Finnország és Svédország NATO-csatlakozásának támogatása kapcsán Orbán Viktor igyekszik saját képviselőire hárítani a felelősséget – írja a Forbes. A Kossuth Rádióban Orbán ugyanis ma reggel úgy mutatta be a helyzetet, hogy a kormánypártok képviselői "nem valami lelkesek". Orbán Viktor arról is beszélt, hogy szerinte Finnországban és Svédországban hazugságot terjesztenek Magyarországról. A finn külügy nem kommentálja, hogy Magyarország delegációt küldene hozzájuk a NATO-csatlakozásuk előtt.

Magyarország fél éve nem ratifikálja Svédország és a Finnország NATO-csatlakozását különböző okokra hivatkozva, pedig Orbán Viktor szerint elvi alapon támogatni kell a két északi ország felvételét. Orbán a péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában mégis konfliktusos kérdésekről beszélt az ügyben.

Orbán Viktor a saját kormánypárti képviselőire kente a finn és svéd NATO-ügyet, Finnország nem kommentálja a magyar kormányfő reggeli rádióinterjúját

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (k), Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a NATO állam- és kormányfői kétnapos madridi csúcstalálkozójának második napján, 2022. június 30-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Azért váltsunk már pár szót ezekkel a finnekkel meg a svédekkel, mert az mégse járja, hogy azt kérik, vegyük fel őket, ők pedig nyilvánvaló hazugságokat terjesztenek Magyarországról. A magyarországi jogállamról, a demokráciáról, az itt folyó életről. Hogy akar valaki úgy a szövetségesünk lenni egy katonai rendszerben, hogy gátlástalanul hazugságokat terjeszt Magyarországról? Azért álljunk meg egy baráti szóra, és kérdezzük meg, hogy van ez

- fejtegette szokásos péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz parlamenti frakciójának álláspontjáról. Orbán maga állítása szerint a finn és a svéd NATO-csatlakozás támogatását kérte a frakciótól.

Magunk között mondva, a képviselők nem teljesen lelkesek

– mondta Orbán. Utalt arra is, hogy parlamenti tárgyalódelegációt küldenek a két országba a problémás kérdések rendezésére.

A Telex a reggeli interjú után megkérdezte a finn és a svéd külügyminisztériumtól, mit szólnak az állítólagos magyar aggályokhoz, szerintük mik ezek a konfliktusos kérdések, és hogy miként reagálnak Orbán péntek reggeli kijelentéseire.

A finn külügyminisztérium nem kívánta kommentálni a magyar álláspontot, azt írták, nem nyilatkoznak a kérdéssel kapcsolatban.

A Telex emlékeztet, Svédország és Finnország még 2022. június végén jelezte a NATO-nak, hogy csatlakoznának a katonai szövetséghez. Ennek jóváhagyásához mind a harminc tagország, köztük Magyarország támogatása is kell.

Forrás: Forbes, Telex, 444

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Nagyon időszerű kérdést tett fel Orbán amikor azt fejtegette, hogy hogyan akar az a szövetségesünk lenni aki hazugságokat terjeszt rólunk?Ugyan ez a kérdés nem merül fel benne, hogy hogyan vagyunk mi az EU tagjai ha mindig azt a szervezetet támadjuk és okoljuk a hiányosságainkért akikkel mi szövetséget kötöttünk és a döntéseiket egyhangú szavazással hozták?Talán ha előbb Ó.Viktor a saját háza előtt söpörne , és tenné tisztába azt ,hogy egy szövetségben egy tagnak hogyan kell viselkedni a döntések után, akkor talán jogos lenne az előbbi felvetése Finnországgal és Svédországgal kapcsolatban .De így, ahogy most Orbán Viktor és csapata viselkedik az EU-val szemben, nem tehetne megjegyzést azokra az országokra akik bennünket a megtett intézkedésekért kritizálnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Szégyen és gyalázat! Szószegő, hazug, mocsok ember ez:

2022.11.29. 14:55
"...

Igaz barátok között nincs szükség tisztázásra, Magyarország soha nem kötött és nem is fog más ügyeket kötni az EU-s támogatásokhoz. Ugyanez igaz többek között Finnország NATO-csatlakozására is. A magyar kormány támogatja a csatlakozást, és az Országgyűlés napirendre fogja tűzni a ratifikációt, amint megkezdődik a 2023-as ülésszak
– fogalmazott Orbán Viktor."
index.hu/kulfold/2022/11/29/orban-viktor-sanna-marin-miniszterelnok-finnorszag-nato-csatlakozas-europai-bizottsag-unios-forrasok/
drrotf
Nagyon időszerű kérdést tett fel Orbán amikor azt fejtegette, hogy hogyan akar az a szövetségesünk lenni aki hazugságokat terjeszt rólunk?Ugyan ez a kérdés nem merül fel benne, hogy hogyan vagyunk mi az EU tagjai ha mindig azt a szervezetet támadjuk és okoljuk a hiányosságainkért akikkel mi szövetséget kötöttünk és a döntéseiket egyhangú szavazással hozták?Talán ha előbb Ó.Viktor a saját háza előtt söpörne , és tenné tisztába azt ,hogy egy szövetségben egy tagnak hogyan kell viselkedni a döntések után, akkor talán jogos lenne az előbbi felvetése Finnországgal és Svédországgal kapcsolatban .De így, ahogy most Orbán Viktor és csapata viselkedik az EU-val szemben, nem tehetne megjegyzést azokra az országokra akik bennünket a megtett intézkedésekért kritizálnak.
csak úgy....
@Philip Marlowe: "Breaking: Magyarországnak több millió eurót kell visszafizetnie az EU-nak visszaélés miatt – ezúttal iskolás gyerekeket károsítottak meg" -ez persze nem gusztustalan!?
mindíg csak az amit mások csinálnak! magyarország=bünbakgyár
nezelodo
Nahát, ki hitte volna, hogy a fidesz frakció olyan bátor, hogy szembe megy a vezérrel!!! Tanulhatnának ebből a mosakodásból a "bátrak", mindent rájuk fog kenni ha baj lesz, hiszen ő nem szavaz meg semmit, hanem a hülyéit használja fel erre. Szó ami szó azok meg ugranak mindenre, amit utasításba ad nekik, mint tyúk a takonyra...
csak úgy....
@Maccska: shikari tibi,hányszor mondjam még,hogy te egy elmebeteg?
Törölt Nick
Csak hozta a szokásos gyáva, gerinctelen fos formáját.
Az igazság meg az, hogy Orbán szólt Csokismáténak tegnap, hogy ugassa bele a közmédiába, hogy a képviselők nem értenek egyet a svéd-finn csatlakozással. A fidkányok meg szótfogadtak, mert aki nem fogad szót, az úgy jár mint Simicska, vagy esetleg agyonüti a létrája, vagy zsernyákautóban megöngyilkolják, mint Welsz Tamást, és lehetne még hosszan sorolni.
kereső
Na bebújt kocsis máté szoknyája mögé a bátor utcai harcos. Nem mer kiállni és nemet mondani- pedig ez a valódi véleménye, inkább bábjátékot játszat a hülye játszóházával. A "ribancarc" nem is fejezi ki a valódi arcát. Már nem is sima ribancarc, hanem egyenesen egy jellemtelen erkölcs nélküli gyáva ribanc.
lampa laz
Nanemá, hogy a kormánypárti politikusoknak önálló gondolatai legyenek? Azt teszik amit te parancsba adsz nekik. Rajtad múlik a döntés, az idiótáid meg majd "lelkesen" megnyomják a gombot. A csatlakozni kívánókkal légy úriember (ha egyáltalán tudod mit jelent ez) és ne duzzogj folyton, főleg ha a kritika jogos.
Nessy
Ezek szerint csak neki, meg külügyérünknek van joga mindenkinek beszólni, minden állam belügyeibe bele vau, Unió, NATO. ENSZ állandó kioktatására, szapulására??? Orbán szent és sérthetetlen, csak hódolat illeti, s nem bírálat! Apropó! Tudja már a jogállamiságot definiálni az (i)gazságügyi minisztere??
Péter2
A fidesz és tagjai , valaha vállaltak valamiért felelősséget az elfuserált tetteik miatt ? !
rohács1926
„Azért váltsunk már pár szót ezekkel a finnekkel meg a svédekkel, mert az mégse járja, hogy azt kérik, vegyük fel őket, ők pedig nyilvánvaló hazugságokat terjesztenek Magyarországról. A magyarországi jogállamról, a demokráciáról, az itt folyó életről. Hogy akar valaki úgy a szövetségesünk lenni egy katonai rendszerben, hogy gátlástalanul hazugságokat terjeszt Magyarországról? Azért álljunk meg egy baráti szóra, és kérdezzük meg, hogy van ez”
Azért, hogy van ez? Ha jól értem, akkor egy mocskos geci, az országát szétrabló mocskos rabló, azért mert egy kicsit is bírálni meri valaki külföldről, mert mocskos rabló diktatúrát épített ki, akkor ez visszaélve PILLANATNYI monopol helyzetével, geci módon csuklóztatni mer tisztességes, demokratikus kormányokat, elárulva, semmibe véve a NATO jól megfogott érdekeit. Csak azért, hogy geci módon viselkedjen, mert akkor érzi jól magát.
Toller Béla
Csak egyszer vállalná fel, "hogy igenis, fasiszta vagyok, hitlerista, nem tagadom, kinyalhatjátok ! Magam sem tudom, mit esztek rajtam, hiszen naponta verlek át benneteket, hülyék ! Megyek is, én vagyok a 6-os villamos is ma".
justhpeter
@durbincs: Csak azért, hogy ne feledkezz el rólam, beoltottak már veszettség ellen ? Mert bizony nem vagy te egy tiszta fialás. Nem rólad beszélt a kivénhedt náci führered, amikor a kevert faj problémáiról beszélt. Ugyanis a hozzád hasonló majomemberek kevert fajúak.
kulabombaafityiszre
Ezt a beszarit éltetik sokan,a nagy utcai harcost.Szánalom.
Aki mindent ráken másokra,soha nem vállalva a döntése felelősségét.
Esetleg ,ha valaki nem tudná vészhelyzetet hírdetett a dagi(a semmire) tehát rendeleti kormányzás van,
nincs szükség a nyaloncokból álló fideszes képviselőkre.
Terminátor
@durbincs: Aki kimaradt a felsorolásodból az nagyon szégyelli magát, mert az azt jelenti, hogy nem tett semmit az elvakultak megvilágosítására!
Clavigo
Assszittem,,rendeleti qrmányzás van..
jáger laszló
NATO bővítés= amcsi csapatok megjelenése+katonai kiadások növekedése számukra
Hát ők tudják!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
Gauntlet
Diktatúra VAN.
miben nincs igazuk? elmerokkant !
gina
Mire nyilatkozik ez az elmebeteg skizofrén senki ...ki mondta ezt?? "",,Ne rugdossanak bennünket, ha azt kérik, hogy vegyük fel őket” – Orbán Viktor ezt üzeni a finneknek, svédeknek " ki ez a senki zsiros putris hogy ö megengedi ki léphet be a NATO ba, elegem van ebböl a féregböl, témyleg hiszi hogy ö valaki??? kis hurka agya nulla !!!
jáger laszló
Munkamegosztás
Én vállalom a siker súlyát,ők pedig a sikerertelenség könnyebbik oldalát!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Ha valakinek van saját véleménye is, az efftársilag már "kenés"? Akkor, bolsiéknál a kennivalót is ezért kell lopni?
human
Még egy ilyen gyáva utcai harcost nehéz lenne találni.
Csizmás Kond
...van akiknek az az érdeke hogy mindent kiforgassanak a maga valóságából... a kormánypártok képviselői közé tartozik maga Orbán is...de nagyon...szóval nem másra kent semmit...csak van aki szaroson szereti.
Nessy
Érdekes lenn, ha ott is azt mondanák ennek a "delegációbak", amit Varga Judit a Pegazusr vizsgálóknak? Ebben a bohózatban nem vesznek részt! Mi köze a NATO tagságnak ahhoz, hogy véleményt mondtak Orbánról és a kormányáról? Ráadásul igazat is mondtak, ha nem is csomagolták selyempapírba!
gina
Ez a zsiros muzsikus akkora féreg, ha nem lenne ki kellene találni, undoritó egy kaméleon, csúszó- mászó pojáca...
gina
@m73: Ne alacsonyodj le ezeknek a primitiveknek a nivójára,(ómió, durbincs )buta bugris mind,,,nem volt egyiknek sem gyerek szobája, csak sz@ros disznóól , ahonnan OV vezérük is származik !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.