Sokan, tízből négyen olyan pár nem jogosult a Babaváró hitelre, akik az előzetes kalkulációk szerint számítottak rá. 

Tízből négy érdeklődő nem volt jogosult Babaváró hitelre azon 15 ezer felhasználó közül, akik a Bankmonitor Babaváró kalkulátorával ellenőrizték a lehetőségeiket az elmúlt hónapokban, írja a hvg.hu.

A legtöbbeknek a három év folyamatos TB jogviszony megléte okozott problémát, de sokan azért nem kaphatták volna meg a támogatott hitelt az adott időpontban, mert a KHR negatív adóslistáján szerepeltek.

A Babaváró támogatás rendkívül népszerű a fiatal házasok körében, hiszen sokkal kedvezőbb konstrukciókkal rendelkezik, mint egy "sima" személyi kölcsön vagy akár lakáshitel. 

Rengeteg érdeklődő esik pofára a babaváró hitel kapcsán

Fotó: 123RF.com

Miközben egy 10 millió forint összegű Babaváró hitel havi törlesztője 20 éves futamidőre havi 46 ezer forint kiadást jelent, fix kamatú lakáshitelnél (450 ezer forint nettó jövedelemmel) a választott banktól függően 87-105 ezer forint között van ugyanez a Bankmonitor lakáshitel kalkulátor számításai alapján. A személyi kölcsönökkel történő összehasonlítást megnehezíti, hogy ezeknél a futamidő elméleti maximuma 10 év, ám a bankok a gyakorlatban jelenleg csak legfeljebb 8 évig hiteleznek. A Babaváróval elérhető pénzügyi előny nagyságát azonban még így is jól mutatja, hogy míg az előbbi jó esetben kamatmentes lesz a futamidő végéig, a személyi hitelek kamata a legjobb esetben is 11-15 százalék között van mostanság – elemzi a hvg.hu a helyzetet.

A Bankmonitor több mint 15 ezer felhasználó adatai alapján elvégzett vizsgálata alapján az érdeklődők 44,4 százaléka nem felelt meg a személyi feltételek legalább egyikének, ám sokan több ok miatt is elutasításra számíthattak volna az adott időpontban.

A pontos feltételeket és a leggyakrabban előforduló elutasítási okokat a hvg.hu cikkében olvashatják. 

Forrás: HVG.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Én nem tartok igényt a babaváró hitelre,de lehet,hogy nem is lennék rá jogosult!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
verőce21
Ebből persze a buta paraszt mit ért meg, vagy tapasztal...? hogy már megent indokolatlanul emelkednek a lakásárak...!
Ezzel az ostoba babaváróval és CSOK-kal olyan mértékű inflációt szakított a kormány a lakosság nyakába, hogy arról koldul...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.