Finnország és Svédország NATO-csatlakozásának támogatása kapcsán Orbán Viktor igyekszik saját képviselőire hárítani a felelősséget – írja a Forbes. A Kossuth Rádióban Orbán ugyanis ma reggel úgy mutatta be a helyzetet, hogy a kormánypártok képviselői "nem valami lelkesek". Orbán Viktor arról is beszélt, hogy szerinte Finnországban és Svédországban hazugságot terjesztenek Magyarországról. A finn külügy nem kommentálja, hogy Magyarország delegációt küldene hozzájuk a NATO-csatlakozásuk előtt.

Magyarország fél éve nem ratifikálja Svédország és a Finnország NATO-csatlakozását különböző okokra hivatkozva, pedig Orbán Viktor szerint elvi alapon támogatni kell a két északi ország felvételét. Orbán a péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában mégis konfliktusos kérdésekről beszélt az ügyben.

Orbán Viktor a saját kormánypárti képviselőire kente a finn és svéd NATO-ügyet, Finnország nem kommentálja a magyar kormányfő reggeli rádióinterjúját

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (k), Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a NATO állam- és kormányfői kétnapos madridi csúcstalálkozójának második napján, 2022. június 30-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Azért váltsunk már pár szót ezekkel a finnekkel meg a svédekkel, mert az mégse járja, hogy azt kérik, vegyük fel őket, ők pedig nyilvánvaló hazugságokat terjesztenek Magyarországról. A magyarországi jogállamról, a demokráciáról, az itt folyó életről. Hogy akar valaki úgy a szövetségesünk lenni egy katonai rendszerben, hogy gátlástalanul hazugságokat terjeszt Magyarországról? Azért álljunk meg egy baráti szóra, és kérdezzük meg, hogy van ez

- fejtegette szokásos péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz parlamenti frakciójának álláspontjáról. Orbán maga állítása szerint a finn és a svéd NATO-csatlakozás támogatását kérte a frakciótól.

Magunk között mondva, a képviselők nem teljesen lelkesek

– mondta Orbán. Utalt arra is, hogy parlamenti tárgyalódelegációt küldenek a két országba a problémás kérdések rendezésére.

A Telex a reggeli interjú után megkérdezte a finn és a svéd külügyminisztériumtól, mit szólnak az állítólagos magyar aggályokhoz, szerintük mik ezek a konfliktusos kérdések, és hogy miként reagálnak Orbán péntek reggeli kijelentéseire.

A finn külügyminisztérium nem kívánta kommentálni a magyar álláspontot, azt írták, nem nyilatkoznak a kérdéssel kapcsolatban.

A Telex emlékeztet, Svédország és Finnország még 2022. június végén jelezte a NATO-nak, hogy csatlakoznának a katonai szövetséghez. Ennek jóváhagyásához mind a harminc tagország, köztük Magyarország támogatása is kell.

Forrás: Forbes, Telex, 444

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Nagyon időszerű kérdést tett fel Orbán amikor azt fejtegette, hogy hogyan akar az a szövetségesünk lenni aki hazugságokat terjeszt rólunk?Ugyan ez a kérdés nem merül fel benne, hogy hogyan vagyunk mi az EU tagjai ha mindig azt a szervezetet támadjuk és okoljuk a hiányosságainkért akikkel mi szövetséget kötöttünk és a döntéseiket egyhangú szavazással hozták?Talán ha előbb Ó.Viktor a saját háza előtt söpörne , és tenné tisztába azt ,hogy egy szövetségben egy tagnak hogyan kell viselkedni a döntések után, akkor talán jogos lenne az előbbi felvetése Finnországgal és Svédországgal kapcsolatban .De így, ahogy most Orbán Viktor és csapata viselkedik az EU-val szemben, nem tehetne megjegyzést azokra az országokra akik bennünket a megtett intézkedésekért kritizálnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Ha valakinek van saját véleménye is, az efftársilag már "kenés"? Akkor, bolsiéknál a kennivalót is ezért kell lopni?
human
Még egy ilyen gyáva utcai harcost nehéz lenne találni.
Csizmás Kond
...van akiknek az az érdeke hogy mindent kiforgassanak a maga valóságából... a kormánypártok képviselői közé tartozik maga Orbán is...de nagyon...szóval nem másra kent semmit...csak van aki szaroson szereti.
Nessy
Érdekes lenn, ha ott is azt mondanák ennek a "delegációbak", amit Varga Judit a Pegazusr vizsgálóknak? Ebben a bohózatban nem vesznek részt! Mi köze a NATO tagságnak ahhoz, hogy véleményt mondtak Orbánról és a kormányáról? Ráadásul igazat is mondtak, ha nem is csomagolták selyempapírba!
gina
Ez a zsiros muzsikus akkora féreg, ha nem lenne ki kellene találni, undoritó egy kaméleon, csúszó- mászó pojáca...
gina
@m73: Ne alacsonyodj le ezeknek a primitiveknek a nivójára,(ómió, durbincs )buta bugris mind,,,nem volt egyiknek sem gyerek szobája, csak sz@ros disznóól , ahonnan OV vezérük is származik !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.