Románia semmilyen szinten nem adta hozzájárulását ahhoz, hogy Magyarország beruházási programokat hajtson végre Erdélyben, ahogyan azt az elmúlt években tette – közölte a Külügyminisztérium sajtóirodája a G4Médiával.

A román külügy nekiment az orbáni politikának: Nem adták beleegyezésünket Magyarország beruházási programokat hajtson végre Erdélyben
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A Transtelex cikke szerint a magyar kormány erdélyi beruházásairól rendszeresen hírt adó G4 Media azt követően kereste meg a román külügyminisztériumot kérdéseivel, hogy Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány vezetője februárban azt nyilatkozta, Magyarország partiumi vidékfejlesztési támogatási pályázatot hirdetne meg a magyar–román határ mentén fekvő megyék gazdái számára.

Románia és Magyarország között semmilyen szintű kétoldalú megállapodás nem született arról, hogy a magyar állam finanszírozási programokat hajtson végre román területen. Ilyen megállapodás hiányában a román fél részéről nincs hozzájárulás ahhoz, hogy a magyar fél ilyen programokat futtasson Romániában

– nyilatkozták a G4Médiának a külügyminisztérium képviselői.

A G4Media úgy tudja, az erdélyi gazdaságfejlesztési program folytatásáról szóló tárgyalások még az előző bukaresti kormány idején kezdődtek, amely különböző feltételeket szabott az Erdélyben eszközölt magyarországi gazdasági beruházásoknak.

Forrás: Transtelex

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Berklac
A magyar gyermekek éheznek ez a rohadt cigány meg a román-magyar cigányokat futtatja , verje meg az isten ,ezt a rühes gecit !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@leszholnapis: Orbán azt a kinai "taktikát" követi a szomszédos országokkal- gazdasági befolyás erősitése, amelyet aztán politikai befolyásra válthat.A kinaiak ezt csinálják Afrikában-és sokszor ez odáig fajul, hogy a kinai "gazdasági segitség"/hitel fejében elzálogositják az ország egy részét- ez történt Szlovéniában is. Nem hiába visitozunk néhányan a kinai vasút, és a fundan ellen.
A román kormány most "ébred", a szlovákok már néhány évvel ezelőtt- amikor leállitották a magyar állam, és az orbán kitartottak föld-és kastély vásárlásait, nem engedik a gazdasági befolyás növekedését.
Ugye itthon pont forditva történt- olyan unortodox módon: először a politikai hatalom, majd a gazdasági hatalom a politika segitségével. De külhonban a "a klasszikus" kapitalista modell.
ómió
@m73: Örvendek, anyabaszó köcsööög efftárs, hogy bemutatkoztál! Én ómió vagyok!
Nyírfa
Már biztosan leírta valaki, de kérdem én is: kedves románok, csak nem észbe kaptatok? Már nagyon ideje volt!
A tusnádfürdői nyomulást pedig szüntessétek meg, ez a ti országotok, nem a magyar politikusok felvonulási területe.
e örö e bódottá
@Nyírfa: Téged már idézni lehet.

"A tusnádfürdői nyomulást pedig szüntessétek meg, ez a ti országotok, nem a magyar politikusok felvonulási területe."
Nyírfa
@e örö e bódottá: 04.12

Nem ez az első, amiben egyet gondolunk. Már, nem az idézést értem alatta! :)
e örö e bódottá
@Nyírfa: Tegnap annyira be voltam b4szva, hogy nem bírtam bejelentkezni az aktuális nicknevemen. Egy korábbi nicknevemhez kellett visszanyúlnom. A mai napig nem értem, hogy ez meg hogy? Az ufók? Vagy a jetik? Vagy a
Loch Ness-i szörny(ek)?
Az élet annyira unalmas. Így próbálok egy kis színt vinni bele. Hogy hányás szagú a szín? Hát, Istenem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.