A Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján tartották az Egységes Alapkiképzési Programban résztvevők nyilvános katonai eskütételét szombat délelőtt Szentendrén.  Az esküt többek között Novák Katalin férje, Veres István is letette.

Letette az esküt Novák Katalin férje
Fotó: Facebook / Novák Katalin 

A békéhez erő kell, az erőhöz pedig ma egy 21. századi modern, ütőképes hadseregre van szükség

- jelentette ki a honvédelmi miniszter szombaton Szentendrén, az egységes alapkiképzési programban részt vevők nyilvános katonai eskütételén, amelyen jelen volt Novák Katalin köztársasági elnök is.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf közölte: a szombati nap egy újabb mérföldkő a magyar haderőfejlesztés történetében.

Katonáink olyan tudást és képességeket sajátítottak el az elmúlt egy hónap során, amely alkalmassá teszi őket hazájuk védelmére, arra a feladatra, amely az elmúlt egy év során egy egész nemzet számára értékelődött fel

- mondta.

Hozzátette, hogy egy évvel ezelőtt tört ki az ukrajnai háború, és egy háború mindig mindent megváltoztat.

Eljöhet a pillanat, amikor a hazánkat, a kultúránkat, a hagyományainkat, a családjainkat és főleg a jövőnket meg kell védeni és mindent meg kell tennünk ennek érdekében

- hangsúlyozta.

Az a célunk, hogy megvédjük Magyarországot, hogy biztosítsuk minden magyar ember számára a legalapvetőbbet, a békét és a biztonságot – szögezte le.

A miniszter kiemelte, hogy egy új magyar honvédséget építenek; ez egy high-tech, modern, digitális haderő lesz és ehhez szükség van a digitális nemzedékre.

A magyar honvédség a bátrak közössége, hazafias érzelmű, elszánt, tiszta gondolkodású magyar fiatalok közössége, és "ebbe a közösségbe várjuk az önökhöz hasonló magyar fiatalokat" – szólt a jelenlévőkhöz Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

A Magyar Honvédség Altiszti Akadémián 165-en tették le ünnepélyesen katonai esküjüket, köztük az államfő férje, Veres István.

Novák Katalin az M1 aktuális csatornának nyilatkozva azt mondta, hogy hisz a Magyar Honvédség erejében, és egy évvel az ukrán-orosz háború kitörése után mindenki átérezheti, hogy szükség van a honvédekre.

Minden magyar ember átérezheti, hogy milyen nagy szükség van a honvédek összetartására, erejére és a hazaszeretetére

- emelte ki.

Hozzátette, hogy számára a mostani eskütétel éppen erről szólt: "hazájukat szerető és a hazájukat akár az életük árán is megvédeni kész honvédek tettek most esküt".

A köztársasági elnök bízik abban, hogy sokan fogják az önkéntes tartalékos szolgálatot választani a hagyományos hivatásuk mellett, hiszen ez is egy eszköz, lehetőség arra, hogy a bajban, ha fegyvert kell fogni, meg tudják ezt tenni, meg tudják védeni a családjukat, valamint a hazájukat.

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke az eseményen köszönetet mondott azoknak, akik vállalták, hogy ha kell, fegyverrel védik meg Magyarországot. Köszönetet mondott a hozzátartozóknak is, akik – mondta – rájuk merték bízni fiaikat, lányaikat, szeretteiket, mert tudták, hogy a Magyar Honvédségnél "most már jó kezekbe kerülnek".

A most esküdt tevők január 16-án kezdték meg az egységes alapkiképzést.

Az ünnepélyes eskütételt követően Novák Katalin köztársasági elnök és Szalay-Bobrovniczky Kristóf miniszter átadta Durgó Tamás alezredesnek, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokának azon tíz Iveco busz egyikének a kulcsát, amelyekből a toborzásért felelős parancsokság az év során összesen 21-et kap.

A toborzást segítő járműveket a parancsnokság, a fővárosi és a vármegyei toborzóirodák fogják használni.

A hazáért mindhalálig! Büszke feleségként voltam szemtanúja annak, hogy férjem, István szakasztársaival együtt, a kiképzést követően letette az önkéntes tartalékosok esküjét. Szükségünk van az erős tartalékos haderőre is

- fogalmazott közösségi oldalán Novák Katalin.

Forrás: MTI

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
EGY HÓNAP ALATT olyan tudást,és képességeket tanultak meg,amellyel hasznára lesznek egy 21.századi modern,ütőképes hadseregnek... Azannyát! Vajon mi lehet az,amit egy hónap alatt meg lehet tanulni? És ezekből lesz a modern, ütőképes hadsereg... Ma is jót nevettem...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
e örö e bódottá
Az OKJ-s tanfolyam elvégzése után, "Minden katonát és katonai előléptetési szabályt átugorva alezredesnek szerelt fel Veres István, Novák Katalin "köztársasági" elnök férje."

Kőagy őrnagy (1995)

Veres István, egy úr lehetne...
A hangsúly a "lehetne" szón van.
De nem volt az, most sem az, sosme lesz!

Azért mert paraszt vagy (pejoratíve), nem kell annak is látszanod. De a fideszesek már régóta nem adnak a látszatra.
Ööö, ezt lehet hogy újra kéne fogalmaznom. De lehet, hogy nem.
vacsi
Egy hónap alatt mit lehet megtanulni?
drrotf
@vacsi: Az a tragédia, hogy a 45 évesnél idősebb főtiszteknél, akik 25 évet szolgáltak , többre becsüli az öthetes kiképzésen átesett civil embereket ez a mi új honvédelmi miniszterünk!Kérdés, hogy mi a feladata?Mert ,hogy így nem épít fel egy erős, ütőképes , magas elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkező honvéd tisztikart és sereget az egészen biztos!Ezek a mostani minisztzeri intézkedések csak egyre jók, a hadsereg szétverésére, s ha ez a cél, akkor ezt a miniszter úr elérte!
e örö e bódottá
@Németh István: Amíg úgy volt, hogy összemérjük a férfiasságunkat a Deákon, addig egy 120 kilós gyilkológépnek tűntél, de utána változtak a dolgok és hangnemed is...

Azóta egy lóti-futi csicska pincsi kutyára emlékeztetsz, aki azóta is folyamatosan magyarázza a bizonyítványát.
Hová lett az elementáris erő? (a 120 kiló biztos meg van, azért nem kérdezek rá)
Németh István
@e örö e bódottá: A férfiasságom 25 centi hibvatalosan is Nincs mit összemérni, játékos és hadrafogható - többszörösen és bármikor!KÜLÖNBEN> Csodálatossan dadogós a neved, nyilván te is az vagy, sajnállak! > @e örö e bódottá:> lenyügöző, de figyelj ! @vacsi: @drrotf: is!! > nagyon nem kéne vakon és bután az ismeretek hiányában ítélkezni, és nagyon hülye álláspontokat foglalni! Mondom is miért!? Az a helyzet, hogy a jelenlegi és 13 éve regnálló kormány rendre gátolva van a moslék és nagyon aljas megöröklött, kölönböző ágazati vezetés végett! Legyen az akár az orvosi-Eü. terület, a honvédelem, de még a rendőrség is az oktatás ügy, meg a bíróságok akikről még csak ne is beszéljünk, stb. Sajnos nem akartak rájönni, de MÁR kezdenek rájönni, hogy az Eu. vezetése mocskos beleszólásaival szemben bizony ki kell takarítani az egyes intézményeket a belső ellenséghez húzó és azok valagát nyaló szemetekttől! Különösen az olyanoktól mint a MOK, a pdsz, stb.
Ez van a honvédségnél is, az idősebbeket megbecsülve a szakmai tudásaikat hasznosítva egy új nemzedék kialakítása a cél! Ezt a kommunistáék keményebben és határozottabban oldották meg a jelen kormány lojálisabb volt VISSZAÉLTEK VELE! >> innentől kezdve dumáljatok amit akartok > és csak egy példa BUNKÓKÁIM >> a bíróságot a 2010-es kormányváltáskor le kívánta rendezni elküldeni a geciket a picsába a kormány; erre az Eu belepofázott és vissza kellet fogadni a teveseket >> ennek is köszönhetőek a több, akár 10-en éves perek akár a fenyő-gyilok, a Budaházy ügy >> fasz és picsavakarás van, nem ügy lerendezés! A csicska stílus feladása a Kormány részéről egyre erőteljesebbé kell, hogy válljon és az Eu, diktátum takarodjon a kurva anyjába, a vezetéssel cakli-pakli!! A honvédség egyre rázósabb terület, és fenemód nem kellenek az esetleges belső zavart előidéző megnyilvánulások! AZTÁN a mindenkori vezetésnek a dolga, hogy a te és a mi biztonságunkról a haza védelméről gondoskodjon és nagyon nem kell a hülyéknek belepofázni az olyan dolgokba...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.