FÖLD 1/8 -részét birtokolják
csak úgy....
@Bástya Béla Elvtárs: újra olvasd el, mit válaszoltam ! nektek, fideszgarabonciásoknak állítólag jól megy az értő olvasás! :)
Shiikari
@Németh István: Nekunk is kelemetlen vagy te fasz
csak úgy....
@Bástya Béla Elvtárs: seggfejek véleményétöl még sosem estem kétségbe és ebben te sem vagy kivétel! :)
Németh István
@Shiikari: te egy senki vagy, a moslékos vödör mellet a kilöttyedt moslékot ellepő zöldhasú döglegyek eledele!
A politika embernek való tudálékosságot, gondolkozás és némi beszéd, vélemény készséget feltételező sajátos ágazat! Lehetnek profi és amatőr kedvelői - tevékeny résztvevői! Sajnos az itt előfordulók az anyázáson és egymás alázásán kívűl másra nem képesek - tisztelet a kivételnek! Következésképpen nem is kell velük foglakozni! > ilyen a >@csak úgy...: @Shiikari: @Aki Én: stb.
A lényeg, hogy aki átérzia haza iránti felelősségét az egyetért >> az usa -nató armada takarodjon Európából, az Eu vezetése a börtönbe - akasztásilag!
Gyurka80
@kereső: Ha neked az a jopgállamiság, hogy szemeket lövetnek ki, van nálad baj a toronyban!
Shiikari
@Németh István: nem érted hogy bolond vagy?
teljesen zavarodott az elméd
Németh István
@Shiikari: Tulajdon képpen nem csalódtam benned mert te egy senki vagy egy nímand! Még a Rejtő Jenci is tudott nevet adni a Senki Alfonznak, mert volt valaki > egy Alfonz !! érted >> de neked te fő-senki nímand? Gondolom a feleséged ha van az is a szomszéd faszát fogja, dugja ide-oda! mert egy senkijét hogyan?
A lényeg és ez nagyon komolyan > az usa-nató armada takarodjon Európából, az Eu. vezetése a börtönbe! > akasztásilag!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.