Pénteken a debreceni akkumulátorgyár építési területén a Mi Hazánk néhány száz aktivistája órákra megbénította a munkálatokat, a testükkel zárva el a kamionok és a teherautók útját.

Foggal-körömmel védi a debreceni Fidesz a környezetromboló gyárszörnyet: „csatlós félkatonai szervezetek erőszakos masírozásáról” értekezik a helyi komisszár

Országszerte akkumulátorgyárakat építene a Fidesz. Forrás: Dehir

A párt elnöke, Toroczkai László a helyszínen azt mondta, azon dolgoznak, hogy megakadályozzák a beruházást, szerinte ugyanis nem lehet az emberek véleményét ilyen szinten figyelmen kívül hagyni – írja a 24.hu.

Ez nem a magyarok érdeke, ide a magyar vállalkozók nem fognak tudni beszállítani, és nem magyarok fognak itt dolgozni

– mondta a Fidesszel más ügyekben amúgy nem barátságtalan politikus.

A Fideszre egyre jobban ráégő, de a párt holdudvara számára létfontosságú témáról országos politikusuk nem is mert megszólalni.

Sokad-vonalbeli emberük, Papp Viktor, a Fidesz-KDNP debreceni közgyűlési frakciójának vezetője reagált az eseményekre. A fideszes az ATV-nek telefonon ezt mondta:

Debrecen és a város lakói nem kérnek a Mi Hazánk mozgalom és a csatlós félkatonai szervezeteik erőszakos masírozásából.

Forrás: 24.hu
Fotó: Dehir

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Xarházi vagy te Papp Viktor - elveszitek a jó földet, szennyezitek a vizet, a népszavazást nem engeditek - egy ERŐSZAK vagytok !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
@Philip Marlowe: miért van szükség erre a gyárra szerinted, ha : "Ez nem a magyarok érdeke, ide a magyar vállalkozók nem fognak tudni beszállítani, és nem magyarok fognak itt dolgozni"
ez mitöl jövö magyarországnak ha csak a területet adja ? ti fideszesek sosem használjátok az eszeteket?
Csizmás Kond
...ilyen ez a szaros demokrácia, mindenki annak ugat aki fizet...
csak úgy....
@Philip Marlowe: honnan szeded a hamis értesüléseidet? neked értelmezési problémáid vannak !
Gauntlet
Xarházi vagy te Papp Viktor - elveszitek a jó földet, szennyezitek a vizet, a népszavazást nem engeditek - egy ERŐSZAK vagytok !
Havanagi
Ennek az országnak már úgyis mindegy.Az állampolgároknak a csupasz seggükön kívűl lassan semmijük sem lesz.Minden szétlop a NER.
Péter2
@KisTehen: Mert Németországban sokkal szigorúbb a környezetvédelmi előírás , ezért valószínű , hogy ott sokkal környezetbarát technológiával dolgoznak , és oda a Mercedes Audi miatt települt akkumulátor gyár, a közös fejlesztés érdekébe , nem az autógyár megy , és Németországba a munkatörvénykönyv rögzíti , hogy a külföldről betelepült gyárak a nagyságuk arányába , hány országban élő munkást köteles foglalkoztatni ! Magyarországnak , nincs saját autómárkája , hogy ide akkumulátor gyárnak kell települnie , közös munka , fejlesztés gyanánt . Na ezek a különbségek , úgy, hogy nem jó a primitív példa , hogy a németeknek jó !!!
csipetke
A kormánytól / orbántól ez egy végtelenül aljas lépés volt, hogy az emberek megkérdezése nélkül építik ezt az óriási, sok-sok ezer négyzetméternyi jóminőségű földet tönkretevő monstrumot. A polgámester is egy igazi aljadék, mert ez egy akkora döntés, amivel kapcsolatban mindenképp meg kellett volna kérdezniük az emberek véleményét. Jól jellemzi a kormány hozzáállását az ilyen gyárakhoz, hogy pl Gödön a samsung már a harmadik gyárár építi mindenféle engedély nélkül. A katasztófavédelem sokszor talált kirívó szabálytalanságokat, megbüntették a gyárat 2-3 millió ft-ra, amit röhögve kifizettek, és ugyanúgy szabálytalankodnak tovább. Ahol ezermilliárdos nyereség termelődik, ott hol számít pár milliós büntetés? Ráadásul a kormány,illetve orbán, merthogy ő maga a kormány, elképesztő adókedvezményeket ad ezeknek a külföldi gyáraknak. Sőt, a debrecenben épülő gyárnak 340 milliárd ft-ot adott csak úgy ajándékba. Ez már beteges, ahogy orbán a közpénzt önti zsákszámra ezeknek a gyáraknak. A debreceni gyárnak adott 340 milliárd a pedagógusok 50%-os béremelésére lett volna elég. Ez egy laikus, abszolut dilettáns kormány, akik a gödör aljába kormányozták az országot.
csipetke
@KisTehen: 16:41 A német gyár sokkal kisebb,mint ami itt épül,viszont Németország területe sokkal nagyobb. Egy ilyen kicsi országba nem kell ennyi akksigyár. Már 28 működik M.o.-on.
gina
Hol van a nép akarata mocskos szemét fidesz barmok??? elöbb utóbb a szaros utcára kerültek , ez demokrácia?? nem OV mocskos maffia állama---
csipetke
@Maccska: 19:57 Valamelyik nap be lett neked linkelve, miért nem nézted meg? Ügyes kezeddel beírod a gugliba,hogy hány akkumulátorgyár van Magyarországon, és olvashatod. Mind a huszonnyolcat..
Tunes1106
@Philip Marlowe: Komárom a gyár dolgozóinak többsège ukrán koreai. Iváncsa cseh szlovák lengyel indiai pakisztáni koreai munkások vannak legtöbben! Cáfolj meg nap mint nap odajárok!
Tunes1106
R@Maccska: vègig olvastad a cikket? Ne csak az elejit nèzd.
Alfa
csak a kecskebaszó hívekhez szól...ugyan is más normális ember tudja,hogya korrupt orbán hazudik,mert neki keresztényorgiás kötelessége a hazudozás...a lopás... mindenek felett
csipetke
@Maccska: 19:57 Be lett neked linkelve,ott van mind a 28 gyár. Te itt laksz a propin,más dolgod nincs, keresd meg. Mellesleg a parlamenti üléseken is elhangzott többször,hogy már 28 akksigyár van nálunk.
Tunes1106
@Maccska: Szerbia ugyanakkor világossá tette: csak akkor megy bele a Jadar-projektbe, ha létrejön egy akkumulátorgyár és egy elektromosautó-gyár az országban. Itt jön képbe a Mercedes. „A német óriáscég döntése, hogy gyárat nyit Szerbiában, egyértelműen jelezné, hogy Szerbia milyen irányba halad, a Nyugat felé.
ómió
"Környezetromboló gyárszörny"!? Efftársak! Nagyobb aljasság nincs a tarsolyotokban, amit a köztudatba hazudhatnátok!?
almalibre
Dohány gyár, Húsfeldolgozó, Baromfi feldolgozó, Bőrgyár, Konzervgyár, MÁV Járműjavító (nem gyár, de tevékenységét és területét tekintve lényegében az), Csapágyművek, Gyógyszergyár, Tejipar, Házgyár, Téglagyár, Ruhagyár, Kötöttáru Gyár –biztosan van valami, ami kimaradt-. Debrecen ipara sokaknak adott munkát, mára már alig maradt belőle valami. Az ország második legnagyobb városának szüksége van termelő tevékenységre, azaz munkára. Az üzemek többsége lakott területen volt, a Távhő Szolgáltató a mai napig a belváros közelében égeti a gázt, ehhez képest megy a hiszti, hogy a Repülő téren túl építenek egy gyárat... A régi gyárak jó része iszonyatos mennyiségben használták az ivóvizet, az új tisztított szenyvizet fog használni. Hmmm... És akkor jön az új rémkép: „kínai vendégmunkásokkal töltik fel majd a gyárakat”. Ugyan már!
csipetke
@KisTehen: 08:34 Kit érdekel,hogy hány pékség van? Azok nem vesznek el sokszáz hektár jóminőségű termőföldet. Eddig megtermeltünk mindent,most majd importálunk búzát,krumplit,és mindent, az idióta kormány miatt.
@KisTehen: 08:36 Szerintem te nem fogod fel,hogy miről van szó. Persze hogy kell az akksi. De miért nálunk kell gyártani az összeset? Ez az ország akkora, mint Kínába egy kisváros, mellesleg Kína nagy ország, miért nem ott gyártják az akksikat,és hozzák ide készen?Ráadásul ők baromi sokan vannak, itt meg már alig van munkaerő. Valószínűleg vadásznak az ilyen idióta kormányokra, akik sokmilliárdos támogatást is adnak az egyébként is gazdag kínai gyáraknak, másrészt nem a saját országukat szennyezik. Az ezeknek a gyáraknak adott adókedvezményekről már ne is beszéljünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.