A Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján tartották az Egységes Alapkiképzési Programban résztvevők nyilvános katonai eskütételét szombat délelőtt Szentendrén.  Az esküt többek között Novák Katalin férje, Veres István is letette.

Letette az esküt Novák Katalin férje
Fotó: Facebook / Novák Katalin 

A békéhez erő kell, az erőhöz pedig ma egy 21. századi modern, ütőképes hadseregre van szükség

- jelentette ki a honvédelmi miniszter szombaton Szentendrén, az egységes alapkiképzési programban részt vevők nyilvános katonai eskütételén, amelyen jelen volt Novák Katalin köztársasági elnök is.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf közölte: a szombati nap egy újabb mérföldkő a magyar haderőfejlesztés történetében.

Katonáink olyan tudást és képességeket sajátítottak el az elmúlt egy hónap során, amely alkalmassá teszi őket hazájuk védelmére, arra a feladatra, amely az elmúlt egy év során egy egész nemzet számára értékelődött fel

- mondta.

Hozzátette, hogy egy évvel ezelőtt tört ki az ukrajnai háború, és egy háború mindig mindent megváltoztat.

Eljöhet a pillanat, amikor a hazánkat, a kultúránkat, a hagyományainkat, a családjainkat és főleg a jövőnket meg kell védeni és mindent meg kell tennünk ennek érdekében

- hangsúlyozta.

Az a célunk, hogy megvédjük Magyarországot, hogy biztosítsuk minden magyar ember számára a legalapvetőbbet, a békét és a biztonságot – szögezte le.

A miniszter kiemelte, hogy egy új magyar honvédséget építenek; ez egy high-tech, modern, digitális haderő lesz és ehhez szükség van a digitális nemzedékre.

A magyar honvédség a bátrak közössége, hazafias érzelmű, elszánt, tiszta gondolkodású magyar fiatalok közössége, és "ebbe a közösségbe várjuk az önökhöz hasonló magyar fiatalokat" – szólt a jelenlévőkhöz Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

A Magyar Honvédség Altiszti Akadémián 165-en tették le ünnepélyesen katonai esküjüket, köztük az államfő férje, Veres István.

Novák Katalin az M1 aktuális csatornának nyilatkozva azt mondta, hogy hisz a Magyar Honvédség erejében, és egy évvel az ukrán-orosz háború kitörése után mindenki átérezheti, hogy szükség van a honvédekre.

Minden magyar ember átérezheti, hogy milyen nagy szükség van a honvédek összetartására, erejére és a hazaszeretetére

- emelte ki.

Hozzátette, hogy számára a mostani eskütétel éppen erről szólt: "hazájukat szerető és a hazájukat akár az életük árán is megvédeni kész honvédek tettek most esküt".

A köztársasági elnök bízik abban, hogy sokan fogják az önkéntes tartalékos szolgálatot választani a hagyományos hivatásuk mellett, hiszen ez is egy eszköz, lehetőség arra, hogy a bajban, ha fegyvert kell fogni, meg tudják ezt tenni, meg tudják védeni a családjukat, valamint a hazájukat.

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke az eseményen köszönetet mondott azoknak, akik vállalták, hogy ha kell, fegyverrel védik meg Magyarországot. Köszönetet mondott a hozzátartozóknak is, akik – mondta – rájuk merték bízni fiaikat, lányaikat, szeretteiket, mert tudták, hogy a Magyar Honvédségnél "most már jó kezekbe kerülnek".

A most esküdt tevők január 16-án kezdték meg az egységes alapkiképzést.

Az ünnepélyes eskütételt követően Novák Katalin köztársasági elnök és Szalay-Bobrovniczky Kristóf miniszter átadta Durgó Tamás alezredesnek, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokának azon tíz Iveco busz egyikének a kulcsát, amelyekből a toborzásért felelős parancsokság az év során összesen 21-et kap.

A toborzást segítő járműveket a parancsnokság, a fővárosi és a vármegyei toborzóirodák fogják használni.

A hazáért mindhalálig! Büszke feleségként voltam szemtanúja annak, hogy férjem, István szakasztársaival együtt, a kiképzést követően letette az önkéntes tartalékosok esküjét. Szükségünk van az erős tartalékos haderőre is

- fogalmazott közösségi oldalán Novák Katalin.

Forrás: MTI

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
EGY HÓNAP ALATT olyan tudást,és képességeket tanultak meg,amellyel hasznára lesznek egy 21.századi modern,ütőképes hadseregnek... Azannyát! Vajon mi lehet az,amit egy hónap alatt meg lehet tanulni? És ezekből lesz a modern, ütőképes hadsereg... Ma is jót nevettem...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
NKF
Na,és buzikám mi a baj? Nem buznyák,nem volt tornából felmentett.Egy férfi.
Fenyöfa58
@KisTehen: @NKF: Mikor indultok a DON -kanyarba ??? BARMOK !!! GOLYÓ FOGÓNAK JÓK LESZTEK !!! ELŐRE AZ ORBÁNYI UTON !!! OLLÉ !!!
jáger laszló
+ vagyunk mentve!!???
Képzeld L a KE férje is készen álla haza védelmére szükség esetén!!
Tudod te az,hogy ez micsoda pszichikai 3lónyt-jelent a magyar honvédségnek!!??
Hát honnét is tudhatnád!!!??
Én elárulom!!
Nem sokat!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Fenyöfa58
@KisTehen: @NKF: A GÁSPÁR GYEREK IS MEGY VÉDENI ORBANISZTÁNT ???
kulabombaafityiszre
@NKF: ma, 14:28
Az a baj buzikám,hogy itt rontod a levegőt.
kulabombaafityiszre
Operett hadsereg.Ez a veres is csak egy nyalonc a sok közül.Soha nem fog behívót kapni.

"A Magyar Narancs 2019-ben arról írt, hogy Novák Katalin közgazdász végzettségű férjét Matolcsy György érkezése után, egy nagyobb tisztogatási hullámban elküldték a jegybanktól, de Balog Zoltán, az emberi erőforrások akkori minisztere kérésére visszavették, előléptették és fizetésemelést is kapott."
Pálinkás Pál
ezt a demagóg dumát,...fogadjunk, a ribi férje egy év alatt altisztből ezredes lesz...no nem a tudása miatt...
csipetke
EGY HÓNAP ALATT olyan tudást,és képességeket tanultak meg,amellyel hasznára lesznek egy 21.századi modern,ütőképes hadseregnek... Azannyát! Vajon mi lehet az,amit egy hónap alatt meg lehet tanulni? És ezekből lesz a modern, ütőképes hadsereg... Ma is jót nevettem...
kereső
ŐRNAGY úr!!! Itt vagy? Milyen tudást és katonai képességeket lehet elsajátitani 1 hónap alatt a katonaságnál?
Fenyöfa58
@kulabombaafityiszre: Nyugodj le ! A jövő honapban már a madjar ŰR HADERŐ TENGERNAGYA LESSZ!!
csipetke
@Fenyöfa58: 14:55 A Gazsi gyerek már biztos százezredes, mert Angliában tanult 9 hónapig 40 millió közpénzért. Kiváncsi vagyok,ha itthon marad,és itt katona,(ingyen tanulva), a két képzés között mi a különbség? Lehet hogy ott homár-farhátat is kaptak, vagy mi?
Fenyöfa58
@NKF: KIRÖL BESZÉLSZ ?? A SZÁJER / ERESZTÉNY / JOSKÁRÓL ???
verőce21
@csipetke: Ott nem tettek vele kivételt, hogy a miniszterelnök fia...! Ennyit csak megért neked nemde...? :)
Fenyöfa58
@verőce21: A FELCSUTHY AKADÉMIYAI KÉPZÉS NEM VOLT ELÉG SIKERES ??? NEM ÉRTEM ,HOGY MIÉRT NEM A LOMONOSZOVRA KÜLDTÉTEK EZT A SZÉP GYEREKET !!!???
levarosbukta
Emiatt a szarcsimbók miatt fejezték le a fél hadsereget?
Havanagi
Magyarországot a belső ellenségtől és árulóktól kell megvédeni,azoktól ,akik 12 éve bomlasztják a társadalmat, egyre aljasabb eszközökkel.
csak úgy....
most jó lenni katonának,mert viktornak verbúválnak! :) -ez a kati hadiözvegy akar lenni?
lampa laz
Ez is olyan találmánya ennek a tróger bandának mint a 20 óra alatt megszerezhető szakmunkás képesítésnek.
Az egyetemet, főiskolát végzett, jól képzett katonákat meg sorba kirúgták. Gondolom azok közül egy sem volt orbánkompatibilis.
namihami
Vargabácsi katonává érett. Az ő korában már obsitos lesz az ember, nem friss honvéd!?!?!?
Lázálmom, hogy ilyenek fognak rohangálni a lövészárkokban és vezetik rohamra a 40-50 éves hadosztályokat. Már persze, azokat, akiket most nem szereltek le.
De lehet, hogy nem is kell, mert azok az elvhű fidesztisztek, akikre vigyázni kell és óvni tűzön-vízen át!
Modern haderő--21. századi technika, OKJ-s képzettségű ""tisztekkel""!
namihami
@namihami: 18.09:. Bocs, most, hogy újraolvastam:
Természetesen, csak a figyelmetlenségem oka, hogy szegény Novák bakát átkereszteltem Vargává! A többi marad...
csipetke
@verőce21: 15:19 40 millióért? Miért? Neked megérte? Azt is mi fizettük,mert ugye a kedves papának semmije se volt még akkor, (nem úgy mint most). A Gazsi gyerek csak akasztott ember nem volt eddig. Volt focista,(valószínűleg ő volt az egyetlen,aki sose rúgott gólt,benne van az életrajzában), volt újkálvinista prédikátor,egyházvezető, meg a franctudja még mi.
Azt mondják,mindenki jó valamire, ha másra nem,hát elrettentő példának. Na a Gazsi gyerek ez a kategória.Csak ne kerülne nekünk ilyen sokba az orbán-purgyék sajátlábra állítása
ómió
Ugyanakkor, az efftársak meg "hadseregfelszámolásban" szoktak "jeleskedni"!
balos
@szópó-ómió: Addig hányod ide a kultúrhát,amíg a való világ rád nem önti a a valósegg szarát!
Németh István
@csipetke: te barom fasz picsa te mán csak tudod? mikor voltál katona?@lampa laz: @namihami: @balos: az ilyen mocskos szarok már amikor megszólalnak is csak fos bugyog ki a pofájukon!
egyikőtök semvolt katona pipotya szar trógerek vagytok, garantálom mint egykori kilképzőtiszt a beleteket hajottam volna ki a szátokon! >> elsőlátásra megállapítva, hogy szarból fosból összerakot sejtjképződmények vagytok!
A lényeg a haza védelme szent dolog! Ezért is kérjük Istenkénket, hogy a mocskso tróger usa-nató armadát zavarja ki Európából, az Eu vezteését börtönbe - akasztásilag!
rohács1926
Novák Katalin a Magyar Honvédség főparancsnoka, férje a rangsorban nagyságrenddel alatta van. Tehát a nagyasszony akár megmondhatja férjének; mikor, hányat (milyen testhelyzetben) kell lőni.
Macskaszem
És ettől megjött valakinek a kedve a katonasághoz? Mert annak őszinte részvétem.
szegény hazám
@Németh István: Hé te pifffsta. Nagyon figyelmesen elolvastam az írást. Amikor odáig jutottam, hogy "Büszke feleségként voltam szemtanúja annak, hogy férjem, István szakasztársaival együtt, a kiképzést követően letette az önkéntes tartalékosok esküjét. Szükségünk van az erős tartalékos haderőre is!" akkor a párom már résen volt, szerencsére, és hívta a mentőt. Röhögőgörcsöt kaptam akasztásilag. Ne aggódj, már jól vagyok. Kezeltek, de amikor elmondtam mitől kerültem ilyen állapotba, őket, a mentősöket kapta el a röhögőgörcs. Most várjuk a másik mentőt, hogy segítsenek bajtársaikon, akasztásilag. Figyelni fogok nehogy terjedni kezdjen ez a vírus amitől nekem komoly gondjaim akadtak. Börtönbe mindenkivel akasztásilag. Nem hagyom, hogy terjesszék ezt az elmebajt, mert még kialakul az országos röhögőgörcs.
Csak azt tudnám, mi van a te fejedben, olvasva förtelményeidet. Ki tanított írni, olvasni, fogalmazni? Tudod...akasztásilag.
Németh István
@szegény hazám: A novák katalin (sajnos nem futja nagybetüre) azon túl, hogy ember és női hölgy meglehetősen magas állami rangot tölt be! Akik ide helyezték, nyílván beszámítottáka beszámíthatatlant! Csak a poltikai megítélésünk húzza a rövidbbet - semmi gond, az úgy is gajon van! Na nem az Orbán Viktor mega Szzíjáró végett mert ők a szuper mintakép az európai népek előtt is! Sajnos a katalin személyében, én magam - és ez a saját kifejezett tudományos alpokon nyugvó véleményem - nagyokat csalódtam ! Ez persze személyes dolgom! A férje esete viszont más mert ő is egy ember mi több lehet hazafi is, és ennek megfelelően honvédelmi ismereteket szerezve be kíván állni a nemzet védelmébe! Nagyon is üdvözölendő dolog, de lehet az is, hogy ezen a területen kiforrva magát még hasznosabb dolgokat is fog produkálni! Kívánom neki!
Az általad említett röhögögörcsös eestre telepatiskusan átvettem a görcsölést - mentőt ugyan nem hívtak csak gyöngyösvisontai sűrű vörös borral jöttek görcsoldó műveleteket végrehajtani rajtam. hatásos volt! A görcs elmúltával megegyeztünk szigorúan tudományos alapon, hogy a haza érdekében mindent meg kell tenni, ha már az "asszony" némi -nemű dolgokat rendre elbaszkurzik akkor legyen egy férfi a talpán aki készültségben van - ha kell!! Na ez tiszta dolog! Rendben is van így! Végtére is nincs összeférhetelenség >> a haza érdeke az első!
DE az usa-nató moslék armada csak takarodjon Európából és nagyon moslék korrupt az Eu. nemzeteket tönkretevő Eu vezetés takarodjon a börtönbe - akasztásilag!
szegény hazám
@Németh István: Hé te pifffsta. Választ kaptam arra, hogy mért írsz ennyi zagyvaságot, értelmetlen bután megfogalmazott mondatokat. Tele helyesírási hibával. Förmedvényeidnek a magyarázata a vörösbor. No nem az igazi, mert azt én is nagyon kedvelem. Javaslom, hogy ne a kannásat vásárold, és gondolataid, mondataid kitisztulnak. Én legalábbis reménykedem, mert optimista vagyok még veled kapcsolatban is, annak ellenére, hogy itt már régen lemondtak rólad. Aztán vigyáz még a mennyiségre is ne csak a kannára. Napi max. 3 dl. Nem több. Hátha kitisztulsz.
Giovanni Alba
@namihami: ma, 20:30
Én is elolvastam, csak csendben mondom, így egymás közt, se nem Varga, se nem Novák, Veres az istenadta hadfia.
A Varga pedig illene a tornasorba, a Jucus meg a Miska után.
Giovanni Alba
@szegény hazám: ma, 20:28
Pifftának mindig ilyen mocskos volt a bagólesője, példaképe talán az a bájer nevű zsoca. Lehet hogy ez a gusztustalan okádék is irodalmi babérokra tör?
Petőfi emlékév van, ezen okból is gyakorta felötlik a költő költeménye, mely emígyen kezdődik: Mit nem beszél az a német?
Giovanni Alba
@csipetke: tegnap, 15:05
Amikor még volt sorkatonaság, hat hét volt az alapkiképzés, fegyelem, figyelem, szabályok, életvitel, úgymint reggeli torna, reggeli, utána elméleti vagy gyakorlati képzés, benne alaki gyakorlatok, menetgyakorlatok stb. Lőgyakorlat majd az eskü után.
Volt egy képekkel illusztrált cikk a mostani toborzásról, amiből az jön le, hogy ez már high-tech haderő, csak sajnos nagyon nehezen hihető.
444.hu/kepek/2023/02/13/jo-reggelt-gemerek-ebreszto-fel
444.hu/2023/02/13/jo-reggelt-gemerek-ebreszto-fel
Csak ízelítő, mert a teljes cikkhez előfizetés kell, a lényeg viszont így is látszik.
High-tech haderő, ízlelgessük, aztán vessük össze az online népszámlálással, meg a Kréta-val.
jesz
alezredesként tett esküt...év végére már ezredes
Sámannus
Ó ha siet elérheti hogy bevetik. Mi lesz ha ellövik a tökét a ficsúrnak.
@jesz: Úgy tudom amíg nem teszesküt nincs rendfokozata. Azt hiszem hogy az oroszok még megis kefélhetik ha idejönnének. Állítólag az ilyen csupaszképűt szeretik.
szegény hazám
@Giovanni Alba: Gyönyörű a vers amelyiket idézed. A gondolatod azonban lényegesen izgalmasabb: "példaképe talán az a bájer nevű zsoca." Nekem ez eszembe sem jutott. Van azonban pfistánknak egy érdekes megjegyzése, hogy ő kiképző tiszt volt, és mindenkit nagyon meg (nem írok ilyen csúnyaszót) bélgázosítana. A zsoca meg úgy tudom volt fegyveres testületnél. Lehet, hogy összenő a testvéri szellem?
Németh István
@csipetke: tehuóűlye gender kurva voltál katona?@Giovanni Alba: @jesz: @szegény hazám: a nálatk mutatkozó agybetegség bizonyítéka annak, hogy korcs szüleményként csak rosszindulatú ócska szemétkedésre vagtok képesek > ez születési hiva, de kívánom soha egy mosolyra és tiszta gondolatra ne jussatok mert akkor még közveszélyesek is lesztek!
De moslékok akkor is a ti érdeketek is >hogy az usa-nató moslék armada eltakarodjon Európából, a korrupt Eu vezetése a börtönbe - akasztásilag!
Galway
@csipetke: Mééééér', mit gondolsz, miért kellett kirugdosni a valamit tudó, hozzáértőket? Hogy legyen hely ez ilyen mézeskalács-huszároknak, akik legfeljebb a drága álnokasszonyt lovagolják meg!
csipetke
@Németh István: 07:51 Látom anyád foglalkozását is emlegeted az első mondatodban..Nem voltam katona, de tudok helyesen írni, összefüggő mondatokban. A te összeokádott betűidből nemigen lehet kiszedni a halvány értelmet se.
Arra azért kiváncsi vagyok,hogy te magadtól vagy ennyire idióta, vagy jársz valami fidesznyikes tanfolyásra,hogy minél hülyébb lehess?Vagy anyád tanított erre a sok gusztustalan,undorító mocsokságra? Te debil...
Clavigo
@Németh István: marha vagy.. ( emeletes )
Németh István
@Clavigo: szóval egyetértesz az írásaimmal! Ez derék! Mert ez a @csipetke: megen beszorúlt az egérluksiba és hátúlról a patkányok kefélik! Imádja a nemes szókincsemet amelyet kitünte-tésnek vesz - ezért jutalmúl királypatkányt küldök neki egy kis töfire!
A lényeg >> minden hadrafogható férfit a honvédlmi ismeretkre és a minimális fegyver haszná-latra okítani kéne, 1-3 hónap erre elegendőnek tűnik! Az, hogy az szdsz-mszp uralom alatt a katonaság felszámolásra kerűlt a fegyverek eladásn meg a két moslék párt nyerészkedett még mindíg vizsgálni kéne! Szóval az egy baronság volt! > a natóra semmi szükségünk >> hogy lenyúljon hatalmas összegeket a tagságunk okán > amikor éppen a gyarmatosításon tüstén-kedik és ver tanyát minden Eu nemzet területén!!! Ugyebár bizonyíték >> hogy a Washington kifogásolja az Eu-kínai kapcsolatokat! MI A BÜDÖS KURVA ANYJÁBA OKOSKODIK BELE AZ EU dolgaiba???!!! tessenek mán mondani!???
SZÓVAL >> az usa.-nató kibaszott szemét erőszakos aljas armada takarodjon Európából és az Eu vezetése a börtönbe - akasztásilag! A @csipetke: is de csak akkor ha ki tudott szabadúlni a kefélő kényszerből! "Te debil.." érted??
csipetke
@Németh István: Bakker,te tényleg egy abszolut idióta vagy . Nekem ne írogass,mert ezek közt az értelmetlenül összehányt betűket nem lehet értelmezni. Úgyhogy boldogíts mást...
drrotf
Most nem tudom ,hogy ebben az Orbán rendszerben kik az altiszti állomány tagjai, de régen a a tiszti rendfokozat alatt szolgálókat őrmester , törzsőrmester, főtörzsőrmester rendfokozattal bírók voltak az altisztek.Na most ezen tisztségekben szolgálók részére milyen akadémia működik, és milyen rendfokozatú katonákat képeznek ott ki?Tiszteket nem lehetséges, mert akkor az egy tisztképző iskola lenne, és akkor azt ennek is neveznék, bár az Orbán rendszerben ez nem biztos, hogy azt a nevet kapna amit a szavak értelme szerint kapnia kellene.Az is lehet hogy ennek a Novák férjének a kiképzésére kitaláltak az altisztek részére egy továbbképzést amit Akadémiának neveztek el, mert egy nagyságos államelnök férje , aki egyben altiszt is ,mégsem kaphat egy közönséges honvédségi továbbképzést, mert mit szólnának az emberek .
Németh István
@csipetke: nem tudtam, hogy a vén büdös kurvák olvasni és értelmezni sem tudnak, sajnos elfelejtettem, hogy iskola helyett pinatágítóba jártak - s buták, hülyék maradtak, csak ordená-riskodni, fertőzni, zülleszteni tudnak!
@drrotf: nem kellene szemétkedned, vagy éppen szemtelenkedned! > A rendszer vátózási bo-nyodalmak sokat váltóztattak a valójában 2014-ig húzódó tesze-foszaságon amíg valójában a honvédségi fegyverek a munkásörség fegyverzetével együtt eladásra kerültek a ballibernyák tolvaj banda kormány javára >> az ország ebből pénzt nem látott! Az erősödő migrantyú helyzet szükségessé tette a határvédelem fokozását! A mai nappal az alapvetóen az Eu. gerjesztette és az usa támogatta ország-fenyegetettségünk megkívánta a honvédelem intenzívebb fejlesztését. Látjuk, ha nem vagyunk vakok és süketek halljuk is! >> A honvédségi technika sokat fejlődött , persze vannak - hagyományosnak tekinthető - golyós fegyverütközések is, ám a digitális és számítógépes rendszerek fejlődése teljesen más irányban kívánják a honvédelmi ismeretek a fegyver használat, mi több a katona élet fizikális rendszerének biztosítását! (meg súgom a Puskás Öcsi talán soha nem lőtt a gólokon kívűl fegyverrel és vezérezredesi rangban temették el anak ideje korán meg örnagyi rangban volt) Ezt közbevetőleg azért említem meg, mert egy vala-miféle tudás bitrokában egy sajátos területen lehet valójában egyéb szakirányú képzés nélkül is általános érvényű rangi besorolást kapni! Ez a mindenkori elöljárónak a dolga! > ha tudsz gondolkozni akkor rájöhetsz arra, hogy egy képzési időszak alatt a kiképzők az állományt figyelik és a készségeik alapján igencsak profi módon tudnak szelktálni! Nagyon könnyen lehet, hogy több jó képességű jelenleg tartalékos állományban lévő személy került nyilvántartsba vételre és természetesen minősítve is!! Ezek közül az egyik miért ne lehetne az államelnök férje >> végtére is MAGYAR EMBER, magyar hazafi! Gondolom benned is azt tisztelhetem! (magamról sajnos nem beszélhetek a...
drrotf
@Németh István: Szóval úgy gondolod, hogy Novák férje is egy Puskás Öcsi, és ezért Ő is lehet rögtön alezredes ,beosztás nélkül?Vagy talán azt hiszed, hogy akinek egy államfő a felesége, az már ért mindenhez, még a hadtudományokhoz is?De az is lehet, hogy a hadtudományok nagy része megismerhető ,elsajátítható több hetes tanfolyamokon?Akkor az a kérdés, hogy akik iskolákban , egyetemeken tanulják a szakmát több évig, azok retardáltak, csak ez a Novák férj volt olyan okos hogy rögtön ales lett belőle.Még egy kérdés hogy mit jelent az altiszti kifejezés, és hogy az altisztek akadémiára hogyan járhatnak?A honvédségnél egyébként nincs rang csak rendfokozat.Ez jelölin azt hogy kinek milyen szaktudása van és azt hogy milyen beosztása van a seregben.Ha ebben az általad nagyra becsült új hadseregben valaki pár hetes kiképzés után alezredes lehet, akkor az a hadsereg egy operett sereg, nem pedig egy új , roppant erővel rendelkező modern hadsereg.Ja és a hadászat, egy hadsereg vagy annak akár egy kis részének, egységének vagy alegységének vezetése is tudomány, amit még az államii vezetők hozzátartozóinak is, még ha nagyon jó képességűek is ,hosszabb ideig kell tanulni három -négy hétnél!Nem értem, hogy miért kell kapkodni a tisztek képzésében,gyorstalpalón olyan tiszteket képezni akik eddig távol tartották magukat a katonaságtól, akkor amikor 45 éves kipróbált tisztek álltak a mostani honvédelmi miniszter rendelkezésére, akiket ezekért az újakért képes volt lapátra tenni? Az is különös, hogy most ezeket a fizikálisan már alkalmatlan 45 éveseket, akik már fejlődés képtelenek, most visszahívja a miniszter úr, hogy képezzék ki az olyanokat akik még alig "szagultak "puskaport!Nem szégyelli magát a miniszter úr?Azokkal akarja kiképezni az új tiszti kart, vagy honvédséget , akiket alkalmatlannak ítélt korábban katonának?Mi lesz ha nem sikerül a kiképzésük, és nyulak lesznek az újak a háborús viszonyok között?Akkor majd visszamutogat, hogy a régi alkalmatlanok hibája az egész?Ez az...
Clavigo
@Németh István: kretén vagy Piffta..
leszholnapis
ha röhögni akartok a Y.T.on meg lehet nézni...katasztrofa
lusta
Nem is tudtam, hogy a seregben az OKJ-s képzést is bevezették.
csipetke
@Németh István: Már megint anyádat emlegeted,te idióta?A te agyad annyira roggyant,hogy cirkuszban kéne mutogatni a majom helyett. Bár a majom okos állat, veled nem pótolhatnák még azt se. Te egy dologra lennél jó,árvíznél leverhetnének cölöp helyett. Te vén gyökér
Fenyöfa58
@Németh István: PISTIKE !! Már keresnek a gondozóid!! VISZIK A GYOGYSZERED ?MEG A KÉNYSZER ZUBBONYODAT !!
Németh István
@csipetke: @Fenyöfa58: na megszólalt a két fába szorúlt féreg! Kiváló tehetségetek van az elkeseredett vinnyogásra tehetitek könnyedén, hisz eszetek egy száll se!
DE akkor is a tény>> az usa-nató aljadékoknak semmi keresnivalójuk Európában és az Eu. moslékoknak a börtönben a helye! - akasztásilag! JA!! ti csak a kieresztett szart nyalhatjátok!
Németh István
@drrotf: @Clavigo: @leszholnapis: @lusta: a ti hülye gondolattársításaitok, a mindent a balliberális belső ellenség sajátos barom meglátásaitok szerint megítélni akaró megnyilvá-nulásotok lenyűgöző! Miután abban a moslékos szarkeverékben fürödtök, akkor csak arra vigyázzatok, hogy a szar ne fröcsögjön széjjel, mert az felettébb kellemetlen elég ha ti nyalogatjátok magatokról!
A lényeg, hogy tudjátok > az usa-nató armada takarodjon Európából, az Eu.vezetése a börtönbe- akasztásilag!
drrotf
@Németh István: Pesta!, vagy Esvány!Ki a faszomnak gondold magad,hogy mindenkit minősítgetsz akiket nem is ismersz?Nem tudod hogy a vélemény az szabad, és ha tatszik neked, ha nem akkor is meg kellene hallgatnod.Nem elfogadnod, hallgatnod!Ha nem értesz egyet a véleményekkel akkor azt mond el, ne pedig minősítgesd az az embereket alaptalanul!
drrotf
@Németh István: Hát ahhoz mit szólnál ha azt mondanám hogy az Altiszti Akadémia olyan kifejezés mintha azt mondanánk ,hogy az óvoda egyetemén lett Novák férje a hadtudományok doktora?Ugye milyen jól hangzik?Addig amíg csak címeket kap az ilyen végzettségű "tudós" ember nem baj, csak a seregben ne kapjon beosztást, mert azt már láttuk, hogy ha egy német altiszt vezette a német hadsereget annak mi lett a következménye, és nem szeretném , ha a magyarok hadserege is erre a sorsra jutna.
e örö e bódottá
Az OKJ-s tanfolyam elvégzése után, "Minden katonát és katonai előléptetési szabályt átugorva alezredesnek szerelt fel Veres István, Novák Katalin "köztársasági" elnök férje."

Kőagy őrnagy (1995)

Veres István, egy úr lehetne...
A hangsúly a "lehetne" szón van.
De nem volt az, most sem az, sosme lesz!

Azért mert paraszt vagy (pejoratíve), nem kell annak is látszanod. De a fideszesek már régóta nem adnak a látszatra.
Ööö, ezt lehet hogy újra kéne fogalmaznom. De lehet, hogy nem.
vacsi
Egy hónap alatt mit lehet megtanulni?
drrotf
@vacsi: Az a tragédia, hogy a 45 évesnél idősebb főtiszteknél, akik 25 évet szolgáltak , többre becsüli az öthetes kiképzésen átesett civil embereket ez a mi új honvédelmi miniszterünk!Kérdés, hogy mi a feladata?Mert ,hogy így nem épít fel egy erős, ütőképes , magas elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkező honvéd tisztikart és sereget az egészen biztos!Ezek a mostani minisztzeri intézkedések csak egyre jók, a hadsereg szétverésére, s ha ez a cél, akkor ezt a miniszter úr elérte!
e örö e bódottá
@Németh István: Amíg úgy volt, hogy összemérjük a férfiasságunkat a Deákon, addig egy 120 kilós gyilkológépnek tűntél, de utána változtak a dolgok és hangnemed is...

Azóta egy lóti-futi csicska pincsi kutyára emlékeztetsz, aki azóta is folyamatosan magyarázza a bizonyítványát.
Hová lett az elementáris erő? (a 120 kiló biztos meg van, azért nem kérdezek rá)
Németh István
@e örö e bódottá: A férfiasságom 25 centi hibvatalosan is Nincs mit összemérni, játékos és hadrafogható - többszörösen és bármikor!KÜLÖNBEN> Csodálatossan dadogós a neved, nyilván te is az vagy, sajnállak! > @e örö e bódottá:> lenyügöző, de figyelj ! @vacsi: @drrotf: is!! > nagyon nem kéne vakon és bután az ismeretek hiányában ítélkezni, és nagyon hülye álláspontokat foglalni! Mondom is miért!? Az a helyzet, hogy a jelenlegi és 13 éve regnálló kormány rendre gátolva van a moslék és nagyon aljas megöröklött, kölönböző ágazati vezetés végett! Legyen az akár az orvosi-Eü. terület, a honvédelem, de még a rendőrség is az oktatás ügy, meg a bíróságok akikről még csak ne is beszéljünk, stb. Sajnos nem akartak rájönni, de MÁR kezdenek rájönni, hogy az Eu. vezetése mocskos beleszólásaival szemben bizony ki kell takarítani az egyes intézményeket a belső ellenséghez húzó és azok valagát nyaló szemetekttől! Különösen az olyanoktól mint a MOK, a pdsz, stb.
Ez van a honvédségnél is, az idősebbeket megbecsülve a szakmai tudásaikat hasznosítva egy új nemzedék kialakítása a cél! Ezt a kommunistáék keményebben és határozottabban oldották meg a jelen kormány lojálisabb volt VISSZAÉLTEK VELE! >> innentől kezdve dumáljatok amit akartok > és csak egy példa BUNKÓKÁIM >> a bíróságot a 2010-es kormányváltáskor le kívánta rendezni elküldeni a geciket a picsába a kormány; erre az Eu belepofázott és vissza kellet fogadni a teveseket >> ennek is köszönhetőek a több, akár 10-en éves perek akár a fenyő-gyilok, a Budaházy ügy >> fasz és picsavakarás van, nem ügy lerendezés! A csicska stílus feladása a Kormány részéről egyre erőteljesebbé kell, hogy válljon és az Eu, diktátum takarodjon a kurva anyjába, a vezetéssel cakli-pakli!! A honvédség egyre rázósabb terület, és fenemód nem kellenek az esetleges belső zavart előidéző megnyilvánulások! AZTÁN a mindenkori vezetésnek a dolga, hogy a te és a mi biztonságunkról a haza védelméről gondoskodjon és nagyon nem kell a hülyéknek belepofázni az olyan dolgokba...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.