A nulla ítélkezési tapasztalata ellenére Orbán Viktor által kúriai elnökké tett Zs. Varga András bánatos hangú közleményben keseredett el a Fidesz uralta közbeszéd állapota miatt.

Rettenetesen aggódik munkahelyéért a Kúria Orbán által odarakott elnöke

Zs. Varga András aggódik. Forrás: Pixabay

A Kúria egyre nagyobb aggodalommal szembesül azzal, hogy az elmúlt évek számtalan figyelmeztetése és kérése ellenére mindennapossá váltak a bírái elleni nyilvános támadások

- olvasható Varga Zs. András kúriai elnök vasárnap kiadott közleményében.

Az ítélkezési gyakorlat és ellenzéki támogatás híján, a Fidesz által helyzetbe hozott főbíró azon sopánkodott, hogy elfogadhatatlan a bírák személyét érintő minden olyan kritika, amely a bírák kinevezésének törvényességét, függetlenségét vagy pártatlanságát kérdőjelezi meg.

Esetenként csak alaptalanul, máskor önkényesen és egyre gyakrabban gyalázkodásig süllyedve. Elfogadhatatlan, mert sérti Magyarország alkotmányos működését.

„Ezért ismételten visszautasítok minden hasonló, korábbi vagy újabb kijelentést, származzon külföldről vagy belföldről, közszereplőtől, civil szervezettől, magánszemélytől, bíróságon belülről vagy akár bírósági vezetőtől”

- jelentette ki Zs. Varga, aztán szívhez szóló hangon, már-már könyörögve folytatta. Arra kért minden „jó szándékú embert, intézményt és szervezetet, hogy segítsen nekünk Magyarország sok évszázados Kúriája tekintélyének megóvásában”.

Varga Zs. Andrást egyébként úgy nevezte ki a fideszes kétharmad a legfőbb bírói fórum élére, hogy korábban soha nem dolgozott bíróként, egyetlen ítéletet sem hozott.

Érdekesség, de az elnök akkor nem érezte szükségét aggódó közlemények kiadásának, amikor Vasvári Csaba és Matusik Tamás bíróknak teljes mellszélességgel nekirontott a Fidesz médianyilvánossága, amiért elmentek az amerikai nagykövetségre beszélgetni a misszióvezetővel, David Presmann-nel – írja a Népszava.

Forrás: Népszava

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Eladta a lelkét az ördögnek és most csodálkozik ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
Könyörgöm, ő maga sem felelt meg a kinevezéhez szükséges kritériumoknak, hát sebtibe átírták a törvényt, hogy megfeleljen.
És bazmeg ennek van pofája vicsorogni, mikor a kinevezések törvényességében, függetlenségében, pártatlanságában kételkedik valaki.
Eladott Ország
Nem Orbán rendszere korrupt, csak az egyes emberek azok – véli az Integritás Hatóság elnöke. Aki egyébként arra gondolt, hogy a kormány és a fidesz összes tagja korrupt, továbbá a Kúria, a Legfőbb Ügyészség, az Alkotmánybíróság, a Köztársasági Hivatal, az MTVA és az MTI dolgozói, stb. - hát így
uploads.disquscdn.com/images/491229ad1b5836053278f910f530eceea80091167c39071e49916f7f21aca85e.png?w=800&h=1050
Sőt Bíró András néhány megszólalása is bizonyította, hogy sajnos ő sem különb a Deákné vásznánál, azaz: velejéig rohadt az egész rendszer!
Eladott Ország
ma, 15:48 ♦ Korrekció: Az Integritási Hatóság elnöke helyesen: Bíró Ferenc.
"Az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz."
balos
@fideszes gyökér: Mert a szar a szarhoz húz!
jáger laszló
Varga Zs =Zs Varga
mind1
Ov kreálmány a Kúria élére
Ez a lényeg és a többi már szóra sem érdemes!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Pedig az efftársak egy "talpig efftársit" neveztek volna ki!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.