Reagálás a 2023. február 25-i Kormányinfón elhangzottakra címmel adott ki közleményt a Magyar Orvosi Kamara.

Cáfolja az MOK Gulyás Gergely szavait, szerintük nem igaz, amit a miniszter mondott
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. február 25-én. MTI/Kovács Tamás

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta ma a kormányinfón, hogy elvtelen és elfogadhatatlan a Magyar Orvosi Kamara véleménye, és veszélyezteti az ellátást.

Elvtelen, tűrhetetlen és elfogadhatatlan. Visszaélnek a hatalmukkal, amikor orvosokat fenyegetnek

– mondta Gulyás Gergely azzal kapcsolatban, a kamara etikai eljárást indított egy háziorvos ellen, aki tájékoztatót tartott az új ügyeleti rendszerről. Gulyás bocsánatkérést vár a Magyar Orvosi Kamarától, akik szerinte politikai szerepet visznek.

Az orvosi kamara közleményét változtatások nélkül közöljük:

- A magyar orvosok nyomásgyakorló akciójában minden kolléga önkéntesen vesz részt.

- A Kormányinfón elhangzottakkal ellentétben a Magyar Orvosi Kamara egyetlen háziorvos ellen sem indított és nem indít etikai eljárást azért, mert aláírja az ügyeleti szerződést.

- A Magyar Orvosi Kamara elnöksége etikai panasszal élt azzal a megyei kollegiális vezető háziorvossal szemben, aki fenyegetéssel, súlyos értékítélettel, félrevezető információkkal igyekezett rávenni háziorvos kollégákat a szerződések aláírására.

- A Magyar Orvosi Kamara támogatja az új ügyeleti rendszer bevezetésének elvi alapjait.

- Az ügyeleti szerződések aláírásának elutasítása a magyar orvosok nyomásgyakorló akciójának eszköze az orvostársadalom korábban közzétett követeléseinek elfogadására, melyek célja egy betegközpontú, fejlett, biztonságos ellátórendszer kialakítása.

Forrás: MTI-OS

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Ezek a fideszes megmondóemberek , azonnal ellenmondásba keverednek . Hogy miért ? Mert hazudnak , kell a híveknek a mantra , hogy kiket kell utálni , ki a hibás . Erre van egy őrök érvényű magyar közmondás " hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát " Megint ez az eset bizonyosodott be !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Alfa
gulyás,mint mindíg most is hazudik, de ezen senki nincs meglepődve...mert tudjuk...orbánnak-fidesz-ner-nek ez keresztényi kötelessége...
mint a kecskebaszó híveknek is
verőce21
Cáfolja? Nem baj, a FIDESZ törzsgárda elhiszi. A szavazóbázis egyben marad, ez a lényeg...!
Pálinkás Pál
@sgl:/ adblock tampermonkey/.---csak előtte telepítsd a tampermonkey bővítményt, scriptekkel dolgozik...van olyan script is,ami becsapja az oldalak adblock ellenőrzését...
ómió
Szóval, akkor az összes, a MOK-ra terhelően nyilatkozó orvos hazudik, csak a MOK-os efftársak a "patyolat"!? És a Lenin szobor még nem szakadt rájuk!?
jesz
ha lenne egy tökös mok, akkor lenne egészségügy is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.