A háború mérhetetlen szenvedést hozott Ukrajnára és egész Európára, a fegyveres konfliktusnak ezért mielőbb véget kell érnie, a magyar kormány ezt az álláspontot fogja képviselni az ENSZ közgyűlésén is – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerda éjjel Budapesten, mielőtt útnak indult New Yorkba.

Szijjártó Péter Oroszországot nem említve sürgette a háború végét

A tárcavezető arról számolt be, hogy a rendkívüli ülést azért hívta össze a világszervezet, mert pénteken lesz egy éve annak, hogy kitört a háború Ukrajnában.

"Az a háború, amelyről egy éve még nem gondoltuk, hogy ennyire hosszú és ennyire brutális lesz. Az a háború, amely mérhetetlen szenvedést hozott Ukrajnába és ide Európába is" – jelentette ki.

"Az a háború, amelyért Magyarország és a magyar emberek már eddig is rendkívül magas árat fizettek. És itt nemcsak arra gondolok, hogy az infláció, az energiaárak, az élelmiszerárak az egekbe emelkedtek, hanem arra is, hogy az ukránok mellett nagyon sok magyar halt meg"

- tette hozzá.

Szijjártó Péter leszögezte: "mi nem akarjuk azt, hogy további emberek essenek ezen háború áldozatául, nem akarjuk azt, hogy még több ember haljon meg, hanem azt akarjuk, hogy ez a háború azonnal érjen véget, legyen minél előbb tűzszünet, legyenek minél előbb béketárgyalások, mert az emberéleteket csak így lehet megmenteni".

"Ez egy olyan háború, amelyben nincsen győztes, csak vesztesek vannak, és hogy minél kisebb veszteségekkel meg lehessen úszni ezt a háborút, ennek a háborúnak véget kell vetni minél előbb. Ezt az álláspontot fogom képviselni holnap, illetve ma New Yorkban is"

- hangsúlyozta, a háborút kezdeményező Oroszországot nem említve.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Mocskos hazaáruló, a nemzet szégyene ez az ember.
A háborús bűnös oroszok politikáját szolgálja a Lavrovtól kapott kitüntetése is bizonyíték erre.
Amíg ezek a nevünkben aljaskodnak a világban, az országunk lassan az Unió utolsó állama lesz, minden mutatóban.
De a hülyemagyar maffiahívőknek ez kell, ezért választják meg őket állandóan...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Maccska: a @KisTehen: haverod kefélgeti a gyerekeit!
kulabombaafityiszre
Érdekes,hogy a fidesz végig haknizza lassan az egész világot ezzel a békézéssel,csak éppen putyinnak nem sikerült még elmesélni,hogy a magyarok békét akarnak és tartsa tiszteletben.
Dr. Proktor
@Maccska: A korrupció fogja vissza őket, nem Lavrov...
Ja, a vodkáról már majd megfeledkeztem!
Nessy
Drága külügyérünk! Hála bölcs és szakszerű üzletkötésének, mi valóban drága árat fizetünk, de az orosz gázért! Amiért aztán itthon többszörös árat fizetnek a közületek, az árakban pedig mindannyian! Valamint a lakosság a többletfogyasztásért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.