Románia semmilyen szinten nem adta hozzájárulását ahhoz, hogy Magyarország beruházási programokat hajtson végre Erdélyben, ahogyan azt az elmúlt években tette – közölte a Külügyminisztérium sajtóirodája a G4Médiával.

A román külügy nekiment az orbáni politikának: Nem adták beleegyezésünket Magyarország beruházási programokat hajtson végre Erdélyben
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A Transtelex cikke szerint a magyar kormány erdélyi beruházásairól rendszeresen hírt adó G4 Media azt követően kereste meg a román külügyminisztériumot kérdéseivel, hogy Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány vezetője februárban azt nyilatkozta, Magyarország partiumi vidékfejlesztési támogatási pályázatot hirdetne meg a magyar–román határ mentén fekvő megyék gazdái számára.

Románia és Magyarország között semmilyen szintű kétoldalú megállapodás nem született arról, hogy a magyar állam finanszírozási programokat hajtson végre román területen. Ilyen megállapodás hiányában a román fél részéről nincs hozzájárulás ahhoz, hogy a magyar fél ilyen programokat futtasson Romániában

– nyilatkozták a G4Médiának a külügyminisztérium képviselői.

A G4Media úgy tudja, az erdélyi gazdaságfejlesztési program folytatásáról szóló tárgyalások még az előző bukaresti kormány idején kezdődtek, amely különböző feltételeket szabott az Erdélyben eszközölt magyarországi gazdasági beruházásoknak.

Forrás: Transtelex

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Berklac
A magyar gyermekek éheznek ez a rohadt cigány meg a román-magyar cigányokat futtatja , verje meg az isten ,ezt a rühes gecit !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dobzse
Pedig jó néhány szálláson kint a tábla, készült a Magyar kormány támogatásával.
Berklac
A magyar gyermekek éheznek ez a rohadt cigány meg a román-magyar cigányokat futtatja , verje meg az isten ,ezt a rühes gecit !
jáger laszló
Hát ez 1Nlőre nem viktor!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Pálinkás Pál
megoldás egyszerű...meg kell tiltani, és elkobozni a támogatást...
justhpeter
A Toporzékmanó most miért nem szólal meg ?
sgl
- Mit várjunk a magyar történelem legaljasabb hazug, tolvaj, hazaáruló csürhéjétől, élén egy klepto és cezaromániás pszihopata gazemberrel???
-Meddig maradhat hatalmon az országrontó hazug, tolvaj fideszcsürhe és meddig maradhat szabadlábon ez az elvetemült hazaáruló komcsiból vált horogkeresztény náci klepto és cezaromániás gazember???
* Aki a hazaáruló fideszmaffiózókat támogatja az cinkossá, ezzel együtt hazaárulóvá válik ha rájuk szavaz, ezzel hatalomban tartják a hazug tolvajokat.
dr. prédikátor
HOPPÁ!!! EGY UJABB SZÁJBA KÚRÁS A CIGÁNY LÓKUPECNEK!!!
sgl
Példátlan hogy MO minden ország belügyébe beleszól ahová csak tud!
Példátlan, hogy a magyar adófizetők pénzéből 100 milliárdokkal szól bele a fideszmaffia a környező országok és MO választásának eredményébe,
Példátlan az a mindenfelé áradó gyűlölet amit a fideszmaffia kelt mindenfelé a világban azok ellen akik nem fidesz vallásúak,
Példátlan ahogy a fideszmaffia áskálódik az EU-ban az ellenzéke ellen,
Példátlan ahogy a magyar történelem eddigi legaljasabb hazug, tolvaj, hazaáruló csürhéje, élén egy klepto és cezaromániás pszihopata gazemberrel veri és lopja szét MO-t.
Példátlan, hogy ilyen impotens ellenzéke van a magyar történelem legnagyobb gazembereiből összeált diktatúrának,
Példátlan az a tudatos károkozás amit a fidesz tesz MO ellen, ami kimeríti a hazaárulás fogalmát!
Példátlan, ahogy az egészségügyet szétverték és még a súlyos járványt is lopásra a hatalom megerősítésre használták ami okán több mint 35 ezer ember feleslegesen halt meg ami TÖMEGGYILKOSSÁG!
Példátlan hosszú sor van még amit felsorolhatunk a magyar példátlan események közül...
És végül is...
Példátlan a magyar történelemben békeidőben ilyen ámokfutó hazaáruló gazember büntetés nélkül ennyit árthat a hazának.
Havanagi
@sgl: Az is példátlan,hogy az agyatlan magyarok ezt tűrik.Az is példátlan,hogy már szinte nincs egy szegmense a gazdaságnak,amit ne vont volna a saját kezébe,hogy aztán majd ő szabályozza az árakat,mint ahogy ezt teszi az energia árakkal,ami függetleniti magát a világpiaci áraktól. Majd akkor lesz árcsökkenés,ha geci engedi,de NEM fogja engedni,mert kell a haveroknak a még több pénz,neki meg a 31%-os ÁFA bevétel,amit természetesen nem a magyar emberek fizetnek meg.Uram atyám! Itt az agyatlanok tartják életben ezt a rohadék rendszert.
Shikari
Szopassuk meg mi is a szőrös talpú hordát! :-)
Őrnagy
@sgl: "Mit várjunk a magyar történelem legaljasabb hazug, tolvaj, hazaáruló csürhéjétől, élén egy klepto és cezaromániás pszihopata gazemberrel???"

Gondolom a DK-ról beszélsz!
Hát a húgyagyú faszparasztoknak, mint amilyen te is vagy, megmondták az országjáráson, hogy nem ígérnek semmit, de elhozzák nektek a "Reményt"! Hogy miben is reménykedjetek, azt még nem árulták el, de már készülnek. Hogy mire, azt se árulták el, de örüljetek kretének, mert jön a remény. Ők hozzák nektek valahonnan. Honnan, ja azt a fene se tudja. Öszödön azt mondta neked a Böszme, hogy trükkök százaival, amit nektek nem kell tudnotok!
Őrnagy
@Shikari: Nem kell megszopatni senkit! Békében kell élni a különböző népeknek egymás mellett, akármilyen hülye náci vezetői vannak egyes népeknek! Legalábbis törekedni kell rá.
kereső
Nem értem a románokat. A magyar kormány a magyar adófizetők pénzén gyarapitja a román nemzeti vagyont.Mert, attól, hogy ez a "támogatás" és gazdaságfejlesztés az erdélyi magyaroknak szól, a létrejövő eredmény a román nemzeti vagyon része lesz.Akár sportcsarnok, akár templom, az iskolákról-óvodákról ne is beszéljünk. Azok a vállalkozások amelyeket ez a gazdaságfejlesztés támogat, vagy létre hoz, azok a román államnak fizetnek adót,
Érdeklődöm tisztelettel- mindezek után, nem a magyar adófizetőknek- és az őket "képviselő" parlamenti pártoknak kellene kiverni a kolostordisznót az óljából?
Őrnagy
Egyes kertén románok (és egyes kretén magyar állampolgárok is), akik nem egyenlőek az egész román (és magyar) néppel, nem tudják, hogy a Tőke szabad áramlása, az Európai alapérték, nem szabad a Tőke szabad áramlását korlátozni!
Őrnagy
@kereső: Romániának csak az a pénz jó (szimpatikus), amit Szaros Gyuri bácsi küld Amerikából! Annak a pénznek nincs szaga!
Őrnagy
@kereső: És ahogy elnézem, neked is csak az a szagtalan pénz.
sgl
@Havanagi: Azt ahogy a mai ellenzék hatalmon, ismerve a geczi aljas cselekedeteit, - 92-ben kezdte lakáscsalás, 93 székházlopás, - komoly mai pénzben 20 mrd feletti bűntetteit, ahogy minden esetben futni hagyták, - 98, 2002, 2006,- az bizony komolyan felveti a mai ellenzék felelősségét, hogy ez a rohadék bélféreg 13 éve ámokfuthat, totálisan szétverheti a gazdaságot, erkölcsöt, etikát, kultúrát, oktatást, szóval mindent!
Gyűlöletkeltő hadjáratai pedig egészen elképesztő aljasságát mutatja, pláne ahogy magyart magyar ellen uszít.
- Hatalmának ez az alapja. csak az ellenzék olyan ostoba, azon tököl: mit gondol a geczi, miközben azt kell nézni mit tesz!!
Ezek még arra is képtelenek: szembesítsék a geczit a spemával, Ocsmány Vigyort a miniszterÁlnokkal, hazug beszédeit a másik hazugságával, lopásait hazaárulását, tömeggyilkossá válást, stb...pláne rákérdezzek:
mire esküdtél fel O1G!
...Bödőcs Tibor: " A két nagy tragédiája ennek az országnak a kormány meg az ellenzék."
Shikari
@Őrnagy: Viszonosság és kölcsönösség! Nem szabad engedni a primitív provokációknak, mindennek következménye kell legyen.
sgl
Sorosozást, Gyurcsányozást, dollárbaloldalazást, szemkilövetőzést, komcsizást, .. dedós szintű panelokat egy általános iskolás seperc alatt visszagyűrné, nevetségessé tudná tenni ezt a dagadt pojácát, de amíg ez az ellenézknek csúfolt politikai szarhalom van előtérben addig remény sincs.
...Bíztam a momdentumban, fiatalok, lendülettel indultak de ők is beleszürkültek az ellenzékbe és elkezdték belső ellenzék harcukat mint a többi. A szarhalom csak nőtt velük.
Kéttagu az ellenzék: Szabó Tímea és Hadházy. PONT.
kereső
@Őrnagy: @Őrnagy: úgy látom nem érted a problémám lényegét. Soros a saját vagyonából invesztál, a magyar kormány meg az enyémből. Sorosnak nincsenek gazdasági beruházásai- alapvetően más azoknak a pénzeknek az irányultsága.
Legyen elég ennyi őrnagyom, mert ennek az egésznek semmi köze Soroshoz- ennek csakis és kizárólag hozzánk van köze.
Eladott Ország
Talán itthon kéne elkölteni. Vajon miért nem Magyarországot fejlesztik, meg támogatják, hanem mindig Erdélyt, meg Kárpát-Ukrajnát? Románia, meg Ukrajna eddig hányszor adott segélyt a magyar szegényeknek? Mert az itthon élő nyomorgóknak a kirobbanó magyar gazdaságon zsírosodó kormányunk sem nyújt semmilyen támaszt! Mert a szőröstalpúak orbánra szavaznak, orbán meg hálája jeléül a magyar emberek adóját rájuk költi, a mi adónkon élősködnek. Az eszéki stadion is fontosabb. A szerbek is milliárd számra kapják a támogatást a magyar adófizetők pénzéből. Mintha Magyarországon akkora jólét lenne, hogy már feltétlenül a románokat kelljen támogatni. Fideszmaffia, takarodj! 1918. december 1-jén tartott gyulafehérvári román nagygyűlés kimondta Erdély egyesülését Romániával, amit 1920-ban az antant hatalmak a trianoni békeszerződéssel jóváhagytak.
Őrnagy
@kereső: Szaros Gyurkát az USA pénzügyi hatalma 1947 óta ellátja bennfentes banki információkkal, hogy az egyes államok jogszabályait kijátszva népek 10-20 millióit lopja meg, tehát az ő felhalmozott pénze mind másoktól ellopott pénz. Ezt a népek is így tartják számon, több országból ki van tiltva, más országokban súlyos börtönbüntetés várna rá, ha belépne, egyes országokban meg azonnal meglincselnék!
kereső
@Őrnagy: Nem sorosról van szó- ne próbáld elterelni a témát. Itt és most a magyar adófizetők pénzéről van szó- és a magyar kormányról.
sgl
@Eladott Ország: Ismert tény: minden nemzet 3 kb részre osztható: nacionalista, liberális, leszarok mindent.
Ezt nem ismeri fel az ellenzék!!!
A geczi a nacionalizmust és mások iránti - sok célpont van, köztük magyar is,- gyűlöletet szemelte ki magának, és ezt erősíti minden áron mindenféleképp.
-- Ez a célja a határon túliak álszeretetének, - meg a 100 milliárdok ellopása, amit visszakérnek zsebbe,- támogatásának. 2004 előtt még ők is ellenük voltak, aztán jött a pálfordulás.
...Nézd meg a választási eredményeket: durván ott is lejön ez az 1/3, 1/3-ad arány.
Az elllenzék nem jön rá erre és azon óberkodik, hogyan lehet fideszest átcsábítani: sehogy!
A fideszvakhitű húgyaGYU gyűlöl és ez hít alapu, ténnyel nem lehet befolyásolni.
...Az ellenzék egy uton nyerhet: ha a bizonytalanokat és leszaromapolitikát tömeget megcélozza és maguk mellé állítja, de erre iylen kommunikációval képtelenek.
Legyinteke: a fidesz aljas ezek meg segghülyék, leszarom!
Az hogy mindemellett a ballib 2006, de főleg 2010 után médiáikat is elbaszták, csak hab az óceánon.
simmering73
Jó reggelt románok. Rövid pórázra kellene már tenni ezeket a túlmozgásos legényeket.
kereső
@Őrnagy: Soros Györgynek annyi köze van az egészhez, hogy az Ő pénzén lettek a mai kormány-és állampárt tagjai azok, amik.Te is követed a hú fideSS hagyományt, [email protected] abba a tányérba, amelyből előzőleg enni adtak neked.
Toller Béla
@Őrnagy: Ha tudnád, mekkora marhaságokat írtál, szégyenlenéd magad és lemondanál a fokozatodról Segédjelölt helyettes !
Őrnagy
@kereső: És az 1000 éves Magyarországon élő magyar emberek szolidaritásáról, mert akiket akaratuk ellenére leválasztottak az 1000 éves Magyarországról, azok éppúgy nem tehetnek erről, mint azok az ukrán népek, akik Ukrajnában élnek, és most egységesen kiáll Európa Ukrajna egysége mellett! A Magyar Királyság területi egysége mellett basztak kiállni, de Ukrajna Területi integritása mellett kiállnak! Amúgy meg ha sajnálod a magyarok magyarságon belüli szolidaritását, akkor miért nem tiltakozol amiatt a mérhetetlenül sok pénz miatt, ami a magyar és az Európai adófizetők pénzéből megy Ukrajnába? Ja, hogy te nem vagy magyar, csak adófizető vagy! Így értem! Nekem az elszakított országrészek mindegyikében élnek rokonaim, és nem sajnálom az adóforintjaimat tőlük, mert minden magyarral szolidáris vagyok! De nem sajnálom az adóforintjaimat Ukrajna népeitől se, ha nem lopják el ahogy odaér azonnal! Sajnos a nagy részét ellopják!
kereső
@Őrnagy: A szolidaritásom teljes a külhoniu magyarok irányába, És ezt a rendszerváltozás utáni minden magyar kormány teljesitette- még a patás is, a "szülőföld programmal", amelyek elősegitették a magyar intenditás megőrzését- a nyelv ápolását, a kultúra megtartását. Ez ellen semmi kifogásom nincsen- de van kifogásom a sportcsarnokok, a templomok-és egyházi élet, a gazdaság szereplőinek "támogatása" ellen. És ne hivatkozzon az a 1000 éves magyar államiságra, aki nem tartja tiszteletben annnak örökségét, amelyet anno Szt István lerakott. Ő nem vissza az Eetelközbe kormányozta a magyarok hajóját, hanem nyugatra vette az irányt.
Nem is értem, miért hozakodsz elő ezzel a , hacsak az nem munkál benned, elterelni a figyelmet a magyar kormány azon tettéről, hogy ismét meglopja a 93 ezer négyzetkilometern élőket. Térjünk csak vissza , ehhez- ezt cáfold, és ezzel foglakozz. ne hablatyolj Sorosról, meg 1000 évről. 2023 ot irunk, arról beszélj...elegem van a "múltba" révedésről, abból, hogy állandóan a 100 évvel ezeéőtti történelem miatt kellene "búnbánatot" gyakorolnom. Nem fogok...mert semmi részem nem volt benne.Van egy stus guo , amelyet illene már elfogadni, mert ezzel az állandó visszatekingetéssel csak azt érjük el, hogy scheggel megyünk előre a jövőbe.
Őrnagy
@kereső: Ne beszélj mellé!
Egyszerű képlet, nem múltba révedés, mert a jelenben támogatjuk a saját nemzeti kisebbségeinket külföldön, és az Ukrán nemzeti többséget az adóforintjainkból Ukrajnában.
Az Ukrajna magyar adóforintokból való támogatását (ami sokkal több) nem sajnálod Ukrajnától, a Magyar kisebbség támogatását Erdélyben sajnálod az ott élő magyarságtól!
Ez a jellen, nincs itt semmi múlt!
TASzSz
@Shikari: Majd Putyin!!! Ne aggódj!!!
Csizmás Kond
...ez sem pont így van...tudni illik, hogy egy uniós szabály lehetőséget ad bármelyik tagországnak hogy egy másik tagország területén üzleti befektetést hajtson végre semmilyen különösebb országok közötti megállapodás nélkül ha az a vidék fejlődését hozza magával. Így van ez mindenhol, csak most a románok ugrabugrálnak mert eladták mindenüket és ezáltal mindenkire haragszanak aki valamilyen nem az ők szájaízük szerinti beruházást akar nyélbeütni...sőt a kisebb beruházásokba az országok bele sem tudnak szólni...
Eladott Ország
Az ENSZ előrejelzése szerint 2050-re Magyarországon 8,3 millióan élnek majd, 2075-re 7,2 millióan, míg 2100-ban 6,5.
Inkább arra kellene törekedni, hogy az "őshazában" elő magyarokat megtartsuk, mert ennek a fenenagy jólétnek nem lesz jó következménye. Az elköltendő milliárdoknak itthon is van helye, feltéve ha a kormány célja nem a közpénzek lenyúlása.
infogram.com/magyarorszag-varhato-nepessegszama-2100-ig-1g957pr9kn0lp01
Őrnagy
Részlet az Európai Bizottság portáljáról:

"Az Európai Unió működéséről szóló szerződés 63. cikkeHU••• a tőkemozgások és fizetési műveletek mindenféle korlátozását tiltja – nemcsak az EU-n belül, hanem az EU-országok és nem uniós országok között is. A szerződés további rendelkezései azonban előírnak néhány kivételt a tőke szabad mozgásának elve alól, különösen az adózással, a pénzügyi intézmények prudenciális felügyeletével, a közrenddel és a biztonsággal kapcsolatos problémák megelőzése érdekében."

Most egyes Romániai vezetők ez ellen tiltakoznak, csak azt nem értem, hogy ez ellen miért nem az EB-nél, vagy az Európai Bíróságon tiltakoznak? Ahhoz, hogy jogalappal tiltakozhassanak, előbb az Európai jogszabályok megváltoztatását kell kiharcolniuk!
Bástya Béla Elvtárs
Na, milyen korrektek oláhék! Mondjuk, kár is oda befektetni - úgyis megy oda Putyin, lerombol mindent!
Még a végén - a történelemben egyetlen egyszer - megköszönünk valamit a románoknak!
Havanagi
Farkas: engedd be a jobb lábamat,Piroska...
ómió
Szőröstalpúék "ajropéer módon" inkább az erdélyi magyarság felszámolásán, "beolvasztásán dolgoznak"! Tanultak Zelenszki efftársuktól! "Antanték" meg tapsikolnak!
sgl
Gugli:

"
Áder: A határon túliak ne szóljanak bele!szmsz.press › 2022/03/26 › ader-a-hataron-tuliak...
2022. márc. 26. — Áder János Fidesz-alelnök 1993-ban a parlamentben ágált a határon túli állampolgárok szavazati joga ellen.(RTL Klub képernyőmásolat) ...

Amikor még a Fidesz ellenezte, hogy a külföldön élő ... - HVGhvg.hu › itthon › 20180211_ader_a_fidesz_is_el...
Sőt, a határon túliak kettős állampolgárságának kérdését felvető RMDSZ-t a magyar állami támogatás megvonásával büntette. Tehát a határon túliak szavazati jogát ...

Áder János hevesen érvelt amellett, miért nem helyes a ...168.hu › itthon › ader-hevesen-ervelt-amellett-m...
2018. febr. 11. — ... miért nem helyes a határon túliak anyagországi választójoga ... élő magyarok szavazati joga ellen, mint manapság Gyurcsány Ferenc.

Felszólaláswww.parlament.hu › naplo41
Nem meglepő módon amiről leginkább szólni szeretnék, az a határon túli, Magyarországon lakhellyel nem rendelkező állampolgárok szavazati joga.
Hiányzó: ellen ‎ Tartalmaznia kell a következőket: ellen

Áder: A Fidesz nem támogatja, hogy olyanok is ... - 444444.hu › 2018/02/11 › ader-a-fidesz-nem-tamog...
2018. febr. 11. — Áder a Parlament honlapjának tanúsága szerint beszédében több okot is felsorolt, hogy a Fidesz miért nem ... határon túli magyarok szavazata
sgl
2004-ig nem támogatták, jött Patrubány a határon túliak kettős állampolgáráságának megadásával, fidesz ellenezte, majd két hét alatt rájött: húha ezzel nyerni lehet kicsavatrta patrubány kezéből a témát és attól kezdve már támogatta a határon túliak szsvazati jogát.
Patrubány is egy nagy gengszter volt, nem sokkal azután eltünt a balfenéken.
Qqberci
@Csak Norisz és senki más: Ez már egy nagy disznó...
kereső
@Őrnagy: Te beszélsz mellé! Az eredeti téma!! a magyar kormány pézszórása-a határon túliaknak, a magyarországi magyarok kárára. Hiába a szlogen" nekünk Magyarország az első"- az ábra nem ezt mutatja, és ez már a román külügynek is feltúnt. Te meg itt előadod az 1000 éves nagy magyart. Amit irtam ott fentebb- azzal szemben meg nincsenek racionális érvek, sőt semmilyen érvek- csak a hablaty, meg a Ukrajna!! Az az Ukrajna, ahol a többségi ukrajna állampolgárai védik a magyar kissebbség scheggét is az oroszokkal szemben. És igen támogatjuk- mert putyin nem csak Ukrajnát támadta meg, ez támadás Európa ellen is. 1945-2022. 77 év. Ennyi év alatt egyetlen európai ország sem követett el ilyen búncselekményt, hogy megtámadjon egy másik európai országot. És Európának kutya kötelessége a megtámadott ország oldalára állni, mert saját magát is védi a támogatásokkal.
Na de térjünk vissza az eredeti "problémához"- miért is gazdagitja a magyar kormány a magyar adófizetők pénzén a román állam vagyonát???
jesz
már megint a helyesírás...legalább a főcím legyen érthető, ha a többi nem...
m73
@Shikari: saját magadat akarod szopatni? Mondtam én hogy buzi vagy:-)
m73
@ómió: itt vagy te szőrös talpú bugris?:-) épp rólatok van szó román cigány:-)
csipetke
Namégilyet! Csakhogy ezt is megértük,hogy orbán nem öntögetheti át a kerítésen a magyar közpénzt..Ha egy gazdag ország lennénk, az ember nem is szólna, ha a külhoniakat is tolja, de a seggünk ki van a gatyából, millió helye lenne a pénznek,---most a legfontosabb az egészségügyi szakdolgozók,és a pedagógusok béremelése---,de orbán százmilliárdokat szart el teljesen indokolatlanul külföldi (leginkább sportlétesítményekre) óvodákra,bölcsődékre. De építettünk iskolát Vietnámban, sőt templomot Mexikóban. Ez utóbbit értem is,mert ha bukik a szekta, és sürgősen pucolni kell, onnan nincs kiadatás. De a Felvidéken pár éve 3 milliót osztogattak csak úgy,bemondásra lakhatási támogatásra. Mindezt akkor,mikor itthon nyóccáz hivatalos papírral kellett igazolni,hogy valaki rászoruló. Ott meg osztogatták boldog boldogtalannak. Na most végre megszűnik a szavazatvásárlási lehetőség...
m73
@Shikari: mi van pedofil köcsög,magadra ismertél:-)?
drrotf
A románok szóltak, hogy nem otthon vagyunk, és nem csinálhatunk azt amit akarunk Erdélyben, mert az Romániában van.Mi is nagyon vigyázunk arra, hogy ki hogyan ruházhat be az országunkban, így nincs mit csodálkozni azon ,hogy a románok is így tesznek.Már eddig is nagyon megengedőek voltak abban is ,hogy a fideszesek úgy tarthattak rendezvényeket más országban, Erdélyben ,mintha azt a Karmelita kolostorban tartanák, nem voltak tekintettel arra ,hogy a rendezvényt befogadó országnak külön jogrendje van amit az odalátogatóknak be kell tartani.Lassan úgy nézett ki az Erdélyi kiruccanásai a FIDESZ-nek, mintha ez a terület a magyarok tartománya , kiránduló helye lenne, ahol azt csinálhatnak a fijúk amit itthon szoktak, nyíltan és fennhangon olyan álmokat szövögetnek amelyek nem biztos hogy azok helyeslését is bírja akiknél a rendezvények történnek.Észre kellene venni annak aki az állam szuverenitását olyan fontosnak tartja mint Orbán Magyarországét, hogy egy másik ország területén rendszeresen államhatalmi tevékenységet folytatni, úgy csinálni mintha itthon lennének az nem helyén való, azt a rendezvényt tartó ország nyugodtan kifogásolhatja!Mondhatják nyugodtan, hogy menjetek haza, otthon végezzétek az államhatalmi tevékenységeteket, otthon álmodozzatok!Példátlan Orbánnak az a magatartása hogy rendszeresen Erdélyben fejti ki azt, hogy mit gondol a magyar államról most és mi kíván tenni a jövőben.Melyik angol királynő tartotta beszámolóját az egyik volt tartományában Anglia jövőjéről?Egyik sem, mert nekik volt gyerekszobájuk, és tudták hogy mi illik és mi nem.Mi irritálja az embereket és mi az ami nyugtatja őket.
jáger laszló
Magyar munkaerő helyzet 1 káosz
Teljes foglalkoztatottság van
de hiány van a tanárokból
hiány van a katonákból
hiány van az orvosokból
hiány van a pincérekből
hiány van a gk, kamion vezetőkből
hiány van a rendőrökből
hiány van az eü dolgozókból
szakmunkásokból és szinte mindenből
Hogy fogja ezen igényeket kielégíteni az ország a jövőben!!!??
Ezt nem lehet látni...
csak ennyi
barátilag
J.L.
surdilloFUJT
Amennyiben putyinnak nem tetszik az Nato támogatása Ukrajnában,vegye tudomásul,hogy a Natonak sem tetszik afehérorosz aljasság,az Irántó vásárolt gyilkos drónok,a Kinából szeretne drónokat venni stb.stb.Tehát putyin sem gondolkodik,szintugy mint a mi,hazug, félős utcai harcosunk!!!
ómió
@m73: Putrisromán cigány családfátokat ne másra hazudd, bolsiék szarkupaca! Inkább "ápold tovább" a hagyományaitokat!
nezelodo
A románok nem voltak olyan finnyásak, mint a mi külügyminiszterünk, akit folyton megsértenek a belügyeinkbe való beavatkozással. Pedig ezek a szavazatvásárlós erdélyi, a magyar adófizetők pézén elvégzett beruházások bizony kemény beavatkozások voltak a belügyeikbe. Az a csoda, hogy eddig szégyenlősen eltűrték Orbán ottani tobzódását!!!
leszholnapis
@jáger laszló: csak lopásbol és korrupciobol nincs hiány...
leszholnapis
@kereső: valahol értelek is meg nem is!Van egy ország határ... itt magyarok élnek ott románok...és ez tulajdonképp egyfajta beavatkozás MÁS ország gazdaságába...
Juhász István
Csak HALKAN JEGYZEM MEG... Ugyanezt tehetné---- és előbb, utóbb fogja is tenni --- a Cseh, a Szlo vák, a Horvát, az Ukrán, a Szerb államok vezetői is. Valamennyi országba talicskával hordja a Magyar adófizetők pénzét. Itthon lassan éhenhal egy egész rársadalm réteg / a Nyögdijasok / mig a magyar kormány ész nélkül épiti, szépitgeti a jelzett országok sportköreit, templomait, vállalkozásaikat, iskoláikat, óvodáikat, stb. Ja, meg aztán a KÖZELI Vietnámot, Venezuelát, stb. Mintha mi lemménk a világ LEGGAZDAGABB országa, aki MINDENKIT SEGIT, TÁMOGAT... Jó lenne végre a honi embereket is segiteni.
kereső
@leszholnapis: Orbán azt a kinai "taktikát" követi a szomszédos országokkal- gazdasági befolyás erősitése, amelyet aztán politikai befolyásra válthat.A kinaiak ezt csinálják Afrikában-és sokszor ez odáig fajul, hogy a kinai "gazdasági segitség"/hitel fejében elzálogositják az ország egy részét- ez történt Szlovéniában is. Nem hiába visitozunk néhányan a kinai vasút, és a fundan ellen.
A román kormány most "ébred", a szlovákok már néhány évvel ezelőtt- amikor leállitották a magyar állam, és az orbán kitartottak föld-és kastély vásárlásait, nem engedik a gazdasági befolyás növekedését.
Ugye itthon pont forditva történt- olyan unortodox módon: először a politikai hatalom, majd a gazdasági hatalom a politika segitségével. De külhonban a "a klasszikus" kapitalista modell.
ómió
@m73: Örvendek, anyabaszó köcsööög efftárs, hogy bemutatkoztál! Én ómió vagyok!
Nyírfa
Már biztosan leírta valaki, de kérdem én is: kedves románok, csak nem észbe kaptatok? Már nagyon ideje volt!
A tusnádfürdői nyomulást pedig szüntessétek meg, ez a ti országotok, nem a magyar politikusok felvonulási területe.
e örö e bódottá
@Nyírfa: Téged már idézni lehet.

"A tusnádfürdői nyomulást pedig szüntessétek meg, ez a ti országotok, nem a magyar politikusok felvonulási területe."
Nyírfa
@e örö e bódottá: 04.12

Nem ez az első, amiben egyet gondolunk. Már, nem az idézést értem alatta! :)
e örö e bódottá
@Nyírfa: Tegnap annyira be voltam b4szva, hogy nem bírtam bejelentkezni az aktuális nicknevemen. Egy korábbi nicknevemhez kellett visszanyúlnom. A mai napig nem értem, hogy ez meg hogy? Az ufók? Vagy a jetik? Vagy a
Loch Ness-i szörny(ek)?
Az élet annyira unalmas. Így próbálok egy kis színt vinni bele. Hogy hányás szagú a szín? Hát, Istenem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.